16 augustus 2015

Dat kruis op de Nutrilon verpakking, helpt het echt?

Nutrilon met groot zwart kruis

Vorige week las ik op mamaplaats.nl een blog van Janske, ik deelde hem ook al op mijn Facebook-pagina. Janske had in de Kruidvat gezien dat er met zwarte stift een groot kruis op de voorkant van de Nutrilon-verpakkingen was gezet. Op een bordje naast het vak stond dat dit gedaan was om de beschikbaarheid voor klanten zo goed mogelijk te garanderen.
Dit leek me echt een hele mooie oplossing, want wie wil nou zo’n verdacht pak kopen? In China dan… Je legt er veel geld voor neer op de zwarte markt, juist omdat je de kunstvoeding in de winkel niet vertrouwt. Dan neem je geen genoegen met een pak waar het merk van doorgestreept is. Ikzelf heb nog nooit Nutrilon hoeven kopen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend frustrerend is als je naast grijpt. Je mag ook al niet meer dan twee pakken kopen, dus een voorraad aanleggen is lastig.

Benieuwd waar Nutrilon het goedkoopste is? Lees dit artikel.

Tijdens mijn verlof was ik een keer in de Etos aan het winkelen, met de kinderwagen, werd ik (en de kinderwagen dus ook) bijna omver gelopen door een Chinese man die met twee Nutrilon-verpakkingen naar de kassa sjeesde. Het kan natuurlijk zijn dat hij zo snel en gestressed deed, omdat hij thuis een van de honger huilende baby had, maar het zet je toch aan het denken… Ook zat ik een keer in de bus, die stond voor het stoplicht te wachten naast een zwart bestelbusje. Omdat ik hoger zat kon ik zien dat het helemaal vol gestapeld was met pakken Nutrilon… Ook dát kan helemaal legaal geweest zijn natuurlijk, maar het komt toch verdacht over.

Genoeg reden in elk geval om een dergelijke oplossing uit te proberen. Ik ben eens gaan kijken of de Kruidvat bij ons (Haarlem Marsmanplein) dit idee ook toepast, en inderdaad, dat doen ze! (Zie foto) Of het echt werkt is natuurlijk moeilijk te testen, maar de schappen waren in elk geval niet leeg de afgelopen week. Ook zei het personeel dat ze het idee hadden dat het werkte.

 

 

Ik ben erg benieuwd, hebben jullie dit ook gezien bij de Kruidvat of andere winkels? En hebben jullie het idee dat het werkt?

 

 

Interessant? Lees ook deze posts over baby-voeding:

 

 

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageren Lon 21 april 2016

  Ik weet niet of het werkt(e)…
  Wat ik wel weet was dat ik er 3 jaar geleden knotsgek van werd. Ging ik alle winkels in de buurt langs, nergens geen Nutrilon verkrijgbaar… Toen liet ik mijn moeder en schoonmoeder altijd rondkijken, die wonen nl. niet in de buurt. Bij de apotheek moest ik altijd nóg meer betalen maar goed, dat doe je voor je kleintje.
  Later had ik uitgevonden dat ik ze op Bol.com kon bestellen… er ging een wereld voor me open…
  Nu met de 2de heb ik inderdaad de site van Nutricia gevonden, al is meneer inmiddels ook bijna 1, dus echt veel last heb ik er niet meer van…

  Werd mij toen ook regelmatig gevraagd waarom ik niet overstapte op een ander merk… kan niet zo maar… moet je kindje aan wennen, en het een accepteren ze wel, en het ander niet. Dat zie ik nu vooral bij de kleinste.
  Maar ach, we hebben het overleefd! Ben blij voor iedereen dat Nutricia de productie op heeft kunnen voeren, scheelt ons een hoop ellende.

  Al begrijp ik de Chinezen wel, het gaat wel om je kindje. En iedereen wil het beste voor zijn/haar kind!

  • Reageren Elisabeth 21 april 2016

   Mooi verwoord, Lon!

 • Reageren Pieter de Jongh 15 december 2015

  De reden voor lege schappen is dat Nutricia zo’n 50-60% van hun productie in Nederland zelf(!) richting China stuurt. Dit gezegd hebbende, ouders die zeuren over lege schappen kunnen kinderlijk eenvoudig online babyvoeding bestellen:

  wehkamp.nl: 2 verpakkingen per week (kan zelfs een aflevertijd aangeven)
  Nutriciavoorjou.nl: 4 verpakkingen per week.
  bol.com: 2 verpakkingen per week.

  Welk kind gebruikt er nou meer dan 8 pakken per week? 😉 juist.

 • Reageren Charlie 2 december 2015

  Ik snap ook het probleem van lege schappen niet zo goed. Er zijn verschillende mogelijkheden om er geen last van te hebben. Er zijn zoveel merken die allemaal goedgekeurd zijn waarom niet die gebruiken? Of geef borstvoeding, dan heb je het probleem niet. En als dat beide geen oplossing voor je is dan bestel je je nutrilon online…

 • Reageren De meest (en minst) gelezen artikelen van september - met bezoekersaantallen - Alweer een nieuwe moeder blog 4 oktober 2015

  […] Dat kruis op de Nutrilon-verpakking, helpt het echt? (471 x) […]

 • Reageren Phan 25 september 2015

  Ik zie al al dat gezeur van slecht verkrijgen van Nutrilon babymelk in de winkel. Waarom gaan jullie niet online bestellen bij Nutrilon.nl het wordt gratis thuis gestuurd en is ook vaak goedkoper dan bij meesten winkel. Ik ben een vader van 3 kinderen. Mijn jongste kind is 6 maanden oud en drinkt nutrilon. Ik bestel alleen maar online tegenwoordig want ik ben chinees komaf en in de winkel word ik vaak op een klant onvriendelijk manier geholpen als ik een pakje nutrilon koop. Ik word zo aan gekeken door de verkopers. Het lijkt erop dat ik geen kinderen mag nemen, want ik mag geen nutrilon kopen. Iedere chinees die nutrilon koopt is een handelaar lijkt het. Het probleem van slecht verkrijgen ligt zeker niet aan chinezen die in de winkel poedermelk kopen, maar meer aan grote jongens en winkeliers die hun voorraad nutrilon via achter deur verkopen aan chinese tussenhandelaren en groothandel want ze krijgen veel meer marges voor.
  Als je het probleem wilt aanpakken moet je bij de wortels beginnen.

  • Reageren Elisabeth 25 september 2015

   Je hebt gelijk Phan!

 • Reageren Mike 23 september 2015

  Misschien ook handig om naar Nutricia Facebook door te geven?
  https://www.facebook.com/nutriciavoorjou?fref=ts
  Ben ook benieuwd naar hun reactie…

  • Reageren Elisabeth 23 september 2015

   Wie weet. Ik stuur ze wel n mailtje idd. Er is in ieder geval veel over te doen en mensen zijn erg geïnteresseerd. Deze pagina wordt namelijk veel bezocht via Google.

 • Reageren Mike 23 september 2015

  Dit mag overigens niet, het is nl. verboden om op de voedingsmiddelen veranderingen aan te brengen zonder de toestemming van de fabrikant en de toezichthoudende instanties. In dit geval kan het zelfs gevaarlijk zijn: de oplosmiddelen van de stiften kunnen door de verpakking heen dringen met alle gevolgen van dien. Nutricia zou er goed aan doen om dit te verbieden en vragen om alle bekraste pakken in te leveren.

  • Reageren Elisabeth 23 september 2015

   Daar noem je goeie punten Mike! Daar hebben ze vast niet over nagedacht bij Kruidvat.

 • Reageren Chinees 16 september 2015

  Het werkt niet.
  Wordt al verspreid door de Chinese social media. De handelaren en eindgebruikers zijn hier al van op de hoogte.
  Nederlanders worden zelfs uitgelachen omdat ze denken dat ze de Chinese handel kunnen stoppen door een lompe kruis op te zetten.

  Ik ben zelf overigens ook chinees en ze keken me ook zo raar aan wanneer ik nutrilon kom kopen voor me baby. Totdat ik me mond open deed, dan was het gelijk “Oh u spreekt Nederlands” en was het helemaal geen probleem meer.
  Tegenwoordig doen we altijd onze boodschappen samen met de baby.

 • Reageren Channah 15 september 2015

  Het werkt wel, aangezien de pakken dan minder waard zijn voor de doorverkoop. Ik vind het persoonlijk wel zwaar irritant dat er zo’n tekort is, mijn dochtertje dronk in het begin normale Nutrilon 1 gemengd met Nutrilon omneo, maar ik mocht die pakken nooit tegelijk kopen en de omneo was ook erg moeilijk te verkrijgen. Ik had daarom ook altijd een pak extra in de kast staan, omdat ik soms wel naar 3 supermarkten moest voordat ik het kon kopen.

 • Reageren Milene 17 augustus 2015

  Bij ons op het dorp is het heel erg. Er rijdt hier een groep van zo’n 6 Aziatisch uitziende vrouwen op de fiets het hele Dorp af. Ze kopen om steeds beurten een pak en rijden Door naar de volgende winkel. Zuip rijden ze een paar keer per dag dezelfde winkel aan. Zodra er schappen leeg zijn bellen ze direct door dat er niets te halen valt.
  Toen mij tijdens mijn zwangerschap deze werkwijze was opgevallen ben ik op basis van deze wetenschap bij voorbaat al gaan kiezen voor Geroepen ipv van nuttigen. Puur omdat deze te vaak helemaal leeg Was.
  Op dit moment worden de houdbaarheidsdatum doorgestreept en mogen ze maar 1 keer per dag kopen.
  Ik vind het een hele goede zaak.
  Maar ben van mening dat het net als rookwaar achter de toonbank verkocht moet worden en desnoods met een gemeente pasje die je krijgt bij de geboorteaangifte. Misschien een idee.

  • Reageren Elisabeth 17 augustus 2015

   Jeetje, het klinkt alsof het heel erg is bij jullie in het dorp!

   • Reageren Milene 18 augustus 2015

    Ja en de winkels kunnen er niets aan doen omdat je ze niet mag weigeren een aankoop te doen.
    Terwijl de gezinnen die het hier nodig hebben misgrijpen.
    Ik vind het schandalig.

 • Reageren Saskia 17 augustus 2015

  Bij onze Kruidvat heb ik het nog niet gezien maar ik hoop wel dat het helpt!

 • Reageren Nicole 17 augustus 2015

  Ik heb 1x gehad dat ik misgreep bij de kruidvat, maar bij de jumbo hadden ze toen nog wel. Dus eigenlijk nooit gehad dat ik echt misgreep.. Misschien dat het in dorpjes sowieso minder snel gebeurd?

  • Reageren Elisabeth 17 augustus 2015

   Dat zou kunnen inderdaad! Die opkopers rijden natuurlijk het makkelijkste langs alle winkels in de stad, dichterbij elkaar…

 • Reageren Nanouk 16 augustus 2015

  Zou fijn zijn als het werkt! Eigenlijk moet het probleem bij de wortel worden aangepakt, maar ik snap wel dat filiaalmanagers het even tijdelijk zo oplossen.

 • Reageren Eva 16 augustus 2015

  Volgens mij werkt het wel, grijp minder ‘mis’ bij de winkels waar ze dit doen. Bij Etos moet ik er altijd om vragen, net alsof ik een illegale transactie doe ? hij is dan ook nooit op, maar gewoon niet in de schappen gezet.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge