5 oktober 2016

Cool Bear fruitdrink – 0% suiker toegevoegd

Cool Bear fruitdrink 0% suiker toegevoegd – Vorige week kreeg ik een persbericht in mijn inbox over de nieuwe pakjes drinken van Cool Bear. Dit drankje is speciaal voor kinderen en er is geen suiker aan toegevoegd. Wij proberen Jim zo weinig mogelijk vruchtensap en limonade te geven, maar af en toe geven we het wel. Als volwassene zondig je ook wel eens, met een cola of een jus d’orange, dan mag een kindje dat ook wel eens denk ik maar. In limonade en vruchtensap zit de nodige suiker, en het zou mooi zijn als we daar een alternatief voor vonden. Het leek me daarom interessant om deze fruitdrink eens uit te proberen.

cool-bear-0-suiker-toegevoegd-pakjes

Twee smaken

De pakjes fruitdrink zijn er in twee smaken: Framboos en Cassis Appel. Daarnaast is er limonade te krijgen in dezelfde smaken, plus Mandarijn Citrus. Ook zijn er flesjes fruitdrink in de smaken Citroen Limoen, Aardbei en Black Ice Tea Citroen. Alle drankjes bevatten géén koolzuur.

Stevia in plaats van suiker

Aan de Cool Bear fruitdrinks is geen suiker toegevoegd. De drankjes bestaan uit water, sap (0,9%), aroma en zijn gezoet met stevia. Stevia komt van het blad van de steviaplant en is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker. Het bevat geen calorieën.

Omdat het vruchtensap in de fruitdrink zo verdund is en de zoetstof stevia geen suiker bevat, is het suikergehalte van de fruitdrink verwaarloosbaar. In één pakje drinken in de smaak Framboos zit 0,08 gram suiker, en in de Cassis Appel 0,16 gram. Ook zitten er bijna geen caloriën in.

cool-bear-0-suiker-toegevoegd

Smaak

Ik heb Jim beide smaken laten proeven, hij vond ze gewoon lekker. Op dag 1 de Framboos en op dag 2 de Cassis Appel. Hij reageerde er precies hetzelfde op als op andere limonade. Zo van: zoet, lekker! Hij is echter nog geen twee dus kan moeilijk een beschrijving van de smaak geven. Ik heb beide drankjes ook geproefd, en ik kan me goed voorstellen dat kinderen ze lekker vinden. De fruitdrink smaakt licht naar het fruitsap dat er inzit, ook al is dat dus maar weinig. Ook is de fruitdrink lekker zoet.

Je proeft alleen wel dat het met stevia gezoet is. Stevia heeft voor mij een beetje een dropachtige smaak. Rogier noemt het een anijssmaak. Ik zou de fruitdrink daarom zelf niet drinken. Ik hou daar gewoon niet zo van. Jim is zo jong dat hij nog niet gewend is aan de gewone suikersmaak. Hij accepteert dat het drankje een beetje anijs of dropachtig smaakt, omdat hij niet weet dat dat eigenlijk een beetje raar is. Ik kan me alleen voorstellen dat oudere kinderen, die al wel gewend zijn aan de normale suikersmaak, het drankje misschien niet lekker vinden. Maar dat moet je gewoon uitproberen natuurlijk.

Geen suiker toegevoegd is niet minder zoet

Als wij Jim normaalgesproken limonade of vruchtensap geven verdunnen we dit zo veel mogelijk met water. Hierdoor wordt de hoeveelheid suiker verminderd, en wordt de smaak ook minder zoet. Op deze manier verwen je je kindje toch, maar laat je het niet wennen aan die superzoete smaak. Dat is het enige minpuntje dat ik aan Cool Bear kan bedenken. Dat het tóch vrij zoet is, ook al is er geen suiker aan toegevoegd. Ik denk daarom dat ik als ik Cool Bear aan Jim geef de fruitdrink toch een beetje met water ga verdunnen. Hij is nog zo jong, dat merkt hij toch niet. En zo hoop ik dat hij niet te veel aan die zoete smaak went.

 

Geef jij wel eens limonade of vruchtensap aan je kindje, en hoe lijkt dit product je?

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge