18 mei 2015

Consultatiebureau – 6 maanden

Consultatiebureau (6 maanden) – Jim is eigenlijk woensdag pas zes maanden, maar vandaag hadden we al de afspraak bij het consultatiebureau. Hij groeit goed, dat is duidelijk, en zijn ontwikkeling gaat ook goed. Het enige wat lastig bij hem is, is slapen. Hij is volgens mij gewoon een hele actieve baby, hij beweegt áltijd.

consultatiebureau 6 maanden

Jim beweegt altijd…

Ook tijdens het drinken en in slaap vallen. Ik ben al twee keer extra naar het consultatiebureau geweest voor tips, die hadden wisselend succes. Ze komen allemaal ongeveer neer op immobiliseren en volhouden. En zo lang hij goed groeit heeft hij er in elk geval geen last van. We hebben weer een paar tips gekregen, deze keer over doorslapen. We gaan ze weer uitproberen!

Lees hier wat de tips voor doorslapen waren en of ze succes hadden!

gewichtscurve consultatiebureau 6 maanden

Groeien doet hij in elk geval, zie de grafiekjes. Ik gebruik de groeicurves van het kenniscentrum voor borstvoeding, op de website kan je de metingen invullen en rollen de curves er uit. Ze zijn gebaseerd op de curves van de WHO. Deze zijn alleen gebaseerd op gezonde borstgevoede baby’s. Ze zijn dus ietsje anders dan die van het consultatiebureau, want die zijn gebaseerd op alle Nederlandse baby’s, borst- en flesgevoed. De bovenste grafiek is gewicht, Jim zit netjes iets boven het gemiddelde dus. Deze curve vinden ze bij het consultatiebureau het belangrijkste, zolang hij volgens dit lijntje blijft groeien en er ‘vol’ uitziet (in de ogen van de wijkverpleegkundige en consultatiebureau-arts) is het goed. Ik vind, waarom weet ik niet precies, de lengte heel belangrijk, het tweede grafiekje. Ik wil gewoon dat hij zo groot mogelijk wordt ofzo… Hij zit redelijk bovenin, maar hij mag nog groter wat mij betreft, ik hou van lange mannen.

lengtecurve consultatiebureau 6 maanden

En dan de derde grafiek, die zit niet in de tool van de website, maar heb ik direct van de WHO-site gedownload. Het gewicht is uitgezet tegen de lengte. Dan zie je waarom ik vind dat Jim dun is. Ok, het valt wel mee, hij zit net onder de middelste curve. Hij is dus in elk geval niet te dik, en we mogen lekker doorgaan met hem zoveel eten te geven… dat zei de arts bij het consultatiebureau ook, gewoon nog meer vast voedsel geven, blijkbaar heeft hij het nodig.

WHO groeicurve borstvoeding lengte vs gewicht

 

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Henrike ter Horst 18 juli 2016

    Hoi Elisabeth,
    Wat leuk dat je blogs schrijft over het consultatiebureau en ook nog positief! ?
    Ik werk zelf als jeugdarts op een consultatiebureau, heel leuk om te doen! Ik zou je willen vragen om de juiste benamingen te gebruiken voor de artsen en verpleegkundigen die op het cb werken: jeugdarts en jeugdverpleegkundigen. Er worden vaak nog verschillende termen gebruikt, ook door cb-medewerkers zelf. Maar het is juist goed om elke keer de juiste benamingen te gebruiken, dan weet je ook wie je voor je hebt! Alvast bedankt daarvoor en veel succes met je blogs!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge