10 maart 2017

Bosvruchten smoothie met geitenmelk

Twee weken geleden was de negen maanden beurs. Één van de bedrijven die een stand hadden was NannyCare, producent van flesvoeding op basis van geitenmelk. Zij nodigden me uit om een smoothie met geitenmelk uit te proberen.

Voordelen van geitenmelk

Ik heb al eerder geschreven over de verschillen tussen koemelk en geitenmelk, en over flesvoeding op basis van geitenmelk. Kort gezegd zijn de eiwitten in geitenmelk van een iets andere samenstelling dan die in koemelk. Bovendien zijn de vetzuren in geitenmelk kleiner dan die in koemelk.

Bosvruchten smoothie met geitenmelk

Net voordat we bij de NannyCare stand kwamen hadden we geluncht bij La Place. Het leek me wel leuk om de bosvruchten smoothie daar te vergelijken met die met geitenmelk. Ik moet zeggen, de geitenmelk smoothie was veel lekkerder, al waren ze eigenlijk niet vergelijkbaar. De La Place smoothie wordt gemaakt van yoghurt, dat smaakt zo anders. Maar goed, ik vond de geitenmelk smoothie lekkerder dus. Ik had verwacht dat hij gewoon als een normale smoothie zou smaken, maar ik was aangenaam verrast. Ik denk zelfs dat ik hem thuis ook weleens ga maken.

Recept smoothie met geitenmelk

Het recept voor de smoothie met geitenmelk is eigenlijk heel makkelijk. Slechts vier ingrediënten, (diepvries) bosvruchten, banaan, geitenmelk en kaneel.

  • 100 g (diepvries) bosvruchten
  • 1 banaan
  • 150 ml geitenmelk (of NannyCare flesvoeding nr 3)
  • Kaneel naar smaak

Voedingswaarde smoothie met geitenmelk

Om een beetje een vergelijking te maken tussen een smoothie met geitenmelk en volle yoghurt (koemelk) heb ik de voedingswaardes berekend.

Bosvruchten smoothie met
Smoothie Geitenmelk NannyCare nr3 Volle yoghurt
KJ 281 279 261
kcal 67 67 63
Koolhydraten 9,3 10,3 8,8
Eiwit 2,1 1,5 2,3
Vet 2,0 1,8 1,5
Verzadigd 1,2 0,9 0,9
Vezel 1,4 1,4 1,4

Bron: Nevo-tabel & verpakking

Zoals je ziet bevat geitenmelk veel vet, en daardoor ook veel verzadigd vet. Als je daar liever wat minder van wil hebben, maar toch geitenmelk wil proberen kun je kiezen om de peutermelk van NannyCare te gebruiken. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar op de negen maanden beurs hadden ze dat gebruikt, en ik vond het echt niet gek smaken. En voor de prijs hoef je het niet te laten; geitenmelk uit het koelvak bij AH kost €1,80 per liter; NannyCare peutermelk kost minder dan €1,50 als je slim shopt. (Hier bijvoorbeeld)

Conclusie

Een smoothie met geitenmelk is weer eens wat anders en hartstikke lekker. Zelf was ik er nooit opgekomen, maar nu ik dit recept ken ga ik het zeker vaker maken.

 

Heb jij weleens een smoothie met geitenmelk gemaakt?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge