22 september 2016

Boekpresentatie ‘Smitties vieren feest’ + dagje Amsterdam-Oost

Vorige week kreeg ik een mailtje van de zussen  Christiane en Lizette Smit, De Smitten. Ze nodigden me uit voor de boekpresentatie van hun eerste peuterboekje: Smitties vieren feest. Deze werd gehouden in de Linnaeus boekhandel in Amsterdam-Oost. Daar heb ik heel lang gewoond, tot ik met Rogier ging samenwonen in Haarlem vier jaar geleden, en daarom leek het me wel een leuk idee om te gaan er een gezellig dagje van te maken.

smitties-vieren-feest-zusjes

Allemaal mensen in sportkleding…

Rond een uur of elf vertrokken we met de trein vanaf station Haarlem. Het viel me al op dat het verdacht druk was in de trein voor een gewone zondag. Ook zaten er echt heel veel mensen in sportkleding in de trein. Toen we op  Amsterdam CS uitstapten en heel het station vol stond met hardlopers begon ons iets te dagen. Dam tot Dam loop! Oeps, en we zaten er middenin. Gelukkig ging tram 9 gewoon, en ging niemand naar Amsterdam-Oost.

Tram! Bus! Tram! Tatoe!

Het was heerlijk weer dus we hebben lekker buiten geluncht bij Caffe Milo. Ze zitten op een hoek en over beide kruisende straten rijden trams en bussen. Jim kon zijn geluk niet op, iedere paar minuten kwam er wel iets opwindends voorbij. Zelfs tatoes, want het politiebureau zit niet veel verderop.

Oosterpark

Daarna was het eigenlijk tijd voor Jims middagdutje. We hebben hem in de kinderwagen gelegd op de ligstand en zijn een rondje gaan lopen door het Oosterpark. Slapen lukte echter niet. Er was teveel om te zien. We kwamen uit bij een speeltuin met een mooie loopbrug, achterin het park, en daar heeft Jim lekker gespeeld tot het tijd was om naar de Linaeusboekhandel te gaan.

jim-gefascineerd-door-de-balonnenBoekpresentatie Smitties vieren feest

Ik weet niet of je de Linaeusboekhandel aan de Middenweg kent, maar die is niet heel groot. Het was dus gezellig vol, Jim was het jongste kindje denk ik. Hij vond het prachtig. Overal hingen ballonnen en er was confetti. Hij kreeg nog een cadeautje (rozijntjes!) en natuurlijk het boekje. Op de foto rechts zie je hoe gefascineerd hij was door de ballonnen! 🙂

 

Het peuterboekje Smitties vieren feest

De Smitties zijn vijf broertjes en zusjes (Bink, Jimmy, Joy, Lulu en Mik). Ze hebben allemaal een favoriete kleur en een eigen karakter. In hun avonturen worden ze bijgestaan door hun hondje Boefie. De kindjes hebben verschillende huidskleuren zodat ieder kind in Nederland zich met hen kan identificeren. Het boekje barst bijna uit zijn voegen van de kleur, en er is bewust gekozen om geen tekst te gebruiken. De illustraties verbeelden duidelijk wat er gebeurt en kinderen kunnen op deze manier makkelijk zelf het boekje lezen. En als je het boekje ‘voorleest’ wordt het meer een interactieve beleving. Je kunt dan samen met de peuter(s) de plaatjes bekijken, benoemen en een verhaaltje verzinnen.

smitties-vieren-feest

Jim laat nog even zien dat hij het boekje gewoon lekker zelf kan lezen. 🙂

Smitties on tour

Bij het ontwikkelen van het boekje zijn de zussen langs een aantal kinderdagverblijven geweest, om direct van de doelgroep (de peuters) feedback te ontvangen. Dit is ze goed bevallen en ze willen dit graag blijven doen. Het zou dus best kunnen dat de dames binnenkort langskomen om voor te lezen bij de kinderopvang of peuterspeelzaal van jouw kindje.

Waar kun je de Smitties kopen?

Je kunt het boekje gewoon bestellen via de Smitties website, maar het ligt natuurlijk ook bij de Linnaeusboekhandel. Binnenkort is het ook via bol.com te krijgen (link).

Alweer Wagamama!

Na de boekpresentatie hebben we nog een colaatje gedronken bij het (voor mij in elk geval) nieuwe Oostpoort. Jim was alleen zó moe door het overslaan van zijn slaapje dat hij alleen nog maar kon zeuren en omvallen. Gelukkig lukte het toen wel om het in de kinderwagen te laten slapen, en heeft hij toch nog even een uurtje getukt. Terwijl Jim sliep zijn we lekker gaan eten bij de Wagamam op CS. Volgens mij eten we daar bijna iedere maand, haha. Jim werd wakker toen we bijna klaar waren met eten, dus hij kon mooi nog een avondmaaltje meepakken.

Doodop

Ik denk dat we om half acht thuis waren, dat is niet zo heel laat, maar we waren echt doodop… Jim, hij had immers maar uurtje geslapen, maar Rogier en ik ook. Echt superleuk om een dagje Amsterdam te doen en overal heen te lopen, maar je wordt er wel moe van. Zeker als je ook nog een dreumes tevreden moet houden natuurlijk. Moe maar voldaan hebben we de rest van de avond op de bank gehangen en series gekeken.

 

Al met al was het een heel geslaagd dagje. En het Smitties boekje kan ik je echt aanraden als je kindje (bijna) tussen de twee en vier is.

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Event 27 september 2017

  Klinkt als een superdag 🙂
  Groet,
  Janneke

 • Reageren Malou 22 september 2016

  Het klinkt leuk zeg! En fijn dat jullie zo’n geslaagde dag hebben gehad 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Met Lenn naar de kinderartsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge