21 april 2017

Blije peuter, blije mama

Je kent de Engelse uitdrukking “Happy wife, happy life” misschien wel. Dit is net zoiets, volgens mij. “Blije peuter, blije mama”, ik was daar al aanhanger van, maar sinds Jim niet meer naar het kinderdagverblijf gaat helemaal. Hij kan lekker zelf spelen hoor, maar hij is gewoon een buitenkind en heeft een frisse neus nodig.

Cabin fever

Helaas kan ik echt niet meer zo ver lopen en fietsen als voor mijn zwangerschap. We lopen wel een rondje elke dag, of doen een boodschapje of gaan naar de kinderboerderij, maar het is gewoon minder intensief geworden. En ik ben bang dat het resultaat een peuter met ‘cabin fever’ is, die niet wil slapen en constant om tv gilt.

Een rooie

Woensdag was het even zo erg, dat ik tegen hem zei: “Zullen we een zandbak kopen?” Jims antwoord was meteen: “Ja, een rooie!!!!!!” Ok, dan, dacht ik. Vervolgens weigerde hij zich aan te kleden. Stiekem was ik best moe, dus vond ik dat wel ok. Een rode zandbak kun je immers ook gewoon op internet bestellen.

Nog meer Cars

Het is er één in de vorm van een ster en van Cars geworden. (Daar hebben we nog niks van.) Deze rode Cars zandbak heeft een deksel, wel handig met onze drie katten. Ik heb er meteen maar wat zandbakzand bijbesteld. Vanochtend zaten Jim en ik allebei met smart te wachten op de bezorgmeneer. Gelukkig kwam hij al snel na ons korte blokje om.

Deur open, verwarming uit

Ik heb hem meteen neergezet in de achtertuin. Zak zand erin gekieperd, emmer met schepjes erbij, achterdeur open en verwarming uit. Jim jas aan en in de zandbak, mama dikke trui aan en voor het raam. Want helaas mag ik nog niet uit zicht. Nou ja, voor twee uur ononderbroken lol vind ik het prima. Hoop dat het een hit blijft!

 

Houdt jouw peuter ook zo van de zandbak?

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Pappablogt 20 oktober 2018

  Verbazingwekkend inderdaad hoelang kinderen zich tegenwoordig nog steeds in een zandbak kunnen vermaken. Leuk om te zien!
  Pappablogt onlangs geplaatst…Korting op leuke uitjes tijdens de herfstvakantieMy Profile

 • Reageren Melissa 15 mei 2018

  Hele leuke zandbak van cars voor stoere jongens!

 • Reageren Roelina 25 april 2017

  ik begrijp jouw helemaal, soms is het gewoon veel makkelijker en fijner voor iedereen om toe te geven. En wat maakt het eignlijk ook uit. het is toch niet dat je dagelijks een zandbak voor hem koopt? Nu is hij mooi een tijdje zoet, en daarvan wordt iedereen blijer toch? Onze zoon is ook gek van zandbakken, helaas vinden wij zomers dan ook overal zand in huis (keerzijde)

 • Reageren G.T. 22 april 2017

  De zandbak is bij mijn peuter ook een grote hit. Cars of andere figuurtjes zeggen hem nog niks.

 • Reageren Ester 21 april 2017

  Haha, zo’n Cars zandbak.. mijn zoontje zou door de dolle heen zijn!
  (Grootste Cars en Spiderman fan EVAAH)

  • Reageren Elisabeth 21 april 2017

   Jaaaa hier ook spiderman idd!!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge