23 maart 2017

Dat blad van Chantal. Is het wat?

Dat blad van Chantal. Is het wat? – Vanmorgen mocht ik weer eens met de trein. Ik had zowaar een sollicitatiegesprek, namelijk. En in de AKO zag ik hem liggen: dat nieuwe blad van Chantal (&C). Ik had maar een klein tasje bij mij, waar het niet in zou passen, dus heb het niet meteen gekocht. Het zegt zo meteen iets over je, als je daarmee onder je arm binnenloopt, bij een mogelijke werkgever. Maar op de terugweg heb ik expres een bus gemist, om het alsnog aan te schaffen.

Ok, ik mag me dan een beetje Chantal voelen, maar dat ben ik natuurlijk niet. Blijkt. Duidelijk.

Zouden mensen het kopen?

Ik had er al wat andere dames over gehoord, maar eigenlijk ging het er het meest over “Of het wel zou verkopen?” Omdat er ook al een Linda en een Wendy is… Ik denk dus meteen van wel. Chantal is leuk! En Chantal is geen Linda. En ook geen Wendy. Toch?

Ik ben meer Chantal dan Linda of Wendy…

Ik vind de Linda geweldig hoor, aan de Wendy heb ik eerlijk gezegd nog nooit gewaagd, maar ik identificeer me meer met Chantal. Ze is ongeveer mijn leeftijd, haar kind is ook nog echt een kind en bovendien voel ik een zekere verbondenheid met haar. Omdat ze ongeveer tegelijkertijd met mij fors feestend in het Amsterdamse te vinden was. Ik ken haar niet persoonlijk, ik ken niet eens iemand die haar persoonlijk kent, maar toch heb ik het gevoel dat ik haar ken. Dat ik een beetje Chantal ben. Op mijn eigen huis tuin en keukenmanier.

En is het wat?

Dat is eigenlijk de belangrijkste vraag natuurlijk, is het wat, dat blad? Ja. Ik vind van wel. Het is lekker cultureel, en daar hou ik van. En ook wel een beetje intellectueel. Niet in de zin van ‘hoe lossen we het conflict in Syrië op?’ of ‘hoe staat het eigenlijk écht met het broeikaseffect’, maar er wordt echt wel wat verder doorgedacht. Er staat wel wát shopping en beauty in, maar niet te veel. En ja er zit ook humor in. Niet alleen maar, maar genoeg. En ja vooral van die humor door en voor vrouwen met jonge kinderen. Maar niet alles hoor.

Beetje raar misschien, maar waar ik het blad nog het meest op vind lijken is het Volkskrant Magazine. Maar dan zonder dat belerende dat een échte krant weleens heeft.

Dus kopen?

Ja, kopen! Vooral doen.

 

Ben jij ook meer Chantal dan een Wendy of Linda?

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Patricia 26 maart 2017

    Leuk ik zag hem ook al liggen in de winkel. Snel kopen dus ?

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge