8 november 2015

De best gelezen artikelen van oktober

Bezoekersaantallen

 

Net als vorige maand zette ik de best gelezen artikelen op een rij, met bezoekersaantallen. Voor mij zaten er wel een aantal verrassingen tussen. Sommige blogs las bijna niemand, maar er waren er ook een paar waar ik niks van verwacht had, maar die tóch veel lezers trokken. Ben je benieuwd naar het totale bezoekersaantal van afgelopen maand en de maanden daarvoor? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Top 5 – met bezoekersaantallen

wandel krijs

1. Moet ik me schamen als moeder… #2 (2764 x)

Dit was een vervolg op een vergelijkbare post van een paar maanden geleden. Die eerste deed het al goed en de opvolger ook, een beetje een inkoppertje dus. De titel nodigt uit tot klikken, wat de post erg geschikt maakt voor promotie op Facebook. Dat heb ik ook gedaan dus, ik denk wel twee of drie weken een euro per dag.

DSC_0937 (1)

2. Gastblog: Sanne kolfde fulltime (2329 x)

Sanne heeft een grote schare trouwe lezers op haar eigen blog. Het is dan ook niet gek dat veel van hen even een kijkje kwamen nemen naar haar gastblog over borstvoeding. Tel daar bij op dat borstvoeding altijd erg goed gaat op mijn blog en dan krijg je een mooi bezoekersaantal.

Pregnant owl

3. Ik ben heel open over zwanger worden/blijven/zijn (1291 x)

Eigenlijk werd dit artikel gepubliceerd in september, en wel op de laatste dag van de maand. Het gros van de lezers las het echter de volgende dag, in oktober dus, vandaar de vermelding in deze maand. Bovendien heb ik hem als sticky bovenaan mijn Facebook-pagina laten staan. Hierdoor werd hij de hele maand dagelijks nog een aantal keer gelezen.

Nog geen nieuws op dit front trouwens. Ik stond te juichen na mijn eerste menstruatie sinds mijn zwangerschap, maar het blijkt dat dit nog niet betekent dat die ook regelmatig zal komen. De vier weken sinds is inmiddels ruim verstreken, maar nee, ik ben 99% zeker niet zwanger.

Unilever

4. Open brief aan Unilever (1149 x)

Dit was dé verrassing voor mij, deze maand. Als grapje plaatste ik een overdreven brief aan Unilever over de stereotypen op het gratis Blue Band bordje dat ongeveer iedereen toegestuurd krijgt. Voor mijn doen ging deze post viral, ook leverde hij heel veel reacties op. Positief en negatief, en zelfs één van Unilever zelf. Lees hier het follow-up artikel met de opvallendste reacties en de e-mail die ik ontving van Unilever.

5. Hier vind je écht leuke borstvoedingskleding (562 x)

Ook het succes van deze post was een verrassing voor mij. Ik ben geen fashion-blogger, heb ook eigenlijk niet zoveel verstand van mode maar vind het wél heel leuk om te bekijken en om er tóch een beetje goed aangekleed uit te zien. De combinatie met borstvoeding vond ik in het begin lastig, blijkbaar vonden veel moeders dit herkenbaar en ik heb leuke reacties gehad. Ik denk zeker dat ik over een tijd nog een dergelijke post ga schrijven met nieuwe leuke opties, misschien bij meer winkels dan alleen Wehkamp.

Grootste misser

ponchos featured

Poncho’s, ik zette de leukste op een rij (66 x)

Zo goed als de borstvoedingspost ging zo slecht ging de post waarin ik leuke poncho’s op een rijtje zette. Terwijl ook díe makkelijk zijn bij het geven van borstvoeding, vind ik tenminste. Ach, de klant heeft altijd gelijk hè, of in dit geval de lezer.

Best gelezen gerecyclede blogpost

papa maakt kolf schoon op lowlands

Wat denkt papa nou over die borstvoeding? (562 x)

Ik vertelde vorige maand al dat ik eigenlijk altijd één Facebook-promotie aan heb staan, die van het artikel ‘10 dingen over borstvoeding die ik niet bedacht had voor ik er mee begon‘. Ook deze maand besteedde ik één euro per dag aan promotie via Facebook en dat leverde veel lezers op. Onderaan het artikel staan links naar andere grappige posts over borstvoeding en die werden ook vaak aangeklikt. Het bericht over wat mijn vriend nou over die borstvoeding denkt het vaakst.

Best gevonden artikel via Google

Nutrilon met groot zwart kruis

Dat kruis op de Nutrilon-verpakking, werkt het echt? (191 x)

Net als vorige maand werd het artikel over het kruis op de Nutrilon verpakking het vaakst gevonden via Google, gemiddeld zes keer per dag.

recepten kabocha pompoen

Je kan een hoop doen met een Kabocha-pompoen (95 x)

Een nieuw recent artikel kwam echter binnen als verrassing, voor mij dan. Ik schreef naar aanleiding van een bonus-aanbieding bij Albert Heijn dat je veel kan doen met een kabocha pompoen en ik gaf in dat artikel een groot aantal voorbeelden. Het werd in eerste instantie niet erg goed gelezen, slechts 31 keer in de eerste twee dagen.

Maar wat blijkt? Veel mensen zochten voor ideeën voor de kabocha pompoen via Google en vonden het artikel, het wordt tot 15 keer per dag gevonden en gelezen. Ik hoop dat mensen er wat aan hebben, want zo’n kabocha pompoen is heerlijk en erg veelzijdig. Ik heb het vermoeden dat deze piek in zoekopdrachten seizoensgebonden is, en misschien zelfs bonus-aanbieding gebonden, maar het is toch leuk meegenomen.

 

 

Wat vind jij, best verrassend toch, wat wel en niet werkte afgelopen maand? Wat was jouw best gelezen post, ja een link mag! Graag zelfs, sharing is caring! 🙂

 

 

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Mary-Lou 12 januari 2016

  Leuk dat je zo open bent over je statistieken. En je mag echt trots zijn op je lezers. Wow!
  Ik ben deze week mijn blog gestart en heb een verhaal gepost in een gerelateerde facebook groep. Daarom is dit verhaal: https://mamalousite.wordpress.com/2016/01/10/durf-te-dragen/ mijn best gelezen tot nu toe.

 • Reageren Sanne Marlijn 9 november 2015

  Zo leuk dat je dit met ons deelt! Echt mooie hoge bezoekersaantallen hoor! Mag je best een beetje trots op zijn.

 • Reageren Astrid 9 november 2015

  Leuk om te zien! Ik heb wel eens dat ik denk dat een artikel het heel goed gaat doen. En dan tja… Dan valt het hartstikke tegen.
  En met andere artikelen die viraal gaan, denk ik ‘oh echt?!’ Grappig het dat verschil

 • Reageren Nicole 8 november 2015

  Dit vind ik altijd leuk om te lezen. Grappig om te zien wat mensen dus blijkbaar graag lezen. Mijn best belezen bericht van oktober was gelijk ook mijn meest persoonlijke bericht. Over mijn miskraam: http://www.everyday-life.nl/2015/10/22/miskraam/

  • Reageren Elisabeth 8 november 2015

   Ja dacht ik wel. Heel mooi en verdrietig om te lezen…

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge