15 april 2019

Ben ik echt zo’n naïeve muts?

Ik werk sinds een paar weken in Den Haag, een stad waar ik misschien een paar keer in mijn leven geweest ben, maar verder nooit. Waarom zou ik er naartoe geweest zijn? Ik had er simpelweg niks te zoeken. Nou zat ik te lunchen met een paar (senior) collega’s. Ze vertelden me over allerlei plekken waar ik heen moest in Den Haag, musea die ik moest bezoeken, buurten die ik moest bezoeken. Ze konden bijna niet geloven dat ik er nooit geweest was.

Uiteindelijk waren ze zelfs tegen elkaar op aan het bieden in hoeveel verschillende landen ze wel niet als consultant gewerkt hadden. En toen ze er wel uit waren dat ze allebei veel van de wereld gezien hadden, vroegen ze aan mij:

Heb jij ook op zoveel plekken (in het buitenland) gewerkt?

Nou nee. Ik heb echt veel verschillende banen gehad. Alleen altijd in Noord-Holland, heel soms Zuid-Holland of Utrecht. Verreweg de meesten waren in Amsterdam. Daar heb ik ook ruim acht jaar gewoond. Ik vond het er geweldig, en zag geen reden om er weg te gaan. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om te reizen, in de randstad is genoeg werk, dus daarvoor hoefde ik ook niet weg. Uiteindelijk wilde ik een betaalbare eengezinswoning met tuin, dus ben ik uit de stad verhuisd.

Suburbia

In het weekend dat volgde was ik me erg bewust van hoe burgerlijk mijn leven eigenlijk is. Ik heb een kleine discussie gehad met één van mijn buren over een aangevraagde laadpaal en elektrische auto’s. Ik heb mijn dreumes in de buggy gezet en ben boodschappen gaan doen bij de supermarkt waar ik op mijn 15de/16de gewerkt heb. Ik heb de kids meegenomen naar het strand, waar mijn ouders me ook altijd mee naar toe namen als mijn broer en ik echt niet meer te houden waren en even uit moesten waaien…

Ik voel me absoluut niet zo bekrompen

Ik heb misschien niet zoveel van de wereld gezien, maar ik heb echt wel wat gezien. Binnen mijn interessegebieden echt heel veel. Weet je naar hoeveel feestjes, events, concerten en festivals ik geweest ben? Hoeveel bands en artiesten ik live gezien heb? Hoeveel verschillende soorten muziek en thema’s? Ik heb misschien niet veel gereisd in de fysieke wereldlijke zin van het woord, maar ik heb behoorlijk wat tripjes in mijn hoofd gemaakt.

Ze gingen er niet voor

Ik heb geprobeerd om het uit te leggen aan mijn collega’s, maar ze gingen er niet voor. Voor hun zal ik altijd het naïeve bekrompen oer-Hollandse meisje blijven. En misschien ben ik dat ook wel, in elk geval op het gebied van reizen. Maar ik ben echt geen saaie sufkut. Dat denken zij misschien, maar ik denk dat ze me maar moeilijk zouden kunnen bijhouden, als we samen naar een feestje of festival zouden gaan.

En wat maakt het ook uit?

OK, ik woon in de ‘suburbs’, maar wat is daar zo erg aan? Vrijdag werd ik wakker en zag ik in de schemering een paar herten door mijn straat lopen. Dat is toch geweldig?

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Lis 27 mei 2019

  Ik ben je enorm dankbaar voor je eerlijke en goed onderbouwde blogs, so keep up the good work! Dank

 • Reageren Susanne 16 april 2019

  Ze weten niet wat ze missen joh :-). Ik heb ruim 5 jaar in Den Haag gewoond maar het fijnste vond ik de duinen en het strand. Lekker rustig! En reizen vind ik erg leuk, maar lekker boeiend als je niet die drang hebt. Het lijkt wel ee soort status symbool ofzo tegenwoordig. Jij bent tenminste lekker groen bezig door niet steeds in een vliegtuig te stappen ;-).
  Susanne onlangs geplaatst…Baby 1 jaar | Een updateMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge