16 oktober 2015

Baby’s eerste atlas

panda met atlas

 

Ik ben misschien een ontzettende nerd, maar ik vond het vroeger echt heel leuk om in de atlas te bladeren. Vooral de kaarten waar niet alleen landsgrenzen opstonden maar ook informatie over de mensen en dieren die er woonden. Ik kon eindeloos fantaseren en dromen over het leven dat ik gehad zou hebben als ik in China, of Afrika, of Australië, of de Amazone was geboren. Ik zei het al: NERD!

 

Ik vind aardrijkskunde nog steeds een leuk onderwerp en ik kijk nog steeds graag naar National Geographic Channel bijvoorbeeld. Ik hoop dat Jim hier ook een beetje geïnteresseerd zal zijn. In elk geval is met ‘Mijn eerste atlas’ de eerste stap al gezet. Het is natuurlijk niet echt een voorleesboek, maar ik zie het ook meer als aanleiding voor leuke verhaaltjes. We gaan gewoon lekker samen naar de plaatjes kijken en dan kan ik álle kennis die ik opgedaan heb op de telly aan hem kwijt.

 

Ik kan hem bijvoorbeeld laten zien waar zijn favoriete knuffel vandaan komt: de Kramig Panda van Ikea.

 

Panda met China

Uit China, natuurlijk.

 

Panda met Zweden

Of nee, Zweden.

 

Panda met Vietnam

Nou ja, Vietnam, volgens het etiketje!

 

Genoeg stof voor conversatie, echt een aanrader voor nerderige ouders als ik! Wat vind jij ervan, een atlas voor je baby of peuter: Een beetje te vroeg, of je kan niet vroeg genoeg beginnen?

 

 

P.S. Ik heb dit boekje gratis toegestuurd gekregen van de uitgever: Unieboek|het Spectrum

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge