25 april 2017

Babykamer-inspiratie: leuks voor aan de muur

Onlangs publiceerde ik een blogpost over de plannen die we hebben voor onze tweede babykamer. Wanneer ik nu in tijdschriften of op internet mooie babykamers voorbij zie komen, heb ik enorm veel zin om dit kamertje helemaal opnieuw in te richten. Ik weet echter dat dat zonde is; we hebben nog verschillende meubels staan die prima geschikt zijn voor hergebruik. Het nieuwe zal hem dus vooral zitten in de details, waaronder de wanddecoratie. Hier een paar muurdecoratie-ideeën die ik zelf erg leuk vind.

Bekijk hier wat er bij Jim aan de muur hangt.

Letterbak

Letterbak inspiratie op Pinterest 😉

Een object uit de oude doos: de letterbak. Maar waar letterbakken vroeger meestal van wat donkerder hout gemaakt werden en vooral kleine vakjes hadden, zie je ze tegenwoordig juist in lichte kleuren en met grote vakken. Het leuke van een letterbak is dat je hem helemaal zelf kunt inrichten, en de inhoud ervan ook op ieder moment kunt veranderen. Hang je hem in de babykamer, dan kun je er bijvoorbeeld slofjes, kaarten, houten letters en kleine knuffeltjes in zetten.

Fotobehang

Bij fotobehang denk je al snel aan een enorme afbeelding van een tropisch strand of een verzameling bomen; in ieder geval aan een tafereel dat iets te heftig is voor een babykamer. Toch kan fotobehang wel degelijk in de babykamer passen. Ten eerste hoef je niet meteen een groot oppervlak te bedekken en kun je ook voor één smalle strook kiezen. Ten tweede kun je, in plaats van een reguliere foto, òok een rustige afbeelding met zachte kleuren gebruiken. Webshop posterXXL heeft bijvoorbeeld een eigen foto-archief, dat behalve foto’s ook duizenden illustraties bevat. Deze kun je voor een klein bedrag gebruiken wanneer je fotobehang wilt laten drukken.

Glow in the dark

Een leuke uitdaging voor wie graag creatief bezig is: een muurschildering maken met glow in the dark-verf. Dit kan zo gemakkelijk of moeilijk als je zelf wilt; ook een paar simpele sterren geven al een bijzonder effect. In het kader van schaapjes tellen voor het slapen gaan vind ik bijvoorbeeld dit soort schapen erg leuk voor een baby- of kinderkamer. (De schapen in het voorbeeld zijn weliswaar niet geschilderd, maar wel vrij gemakkelijk na te maken met verf.)

Landkaart

Misschien is het nog wat te vroeg voor een ‘scratch map’ (zo’n wereldkaart waarop reisliefhebbers alle landen waar ze geweest zijn weg kunnen krassen), maar een kaart van de geboorteplaats van je kindje past dan wel weer perfect in de babykamer. Via Mapiful kun je een kaart van iedere gewenste plek bestellen, waarbij je zelf de stijl van de poster en het onderschrift bepaalt.

 

Wat heb jij aan de muur van de babykamer hangen?

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge