4 september 2016

Alweer een nieuwe moeder beginnersfoutje…

Iedere keer loop ik er weer tegen aan. Dan denk ik dat ik helemaal snap hoe het werkt, dat moederschap. Dat ik helemaal door heb hoe Jim werkt. Wat zijn ritme is, hoe ik hem tevreden hou, hoe ik mezelf tevreden hou. En dan verandert er weer iets. Dan groeit Jim, of krijgt hij een ‘sprongetje’ in zijn ontwikkeling.

Jim bedje luier doorgelekt

Als je goed kijkt zie je een randje nattigheid…

Helemaal niet erg, dat is hartstikke leuk. Ik vind het (tot nu toe nog) heel vermakelijk als hij een tantrum krijgt bijvoorbeeld. Het is nog niet zo vaak, en na een minuut of twee is het meestal weer over. En zo moet hij sinds kort iets later naar bed, anders wordt hij te vroeg wakker. Dat zijn echt van die groeidingetjes waar je je op aan moet passen als ouder.

Lees ook: Onze baby is perfect. En hij heeft Downsyndroom.

Maar soms kom ik iets tegen en dan denk ik van mezelf: “Hoe dom kun je zijn?” Bijvoorbeeld dit. Al een paar maanden lekt Jims luier regelmatig door, ’s nachts. Hij slaapt ontzettend lang, zonder wakker worden tussendoor. En dan is zijn bed nat, onhandig. En als hij poept is dat vaak zoveel dat het er aan de achterkant uitloopt. Zijn hele rug zit onder. Vies, vervelend, maar wat doe je er aan?

Het heeft maanden gekost voor ik bedacht: “Hé, misschien een grotere maat luier?” Hij draagt al heel lang maat 4. En sinds kort 4+, vanwege al het doorlekken. Maat 4+ is voor kinderen van 9 tot 20 kg. Jim is ongeveer 14 kg. Dat zit er nog ruim in, maar maat 5 is vanaf 11 kg. En 5+ vanaf 13. Die past hij dus ook allang!  En daar past natuurlijk veel meer plas en poep in. Alleen hadden wij dat niet zo snel bedacht…

 

Lekker dan. Zoiets simpels… Dan voel ik me best een beetje stom. Heb jij ook wel eens van die ‘beginnersfoutjes’?

 
 

Leuk? Misschien zijn deze artikelen dan ook iets voor jou:

 

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageren Janneke 4 februari 2018

  En dan is t mooiste nog wel dat de plus achter de maat niet eens zegt dat de luier voor grotere of zwaardere kinderen is, maar de plus betekent dat urine sneller/beter wordt opgenomen. Daar kwam ik na drie kinderen ook nog eens achter….
  (Bij het merk pampers is dat on elk geval zo)

 • Reageren Resaarcle 5 september 2016

  Eigenlijk ook wel een beetje fijn, he, om een hele tijd met een probleem te zitten en dan plots op de oplossing te komen! Wij hebben ongeveer 2,5 jaar gevochten om nageltjes te knippen met zo’n lastig schaartje. Tot ik zag dat we al van dag 1 zo’n nagelknippertje in huis hadden (wat ik bij die kleine vingertjes helemaal in bet begin toch nog te eng vond). Nu gaat het nagelknippen zonder enige tegenwerking!

 • Reageren Jess 5 september 2016

  Jep. Toen Ellie 4 maanden was, ging ik terug werken en moest er dus een fles krijgen. Wij hadden gewoon de speen die erbij zat gegeven. Bestaan er blijkbaar maten in die spenen. Kwam ik pas later achter.

 • Reageren Judith 5 september 2016

  Ik deed het juist andersom!
  Ik dacht maar dat ze zo snel een grotere maat moesten dus begon al 4+ in te slaan, tot ik het wel een beetje erg gek vond gaan zitten.
  Toen ben ik toch maar een poosje terug gegaan naar maat 3 die stukken beter zat en nu zit hij inmiddels in 4.

  Slapen is hier de laatste tijd ook drama! of naja in de avond dan, s’ middags gaat het gelukkig prima.

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 5 september 2016

  Haha ik denk dat iedereen zich wel kan herkennen in zulke ‘beginnersfoutjes’ ja. Als een luier past denk je in principe ook dat het goed is, toch? Fijn dat je nu dan in ieder geval een oplossing hebt tegen het doorlekken enzo, is ook wel zo prettig;
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Vakantievlog deel 2 | Met o.a. mini-break Zeeland & Milas zijn eerste hapjes!My Profile

 • Reageren Kim 4 september 2016

  Hm, ja, dit…Wij hebben denk ik een jaar lang elke nacht een schone maat 4 luier gegeven, maar goed we hadden dan ook een jaarvoorraad ingeslagen (afgaande op het max. gewicht). Nu is de voorraad op is kunnen we éindelijk doorslapen dankzij de net ontdekte 5+ luiers (zucht). Zo ontzettend logisch vind ik het trouwens niet dat grotere luiers ook meer kunnen opnemen (dat was na het voorgaande waarschijnlijk al duidelijk) , en toen ik het een tijdje geleden aan een vriendin vertelde geloofde ze het niet eens.

 • Reageren Sabine 4 september 2016

  Als gewone luiers door blijven lekken kun je ook luierbroekjes proberen. Werkte bij ons in de nacht veel beter

 • Reageren Linda 4 september 2016

  Herkenbaar hoor, bij maatje 1 en 2 zijn ze gewoon op een gegeven moment fysiek te groot maar daar heb gast het op gevoel. En niet alleen maar maar ook merk kan nogal verschillende uitmaken.

 • Reageren Nienke 4 september 2016

  Haha, best grappig en heel herkenbaar hoor, voor sommige ‘simpele’ problemen kun je echt een bord voor je kop hebben hè. Een soort blinde vlek ofzo, alsof je het niet duidelijk kunt zien omdat je er te dicht op zit. Wij hebben vier kinderen maar nog altijd van dit soort gevalletjes… 🙂

 • Reageren Ellen 4 september 2016

  Die luiers hebben wij ook al gehad. Ook hier duurde het even voor we bedachten dat grotere luiers misschien de oplossing waren…

 • Reageren Nanouk 4 september 2016

  Hahahah oh Elisabeth! Roan is kleiner dan Jim en zit al maandrnnin maat 6. En voor de nacht gebruiken we dure pampers omdat de goedkopere merken de nacht ook niet volhouden. Hihi maar ik heb vast tig andere beginnersfoutjes hoor 😉

 • Reageren Roxanne 4 september 2016

  Ja die dingen leer je echt met vallen en opstaan… Hier nu ook een kleintje in maat 5, hoewel hij pas 10 kilo weegt. Als we het niet doen, loopt inderdaad de luier over. Nou ja, dan maar een maatje groter. En zo zijn er wel vaker dingetjes… Ik zei net nog tegen mijn vriend. Dat moeder zijn… We doen allemaal maar wat, maar zolang de kleine groeit en blij is, zal het allemaal wel goed komen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge