4 juli 2016

Aftellen tot de zomervakantie!

Aftellen tot de zomervakantie – Het is een beetje een thema onder mamabloggers de afgelopen weken: de zomervakantie. En vooral waar die toch blijft. Volgens mij zijn we er allemaal wel aan toe. Ook ik, dat lijkt me duidelijk. Maar dan denk ik, ik heb maar één kindje, van anderhalf, die gaat dus nog niet eens naar school en ík ben al aan zomervakantie toe?! Hoe moet dat dan zijn voor de mama’s met twee of drie kinderen in de schoolgaande leeftijd…. Ik kan maar één ding zeggen dames: respect!

aftellen tot zomervakantie

Een gezellig vakantiekiekje van vorig jaar

 

Maar goed, ook wij tellen af tot de vakantie dus. Letterlijk. Een paar weken geleden heb ik in mijn outlook agenda van mijn werk iedere ochtend een afspraak gezet met daarin het aantal dagen dat ik nog ‘moet’. Vandaag stond er 4! Begint op te schieten dus.

Ik merk dat ik het steeds lastiger vind om op te staan iedere ochtend. De wekker gaat weliswaar nog gewoon om zes uur, maar ik ga vaak pas mijn bed uit rond half zeven. Het lukt me niet zo goed als voorheen om mijn blog bij te houden. In juni publiceerde ik slechts 20 artikelen… Best weinig, in vergelijking met bijvoorbeeld de 27 in april. Ook vind ik het lastiger om te ontspannen in het weekend en op mijn mamadagen.

We doen wel hele leuke dingen, maar écht ontspannen lukt gewoon niet zo. Ik ben natuurlijk naar het loedermoeder diner geweest, ik heb een heel nieuw mamakapsel genomen, ik ben lekker bezig geweest met mijn eigen winkeltje (Reshopper), en Rogier, Jim en ik zijn gisteren nog naar het ‘eten op rolletjes’-festival geweest. Maar eigenlijk zat ik steeds nog half met mijn hoofd bij mijn werk. Ojee, ik moet dit nog afmaken, verbeteren, die vervelende meeting komt er aan, enzovoorts.

 

Nog vier dagen, dus na vandaag nog maar drie. En nog slechts twee dagen om zes uur opstaan! Dat is te overzien. Ik heb eindelijk het idee dat hij er aan zit te komen, die vakantie!

 

 

Hoe lang moeten jullie nog tot de zomervakantie, en zijn jullie er ook zo aan toe?

 

P.S. Wij krijgen het trouwens behoorlijk druk in de vakantie. Bekijk onze to do list maar eens…

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren mariska 6 juli 2016

  Ben ook echt aan vakantie toe en vooral aan slapen… Maar nee, mijn proefschrift moet af deze zomer dus ik bikkel door….

 • Reageren mathiske's mama blog 5 juli 2016

  Wij moeten nog wachten tot eind augustus, maar door het weer heb ik nog niet het ‘het is bijna vakantie’ gevoel
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…TAGGING TUESDAY: de KeukenprinsestagMy Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 5 juli 2016

  Bij mij zijn de meeste kinderen al thuis, maar officieel begint de vakantie bij ons a.s. maandag pas.

 • Reageren Iris 4 juli 2016

  Hier helaas geen vakantie manlief is sinds dit jaar zzp’er en ik ben zzp’er in de tuinbouw
  Hebben wel een paar dagjes ingepland met ons manneke die over 2 weken 1 wordt .
  Maar vakantie daar droomt deze mama nog even van

 • Reageren mieke 4 juli 2016

  Heel erg aan toe. ..maar ik moet nog tot 26 augustus. …:(

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge