14 juni 2017

7 wijze lessen die je kunt trekken uit Frozen

Disney’s Frozen, ook mijn peuter is slachtoffer geworden. We hebben een ware verslaafde in huis, aan Anna, Elsa, Olaf en ‘het monster’ (dat Elsa beschermt in haar IJspaleis). Ik heb de film nu een tig aantal keer gezien, en eigenlijk vind ik het zo slecht nog niet dat Jim zo’n fan is. Er zijn absoluut ergere Disneyfilms die hij had kunnen kiezen. Ik denk zelfs dat er een aantal hele wijze lessen te trekken zijn uit het verhaal van Frozen.

Bron: Shutterstock (“Frozen Disney” editorial use only)

Wijze lessen uit Frozen

 1. Verloof je/ trouw niet na één dag al met iemand. Ook niet als het een prins is. Dat ‘ware liefde’ gedoe is leuk, en werkt in bijna ieder sprookje (en vroegere Disneyfilm), maar in het echte leven niet. Ook in Frozen blijkt dat Anna er geen goed aan deed om zich meteen te verloven met prins Hans.
 2. Als je je gevoelens opkropt en binnenhoudt word je doodongelukkig. En bovendien barst je op een gegeven moment toch wel, en komen ál je emoties er onbeheersbaar uit. En ‘it ain’t pretty’. Zie Elsa’s mega uitbarsting.
 3. Als je een meisje (of kind) binnenhoudt, of opsluit, al is het voor haar eigen bescherming, zal ze wereldvreemd opgroeien en juist gekke dingen doen. Zoals bijvoorbeeld de eerste de beste man trouwen.
 4. Ga niet in je eentje (in een baljurk) de vrieskou in op zoek naar je zus.
 5. ‘Laat het los’, wat anderen van je denken. Wees gewoon lekker jezelf, ook al ben je gewoon een ijskoningin.
 6. Vraag toestemming voor je een meisje kust (of meer). Zoals Christoff doet aan het einde van de film bij Anna. Misschien moeten Amerikaanse college studenten een paar keer Frozen kijken, om campus rape terug te dringen.
 7. En last, but certainly not least: Prinsessen kunnen net zo goed helden zijn als prinsen. Christoff, Sven en Olaf helpen natuurlijk wel, maar uiteindelijk redt Anna Elsa, en Elsa Anna.

 

Geen slechte levenslessen toch? Beter dan de strekking van Assepoester (trouw een prins als je het thuis niet leuk hebt), of De kleine zeemeermin (trouw met een man die je niet kent, en ook nog eens eerst met een ander gaat)…

 

Wat is de wijstste levensles die jij uit een Disneyfilm hebt geleerd?

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Resaarcle 14 juni 2017

  Dat ga ik onthouden voor als ik voor de 7000ste keer mee naar Frozen kijk. Mijn wijstste (amai wat een woord!) Disneylevensles: ik leer nooit deftig poetsen, dan zal ik nooit zoals Assepoester moeten leven. 😉

 • Reageren Kreanimo 14 juni 2017

  Hakuna Matata… ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge