15 februari 2017

7 redenen om wél te gaan zwemmen met je baby/dreumes/peuter

Nu ik thuis ben heb ik meer tijd om leuke dingen te doen met Jim. Één van de dingen die we graag samen doen is zwemmen. Nou ja, zwemmen… zo zou je het nog niet echt kunnen noemen, maar het is in elk geval leuk. En volgens mij is het ook erg nuttig. Toen ik 32 uur werkte vond ik het vaak te veel moeite om die hele reis naar het zwembad te maken, maar nu ik het wekelijks doe ben ik er achter gekomen dat het de moeite écht loont.

7 redenen om te gaan zwemmen met je baby/dreumes /peuter

 1. Al komt er nog niet veel van echt zwemmen terecht, ik merk echt dat Jim went aan in het water zijn. Iedere keer krijgt hij meer zelfvertrouwen, en kan hij beter inschatten hoe hij zich het beste door het water kan bewegen. En hij vindt het steeds minder erg om met zijn hoofd onder water te gaan.
 2. Je kind vindt het waarschijnlijk geweldig. Jim in elk geval wel. Er is een klein mini glijbaantje in het water, dat blijft leuk. En bij ons in het zwembad liggen er speeltjes in het water. Gietertjes zijn het populairste onder peuters. Jim doet zijn best alle gieters te verzamelen. Net als alle andere peuters in het zwembad. Meer dan twee, hooguit drie tegelijk vasthouden gaat niet. Maar dat weerhoudt hem niet om dat toch te proberen. En ook dat geldt hetzelfde voor de andere peuters. Allemaal erg vermakelijk om naar te kijken, vind ik persoonlijk.
 3. Je kind wordt afgepeigerd. Echt. Jim is zó lekker rustig na het zwemmen.
 4. Het middagdutje erna duurt ineens 3 uur. Dat is mooi, want jij moet zelf waarschijnlijk ook een beetje bijkomen van het avontuur.
 5. De tocht naar en van het zwembad, en het aan en uitkleden van peuter zijn een uitstekende workout voor jou. Vooral als je op de fiets gaat, maar zelfs als je alleen die peuter (en jezelf) moet aan- en uitkleden is het best een goede (kracht)training.
 6. Tussendoor kun je redelijk relaxed in ultrawarm zwembadwater loungen. Wij gaan altijd vrij zwemmen, dus doen niet zo’n babyzwemklasje. Jim is druk bezig met heen en weer drentelen in het water, maar ik drijf er gewoon een beetje naast. Af en toe een knuffel en een spelletje en dat is het. Die gietertjes zijn veel leuker dan mama.
 7. Het geeft een ontzettend voldaan gevoel. Serieus, je hebt echt het gevoel dat je iets gedaan hebt. En nog verantwoord en met je kind ook. En iedereen is vol bewondering als je het ze vertelt!

 

Kortom, ik kan het iedereen aanraden. Het is misschien een beetje een barrière in je hoofd om het te doen, want het lijkt zoveel moeite, maar het is het echt waard.

 

Ga jij ook graag zwemmen met je kid(s)?

 

 

Leuk? Misschien vind je deze artikelen ook interessant om te lezen:

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageren Sharon 13 april 2018

  Wij hebben er altijd erg van genoten om met ons kleine te gaan zwemmen. De glimlach als hij in het water lag rond te dobberen is onbetaalbaar. Na de eerste oorontsteking hebben we wel zwemdopjes voor hem gekocht. Meneer heeft hij inmiddels zijn A diploma al dus tegenwoordig gaat het er iets drukker aan toe 🙂

 • Reageren Sanne 1 september 2017

  Het is echt heerlijk om met je kindje te zwemmen. Ik heb dit jaar ook een opzetzwembad voor in de tuin gekocht. Echt ideaal! We hebben zo ontzettend veel zwemplezier gehad. Je moet wel zelf de waterkwaliteitbijhouden. Maar dat vond ik eigenlijk wel fijn. Want zo kon ik zelf bepalen hoeveel chloor er in het water zat. Dus echt wel een aanrader

 • Reageren Denise 10 maart 2017

  Op vakantie vond ik het altijd heerlijk, maar hier in Nederland kwam het er vaak niet van. Inmiddels fiets ik al jaren op en neer voor de zwemlessen. Dochter heeft nu A en B, en zoon mag komende week eindelijk op voor A. Yeah! Zo fijn!
  Denise onlangs geplaatst…20x strandvakantie op 2 a 3 uur vliegenMy Profile

 • Reageren Laura 8 maart 2017

  Ik vind het heerlijk om met mijn dochtertje te gaan zwemmen. Ze is 2,5 en ze vind het super leuk! Heerlijk om dat te zien (:

 • Reageren Femke 5 maart 2017

  Zodra ons (nu nog ongeboren) kindje de OK krijgt van de dokter om lekker het water in te gaan, gaan wij ook heel snel naar het zwembad toe. We hebben hier gelukkig bij het complex een zwembad, dus dat maakt het wat makkelijker (lekker thuis omkleden etc).

 • Reageren Ineke 1 maart 2017

  Hier vind meneertje het echt heerlijk in het water!!
  Ineke onlangs geplaatst…Beste Mr Opel , de automakerMy Profile

 • Reageren Mirjam 21 februari 2017

  Het lijkt mij ontzettend leuk, maar ook een ontzettend gedoe om met m’n 6-maanden oude dochter te gaan zwemmen. Hoe doe je dat met omkleden, douchen, waar laat je haar dan? Om maar wat te noemen. De barrière in m’n hoofd is inderdaad metershoog :-(. Maar ooit gaat het er van komen :-p.

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 16 februari 2017

  Lijkt me zooooo leuk!! Op reis is Joost wel regelmatig gaan zwemmen als we op een camping met verwarmd zwembad waren, maar ik kan het nu helaas niet. Die workout waar jij het over hebt, zou voor mij een week tramadol betekenen…
  Oh en heerlijk hè als peuters daarna lekker lang slapen hihi 😉

 • Reageren Simone 15 februari 2017

  Ik neem het mezelf al twee weken voor. En ik ben nog steeds niet geweest. Tijd om te gaan ?

  • Reageren Elisabeth 15 februari 2017

   Ja joh gewoon doen!! ?

 • Reageren Ilse van Kreanimo 15 februari 2017

  I
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Bloggerliefde hop – Love is in the ART: inspiratie!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge