31 augustus 2016

6 ideeën voor een leuk aandenken aan je babyshower

Aandenken aan een babyshower – Het is hartstikke leuk om een babyshower te organiseren. En het is natuurlijk helemaal leuk als die voor jou georganiseerd wordt. Er zijn talloze ideeën voor spelletjes, cadeaus, luiertaarten en lekkere recepten te vinden. Maar die dingen zijn allemaal voor de dag zelf. Eigenlijk wil je ook iets hebben om je de babyshower te herinneren. Het liefst gemaakt door iedereen die aanwezig was. Ik laat je zes ideeën zien om een leuk aandenken aan je babyshower te maken.

Aandenken Babyshower Collage

Schilderij met vingerafdrukken

pin vinger ballonnen Aandenken Babyshower

Een heel leuk idee vind ik het om een soort schilderij met vingerafdrukken te maken. Dit is wat we voor de babyshower van mijn schoonzusje gedaan hebben. De twee dames die de babyshower organiseerden hadden een boom geschilderd, en wij als bezoeksters mochten allemaal drie vingerafdrukken aan de boom zetten. Ze hadden daar drie kleuren inkt voor meegebracht. Roze, groen en blauw.

Aandenken Babyshower balonnen vingerJe kunt natuurlijk ook iets anders dan een boom nemen. Denk bijvoorbeeld aan een wolk ballonnen, een bos bloemen, speentjes met een vingerafdruk als tutje, en ga zo maar door. Ook op Pinterest is een schilderij met vingerafdrukken populair idee. Ik heb wat voorbeeldjes onder elkaar gezet. Klik op de afbeelding voor de originele post.

Rompertje met gelukwensen

pin rompertje met gelukwensen Aandenken Babyshower

Een ander idee dat ik op Pinterest tegenkwam was een rompertje waarop alle visite met watervaste marker iets schreven en ondertekenden. Het rompertje is dan niet meer geschikt voor de baby om te dragen, maar je kunt het wel inlijsten bijvoorbeeld. Je zou het ook met textielverf kunnen doen, maar als je het rompertje echt wil gaan gebruiken moet je erg oppassen dat het verf is die geschikt is voor een pasgeborene.
Kaartjes met gelukwensen in een raamwerk

pin Aandenken Babyshower raamwerk kaartjes

Dit raamwerk met kleine kaartjes vond ik ook erg schattig. De kaartjes in allerlei verschillende kleurtjes zijn in de vorm van babyspullen geknipt. In de lijst zijn een paar touwtjes gespannen, waaraan de kaartjes met kleine knijpertjes vastgemaakt zijn.

Kaarten met gelukwensen aan een slinger

pin Aandenken Babyshower slinger gelukwensen

Je kunt natuurlijk ook een grote slinger maken, met daaraan allemaal kaarten met gelukwensen. Deze kan blijven hangen wanneer de baby geboren is, als versiering tijdens de kraamtijd.

Slabbetjes met gelukwensen

Aandenken Babyshower slabbetjes gasten pin

Als er iets is dat je vaak gebruikt met een baby is het een slabbetje. Vooral als je er één hebt die lekker veel spuugt (zoals onze Jim deed). Je kunt het bezoek allemaal een slabbetje laten versieren.

Invulboek voor de gasten

Sinds kort is er ook een invulboek van Pauline Oud. Hier kunnen alle gasten hun naam invullen. Je kunt er voor iedereen een babyfoto bijplakken. Net als in de oude vriendinnenboekjes zijn er invulvelden, met vragen als “Wij kennen elkaar sinds”, “Ik denk dat jouw baby…”, “Jij wordt een supermama omdat…”. Ook kun je er in schrijven welke cadeautjes je gekregen hebt van wie en staan er een aantal invul- en raadspelletjes in.

Ook leuk voor kraambezoek

Al deze ideeën kun je natuurlijk net zo goed gebruiken voor je kraambezoek. Het zijn gewoon leuke, creatieve en handige manieren om een paar jaar later weer te herinneren hoe het ook alweer ging, wat je ook alweer gekregen had en wie er allemaal waren.

 

 

Heb jij een dergelijk aandenken aan je babyshower of kraambezoek, en wat hield dat dan in?

 

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Kirsten 8 september 2016

  Interessant artikel! Ik ga binnenkort voor de eerste keer een babyshower organiseren, dus voor mij een heleboel inspiratie 🙂
  Kirsten onlangs geplaatst…Inbakeren – Waarom en hoe?My Profile

 • Reageren Kleine Prinses 3 september 2016

  dat zijn inderdaad super leuke dingen!

 • Reageren Vlijtig Liesje 2 september 2016

  Superleuk allemaal. Vooral die slabbetjes, want die komen ook nog vaak van pas.

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 31 augustus 2016

  Ik heb een kraambezoekboek, maar ik ben er heel slecht in om er vervolgens ook daadwerkelijk aan te denken als het kraambezoek er is. Gevolg: boek is nog nagenoeg leeg. Zo’n schilderij met vingerafdrukken of zo’n lijn met kaartjes vind ik erg mooi!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Uitjestips September | Met o.a. krijten voor kinderen, Kiindfestival & Landelijke Appelplukdag!My Profile

 • Reageren Es. 31 augustus 2016

  Nu heb ik niks met babyshowers en vindt ze stiekem ook meestal vreselijk ?
  Maar afgelopen jaar ontdekte ik dat er voor mijn schoonzus niks georganiseerd werd toen zij zwanger werd. Omdat zij juist degene is van dit soort feestjes en organisaties toch maar een babyshower voor haar georganiseerd. De lijst met papieren rompertjes en gelukswensen was mijn gastenboek en cadeau voor haar om mee te nemen aan het eind van de middag. Iedereen vond het een super idee! En de wensen werden tranend gelezen door mijn schoonzus.. Dus een absolute aanrader voor babyshower liefhebbers ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge