7 september 2015

Babyshower organiseren: 5 redenen om het tóch te doen, ook bij de tweede

Ja ik weet het, ik loop op de zaken vooruit, maar het is zo leuk om over te fantaseren over het organiseren van een babyshower! Als je me volgt op Facebook of Instagram zag je van de week al deze foto voorbijkomen:

we lopen op de zaken vooruit

Het moge duidelijk zijn, we willen graag een tweede. Hebben we daar haast mee? Een beetje wel ja. Mijn lever groeit en ik maak me ernstige zorgen dat er geen plek meer over is voor een baby straks, als we niet opschieten… Ik kan je ook vertellen dat het nu nog niet zo ver is, ik ben niet zwanger, ook niet minder dan drie maanden.

Ook leuk: Dit waren mijn inkopen en voorbereidingen voor de babyshower van mijn schoonzusje!

Dat weerhoudt me er niet van nu al te fantaseren over wat ik allemaal anders zou doen bij een volgende zwangerschap. Het belangrijkste, ik ga meer genieten! Nog meer ja, want eigenlijk heb ik dat bij de zwangerschap van Jim ook wel gedaan, maar ik heb bijvoorbeeld geen babyshower gehad, vond ik onzin. Nu kom ik daar toch wel een beetje op terug… Bij de volgende zwangerschap, ja, doe maar wel :-). Niet zo’n mega Kim Kardashian-achtige toestand, maar met een klein kringetje. En wel stijlvol, een beetje zoals die van Maria, uit ‘Kerels met een kleintje‘.

Westwing_Etagere_Mood_FINAL

Is het niet een beetje raar om bij de tweede zwangerschap een babyshower te houden, je hebt alles toch al?

Nee hoor, helemaal niet. Ik heb hier 5 héle goede redenen voor bedacht. 😉

Nuttige cadeau’s

Ja, je hebt nog veel van de eerste, en je hebt alles wat goed bevallen is bewaard natuurlijk, maar je hebt vast niet alles wat je achteraf toch wel handig had geleken. Door de ervaring die je nu hebt kun je veel beter en specifieker aangeven wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan wat leukere hydrofiele doeken, in plaats van die saaie witte.

luiertaart diaper cake star front back

Een luiertaart is altijd leuk, en handig natuurlijk! Bekijk hier hoe je deze luiertaart maakt.
Baby-kleertjes

Ja, natuurlijk heb je die ook bewaard, maar er is niks mis met een update van de baby-garderobe. Bovendien ga ik er (voor het gemak) van uit dat het de volgende keer een meisje wordt. In dat geval kan ik serieus een hoop roze kleding en rokjes en jurkjes gebruiken! Een setje van Balstjurrich bijvoorbeeld, super schattig.

Westwing_Muttertag_Mood_5

Even een momentje rust

Zonder numero uno. Begrijp me goed ik hou van hem, zielsveel, maar af en toe iets leuks doen voor jezelf, met mensen van je eigen leeftijd zorgt dat die liefde alleen nog maar groter wordt. Wat dat betreft is een babyshower juist bij een tweede of volgende zwangerschap errug belangrijk.

Mum-to-be staat in het middelpunt

Dat is een tijd geleden. Tijdens zwangerschap nummer één was dit constant het geval, maar nu, ben je zwanger en wel, tóch nummer twee. Je kind is immers altijd belangrijker dan jijzelf…

yum babyshower

Eten wat je wil

Want je bent toch zwanger. En je weet dat je die extra kilo’s toch wel kwijt zal raken, is na de eerste zwangerschap ook gebeurd, dus waarom niet. Of niet en je hebt ze nog, dus wat maakt het uit? Lekker genieten nu het kan.

Hoe organiseer je een babyshower?

Moet je die dan zelf organiseren, als zwangere? Dat kan natuurlijk, maar je kan het ook overlaten aan anderen. Er is genoeg te vinden op internet over hoe en wat. Neem bijvoorbeeld deze babyshower guide van Westwing. Er staan allemaal leuke tips in en dit is nou echt de stijl die ik bedoel. Een soort high-tea, stijlvol maar toch kleurig en vrolijk. Ik word er blij van als ik hem lees. Er staan ideeën voor cadeaus en spelletjes in, en recepten voor eten dat een zwangere vrouw wél mag eten.

aardbeien in bladerdeeg

Voor deze aardbeien in bladerdeeg bijvoorbeeld, yum doe mij die maar!

Leuke versiering voor een babyshower

Er is ontzettend veel versiering voor en babyshower te krijgen. Je kunt het zelfs online bestellen

Kijk deze grappig props voor het maken van foto’s bijvoorbeeld.

Of dit leuke deurgordijn.

En deze roze loper!

En er is nog veel meer. Bekijk hier de hele babyshower lijst bij bol.com bijvoorbeeld eens.

Conclusie

Een babyshower is leuk, om te organiseren en om voor je georganiseerd te krijgen. Ook bij een tweede of volgende zwangerschap!

 

Leuk om te lezen? Bekijk dan ook deze artikelen eens:

 

 

 

Algemeen 15 euro voucher 728x90

 

Dit artikel kwam tot stand dankzij een samenwerking met Westwing

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Inge 8 september 2015

  Ik heb nooit een babyshower gehad niet bij nummer 1 en ook niet bij nummer 2 maar het lijkt mij best wel leuk! Maar daarom nu speciaal aan een derde beginnen dat ga ik toch niet doen:-)

  • Reageren Elisabeth 8 september 2015

   Haha, nee kan ik me voorstellen 🙂

 • Reageren Vlijtig Liesje 8 september 2015

  Ik zou het zeker bij een tweede ook doen. En een derde en vierde. Want dan ben je vaak best druk, en is zo’n babyshower een mooie gelegenheid om even stil te staan bij je zwangerschap en alles.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge