11 januari 2016

Zwangerschapsupdate

Een paar maanden geleden, eind september alweer, kondigde ik aan dat mijn vriend en ik graag een tweede wilden. Ik vertelde dat we er weer voor gingen en dat ik daar helemaal open over wilde zijn. Daarom vandaag een update, hoe staan we ervoor?

Nou, ik ben niet zwanger. Zeker weten, want ik ben net ongesteld. Ja sorry, daar ben ik dus ook heel open over. Ik maak me er niet echt zorgen over. Ik heb niet het gevoel dat het ‘niet lukt’ namelijk. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat mijn lichaam ‘maar niet zwanger wordt’, bedoel ik. Volgens mij zijn er een paar hele goede redenen dat ik nog niet zwanger ben. Wil je ze horen, lees dan verder. Liever niet? Stop dan met lezen!….

zwaangere buik zwwangerschapsupdate

1. Ik geef nog borstvoeding

Als je borstvoeding geeft ben je minder vruchtbaar dan wanneer je geen borstvoeding geeft. Het is echt geen goed voorbehoedsmiddel, ik denk dat er genoeg stellen zijn die daar vanuit gingen en tot die schokkende conclusie kwamen. Toch is niet iedere vrouw net zo vruchtbaar als wanneer ze geen borstvoeding geeft. Blijkbaar geldt dit voor mij. Het duurde lang voordat ik mijn eerste menstruatie weer kreeg, wel tien maanden. Nu is Jim al bijna veertien maanden, maar nog steeds komt mijn mentruatie niet regelmatig.

2. We kunnen niet plannen

Mijn cyclus duurt nu tussen de vijf en zes weken. Geen enkele maand is hetzelfde en we kunnen dus niet, zoals bij de vorige zwangerschap, gewoon een datenight plannen twee weken nadat mijn vorige menstruatie begon. Na hoeveel tijd we die wel moeten plannen weet ik niet. Het is niet zo dat ik niet weet wanneer ik vruchtbaar ben. Geloof me, dat weet ik héél goed. Dat zijn net die twee dagen van die vijf à zes weken dat ik zin heb. Ik weet alleen niet van tevoren wanneer die gaan komen. Het lijkt heel makkelijk om dan gewoon even van bil te gaan, maar dat valt erg tegen. Als Rogier dan net twee hele drukke dagen heeft komt het er niet van. Als we net boerenkool, een bonenschotel, shoarma of iets anders zwaar knoflookhoudends hebben gegeten komt het er ook niet van. Sorry, maar hoe vruchtbaar ik ook ben, een man die zijn windjes niet binnen kan houden is niet aantrekkelijk genoeg om seks mee te hebben. En mijn eigen winderigheid vind ik ook gewoon niet sexy. Punt.

3. We zijn minder gemotiveerd

Toen we (lees ik) besloten dat het echt tijd was om aan kinderen te beginnen twee jaar geleden, zorgde ik gewoon dat we iedere twee à drie dagen seks hadden, en in elk geval dertien dagen na mijn vorige menstruatie. Zin of geen zin. Dat gold voor ons allebei trouwens, ik geen zin of hij te moe, jammer, gewoon overheen zetten. Nu ben ik gewoon minder gemotiveerd. Ik heb al een prachtig kindje. Ja, natuurlijk zou het leuk zijn als hij een zusje (of broertje) kreeg, maar ik ga me nergens meer overheen zetten.  En ik ga ook niet eisen van Rogier dat hij zich ergens overheen zet.

 

Conclusie: Ik heb niet het gevoel dat het mijn schuld is

Ik doe mijn best, Rogier doet zijn best, maar we hebben op dit moment gewoon niet de puf om naast ons gewone werk ook nog eens te ‘werken’ aan een nieuwe baby. We willen gewoon lekker genieten van dat prachtkind dat we al hebben en van elkaar. Als dat onderuit gezakt op de bank is terwijl we tv-series liggen te kijken samen, prima toch? Dat is volgens mij beter voor onze relatie dan geforceerd een baby proberen te maken. Ik hoop dat dat vanzelf wel weer komt. Ik doe mijn best, laat mezelf niet verslonzen, ik neem aan dat Rogier dat ook wel weer oppakt wanneer hij het wat minder druk heeft met werk en school over een paar maanden.

Enne, dan komt het eigenlijk veel beter uit, dat zwanger worden. Als ik nu, of binnen een paar maanden zwanger word heb ik wéér zwangerschapsverlof in de winter. Stiekem lijkt het me toch fijner om dat in de zomer te hebben. Bevallen in mei zou perfect zijn. Ach, who am I kidding, gewoon weer zwanger worden, wanneer dan ook, is mooi genoeg.

 

 

Zo. Weer heel open. Te open misschien, ben ik bang… Ben ik de enige bij wie het zo met het seksleven gesteld is, of is het stiekem ook wel een beetje herkenbaar?

 

 

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageren Paula 10 februari 2016

  Ook een oude moeder van 1 zoon vindt het leuk om te lezen. ??

 • Reageren (Lori) Mama's Jungle 14 januari 2016

  Leuk dat je daar zo open over bent, een keer wat anders 😉 sja toch stiekem jammer he, nog geen baby. Maar inderdaad. Het komt wel! Ps. lijkt mij echt bijzonder om tijdens een nieuwe zwangerschap bv te geven.
  (Lori) Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Een groene mama zijn is stom en kost geld!My Profile

 • Reageren Nicoline 13 januari 2016

  Heel herkenbaar! Wij willen ook graag een tweede en Elisa heeft ook twee jaar geduurd, maar met zo’n kleintje nu is het gewoon heel anders dan daarvoor. Je kunt idd bijna niet plannen om te ‘werken’ want dan slaapt de kleine weer eens niet of je bent doodmoe! Wij kijken het gewoon even aan en zien over een paar maanden wel of we echt serieus gaan plannen en kijken!

 • Reageren Ester 12 januari 2016

  Goed dat je er niet veel op focust. Is nergens voor nodig ook, denk ik :).
  Het komt wel wanneer je lichaam er opnieuw klaar voor is!

 • Reageren Carmelina 12 januari 2016

  Herkenbaar! Toen onze kleine man er nog niet was maakte we soms gewoon zin. Nu ben ik soms zo blij als ik mijn kussen zie dat ik me er echt niet over die vermoeidheid heen kan zetten hoor. Leest lekker weg zo een op en eerlijk verhaal! Dus nee, niet te open!

 • Reageren Malou 12 januari 2016

  Mooi geschreven, en wat leuk dat je er zo open over bent! Best herkenbaar ook trouwens, ik had ook een lange en onregelmatige cyclus en ik denk dat dat ook weer met de borstvoeding te maken had. Op die manier wordt de kans wel wat kleiner, dus volgens mij hebben wij heel veel geluk gehad dat het zo snel is gelukt.
  Malou onlangs geplaatst…Zwanger en borstvoedingMy Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 12 januari 2016

  Als je nog borstvoeding geeft kan de kans op zwangerschap inderdaad iets kleiner zijn. Dat is heel goed mogelijk.

 • Reageren Marlies 11 januari 2016

  ??

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 11 januari 2016

  Als het komt, dan komt het toch! Juist als er geen druk achter zit, schijnt het juist sneller te lukken. En één kind is al prachtig om van te genieten!

 • Reageren mieke 11 januari 2016

  Wat leuk dat je daar zo open over bent! Wij willen ook heel graag een tweede maar weet nog niet wanneer we weer ‘beginnen’ als ik heel eerlijk ben lijkt het me super zwaar met 2 van die kleintjes,maar voor de kindjes lijkt het me heel fijn als er weinig leeftijdsverschil is! Ik ben trouwens in de zomer bevallen, en ja, dat is een hele fijne periode om verlof te hebben! (Hoewel 41 weken zwanger met 34 graden ook geen feest is!)

 • Reageren Maai 11 januari 2016

  Stiekem denk ik dat dit juist de beste manier is. Niet geforceerd en obsessief (ook al begrijp ik dat ook heel goed) maar ontspannen en relaxed de natuur zijn gang laten gaan en dan ineens een leuke verrassing 🙂
  Maai onlangs geplaatst…Vrouwengedachten; OngesteldMy Profile

 • Reageren Jess 11 januari 2016

  Leuk dat je daar zo eerlijk over bent!
  Jess onlangs geplaatst…Moeten ouders zich binnen opsluiten?!?My Profile

 • Reageren Jeanine 11 januari 2016

  Haha ondanks dat ik dolgraag een derde wil is wordt er hier ook niet kei hard gewerkt aan een baby. Het komt zoals het komt en in plannen ben ik ook niet goed. Ik denk ook dat stressen en koste wat kost een baby willen alleen maar zorgt dat het langer duurt.
  Jeanine onlangs geplaatst…Dingen die je in de sauna denktMy Profile

 • Reageren Ilse van Kreanimo 11 januari 2016

  Niet te open. Gewoon eerlijk en voor velen denk ik een dankbaar artikel. Lezen dat het bij anderen ook eens wat minder is door de drukte, door wat dan ook. 🙂

  Die baby komt wel…
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Ons K(r)ot – reisfotochallenge 2My Profile

 • Reageren Kirsten 11 januari 2016

  Lenne is nu nog maar 6,5 maand oud en wij willen zeker nog geen tweede, maar het feit dat seks er gewoon minder makkelijk van komt is wel herkenbaar. Soms benutten we de tijd dat Lenne een dutje doet om even met z’n twee iets te doen 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge