8 mei 2017

Zwangerschapsupdate week 25 & 26

Jeeej, ik ben eindelijk bij-ge-update! Vandaag ben ik 27 weken +3 dagen zwanger. Ik neem je mee met wat er de afgelopen 2 à 3 weken gebeurd is, hoe ik me nu voel en natuurlijk laat ik je een nieuwe buikfoto zien.

25 weken zwanger

 

Nieuwe zwangerschapsbroeken

Het werd echt tijd voor me om nieuwe zwangerschapsbroeken aan te schaffen. De ene passende broek die ik had, een zwarte skinny, was nu toch wel héél skinny geworden. Bovendien had hij geen buikband, dus liep ik constant met een blote buik rond. Niet echt classy, en met het koude weer erg fris! De zwangerschapsbroeken van mijn vorige zwangerschap zijn echter nog steeds te groot. Dat is op zich fijn nieuws, maar dat betekende wel even dat ik wat geld uit moest geven aan passende… Één maatje groter dan de zwarte skinny, maat 31, daar zit ik nu op. Deze twee broeken zijn het geworden.

De beide broeken van Mamalicious en Love2Wait zijn via Prénatal te bestellen.

Is mijn buik wel gegroeid?

Duidelijk, mijn billen zijn gegroeid, maar ik het niet echt het gevoel dat mijn buik gegroeid is. De afgelopen weken had ik dat wel steeds, omdat ik gewoon duidelijk immobieler werd. Nu lijkt het een beetje hetzelfde te blijven… Morgen heb ik weer een afspraak bij de verloskundige. Vorige keer was mijn baarmoeder ietsje te hoog, wat zou kunnen wijzen op een te grote baby. Ik ben benieuwd of dat deze keer weer zo is, of dat mijn gevoel klopt en mijn buik deze keer gewoon niet zoveel gegroeid is…

Lijkt niet zo heel veel verschil toch?

Mijn ‘hoog’-zwangere dagindeling

Ik ben nog lang niet hoogzwanger natuurlijk, maar mijn dagindeling ziet er echt al uit als die van een hoogzwangere. Ongeveer vijf weekdagen ben ik de hele dag met Jim, en dan slaap ik ’s middags gewoon lekker met hem mee. Op de dagen dat hij bij opa en oma, of papa is, lig ik eigenlijk de hele dag op bed of de bank om een beetje bij te komen. Op zich is dat allemaal prima hoor, ik ben alleen een beetje bang voor wat er nog komen gaat de komende drie maanden.

Voorbereidingen voor wanneer ik écht niks meer kan

Toen ik 12 weken zwanger was waarschuwde de gynaecoloog ons al dat ik vanaf 28 weken zwangerschap niet veel meer zou kunnen doen. Zeker niet werken, maar sowieso rustig aandoen dus. Op dat moment was ik daar erg verontwaardigd over, maar ze had gewoon gelijk. Aangezien ik me ziek heb gemeld in week 25 blijkt achteraf dat ik die 28 weken niet eens gehaald heb dus. Nu ik zo rustig aandoe gaat het allemaal veel beter, maar we moeten er rekening mee houden dat het misschien nog veel erger gaat worden.

Nu moet ik na maximaal 3 à 4 uur overeind minstens een uur gaan liggen. Dat is te doen, maar we moeten nog drie maanden. Misschien dat die 4 uur korter wordt, en dat uur liggen langer. En wat helemaal vervelend zou zijn is als ik eigenlijk alleen nog maar zou kunnen liggen. Om te voorkomen dat dat gaat gebeuren hebben we geregeld dat Jim de komende weken wat vaker bij anderen ondergebracht is. Vanaf volgende week gaat hij twee dagen in de week naar opa’s en oma’s bijvoorbeeld. Vanaf 1 juni gaat hij weer één dagje naar de opvang, en vanaf juli weer twee dagen. Als papa ook gewoon een papadagje voor zijn rekening blijft nemen is hoef ik slechts twee dagen voor mijn rekening te nemen. Minder zou ik ook niet willen hoor, ik vind het veel te gezellig met mijn mannetje! En ik wil zeker nog even van hem alleen genieten zolang dat kan.

Drie dagen zonder man…

De afgelopen drie dagen was Rogier op vakantie met zijn moeder. Ik zag daar best tegenop, omdat ik dus alles alleen moest doen met Jim en in het huishouden. Het bleek allemaal ontzettend mee te vallen. Blijkbaar maakt de man meer rotzooi dan hij opruimt, haha. Eerlijk gezegd was het best een verademing. Geen rekening hoeven te houden met iemand anders. Jim past zich wel aan mij aan. We hebben heerlijk rustig leuke dingen gedaan, en ik heb alleen een beetje licht huishoudelijk werk gedaan. Kleine wasjes (zonder grote mannenkleding), kleine maaltijden en boodschapjes. Al ben ik wel heel blij dat Rogier nu weer terug is natuurlijk!

 

 

Lees hier de vorige zwangerschapsupdate: 22, 23 & 24 weken zwanger

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Jeanine 11 mei 2017

    Leuk om weer bijgekletst te zijn. Je bent al over de helft! Gelukkig viel het mee om alleen te zijn zonder man 🙂

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge