11 december 2016

Het wordt écht steeds leuker

Het is echt waar wat ze zeggen, het wordt écht steeds leuker dat moeder (of vader) zijn. Jim kan steeds meer en dat is gewoon zo leuk om te zien. Zo kan hij sinds een paar weken voor zijn verjaardag open vragen beantwoorden. Geen hele ingewikkelde hoor, maar toch, redelijke open vragen. En dat vind ik dus echt zó geweldig! Je kan nu echt een gesprek met hem hebben, dat verder gaat dan een ja, nee of woordje van zijn kant. En er komen af en toe hele verrassende en grappige dingen uit. Echt zo leuk, ik blijf maar open vragen aan hem stellen.

Wat was het leukste dat je vandaag gedaan hebt?

Dit vraag ik echt al heel lang aan Jim, hij gaf alleen nooit antwoord. En toen opeens wel, zo grappig. Iedere keer zie je hem nadenken en dan komt er een antwoord. Het is echt totaal onvoorspelbaar wat dat is, maar dat maakt het voor mij alleen maar leuker om me vraag te stellen. Soms zegt hij bijvoorbeeld: “Gurkjes gegeten”. Hij eet bij de kinderopvang altijd augurkjes, en die vindt hij erg lekker, dus het is heel goed mogelijk dat hij dat inderdaad het leukste vond van de hele dag. En soms is het een antwoord dat helemaal niet klopt. Dan zegt hij bijvoorbeeld: “In badje geweest”, maar dan is dat helemaal niet gebeurd. Dan wil hij gewoon heel graag in bad, denk ik. Of heeft hij iets gezien dat hem daaraan deed denken.

Wat wil je nu doen?

Dit vraag ik ook heel vaak aan hem, meestal is het antwoord “Naar oma toe!” Niet zo heel handig, want we kunnen niet elke dag naar oma, maar gelukkig kan hij dan ook een alternatief bedenken. “Treintjes spelen”, “Duplo spelen” of “Diewieler naar buiten” zijn erg populair, maar gisteren had hij iets bedacht, geen idee hoe hij erbij kwam… “Naar Ikea toe.” Eh, ok, we zijn al wel een keer naar Ikea geweest met hem, en hij is ook een keer met mijn ouders geweest, en blijkbaar vond hij het leuk. Wij vinden het ook wel een fijn uitje trouwens, zoals wel meer ouders geloof ik, dus we zijn gewoon gegaan.

 

Nou ja, ik ben hier weer lekker de trotse moeder aan het uithangen. Ik kan er niks aan doen, hij wordt gewoon steeds leuker!!

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Kirsten 17 december 2016

  Ik kan het alleen maar beamen dat het inderdaad altijd leuker wordt 🙂 Lenne is nu anderhalf en ik vind het elke dag opnieuw zalig om haar bezig te zien en te zien dat ze weer iets meer kan..
  Kirsten onlangs geplaatst…Een telefoonhoesje voor mijn schoonzusMy Profile

 • Reageren Liselotte 14 december 2016

  Superleuke leeftijd ook! Geniet er maar goed van! (maar dat doe je volgens mij wel ?)

 • Reageren Mathiske -gelukineenrompertje- 12 december 2016

  Haha. Zeker waar, iedere dag. Iedere week heeft hoogtepunten. Vandaag hadden we de eerste echt driftbui, dat is dan weer minder fantastisch
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Kersthaarspeldjes + WINACTIE!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge