12 maart 2016

Samen met je kids in de hangmat of hangstoel

Samen met je kids in de hangmat – Het is misschien een ontzettend geromantiseerd idee van me, maar het heeft me altijd zo leuk geleken om samen met je kind(eren) in een hangmat te liggen. Gewoon lekker knuffelen of een tukkie doen. Het lijkt me zo’n lekker gevoel van geborgenheid en vakantie het ultieme vakantiegevoel. Het huis waar we nu sinds ruim een jaar wonen heeft een tuin, en toen we alle wildgroei aan klimop wiedden vorig voorjaar kwamen twee grote haken tevoorschijn. Één in de muur van het huis, en één er schuin tegenover in de schutting. Volgens mij konden die maar één doel hebben: een hangmat!

Voeten kind en vader hangmat

Dit zijn niet onze voeten hoor, wij hebben de hangmat nog niet binnen!

Tweepersoons hangmat

De haken zitten vrij ver uit elkaar, ik denk dat de vorige bewoners van ons huis een hele grote hangmat hadden. Zeker tweepersoons dus. Data komt mooi uit, want dat wil ik ook. Ik wil samen met Jim in de hangmat liggen, tukken en schommelen. Dat lijkt mij echt geweldig. Ik hoop dat hij er ook zo over denkt, haha.

Zonder spreidstok

Er zijn twee soorten hangmatten, met en zonder spreidstok. Ik had geen idee wat beter was en waarom, dus ik heb het even opgezocht. In principe is geen van de twee beter, gewoon anders. In een hangmat met spreidstok kun je makkelijker recht liggen, terwijl je in een hangmat zonder spreidstok juist schuin moet liggen. Wat het beste voor jou is hang dus af van je persoonlijke voorkeur. Wel is het zo dat je makkelijker uit een hangmat met spreidstok kan vallen. En het schijnt dat de meeste blooperfilmpjes van mensen die uit een hangmat kukelen die je kunt bekijken op Youtube daarmee gemaakt zijn. Aangezien ik liever niet uit de hangmat val, en ik verwacht dat Jim als hij wat groter is gaat proberen te stunten met de hangmat kies ik voor een hangmat zonder spreidstok.

Tortuga ocean hangmat

Deze tweepersoons hangmat hebben wij uitgezocht

Hangstoel

Als je helemaal wat veiliger wil zijn is het misschien een handig idee om een hangstoel te nemen in plaats van hangmat. Deze vind ik er ook altijd heel leuk uitzien, maar het lijkt me lastig om er met zijn tweeën in te zitten. Bovendien hebben wij in onze tuin geen plek om een hangstoel op te hangen.

Winactie – Gesloten

Een paar weken geleden kreeg ik het aanbod van Tropilex om een hangmat uit te zoeken en er één te verloten via mijn blog. Uiteraard reageerde ik enthousiast, omdat ik zo’n mooi geromantiseerd beeld heb van hangmatten. Misschien is het een kwestie van smaak natuurlijk, maar als jij het met mij eens bent zou ik zeker even meedoen met deze winactie. Je mag helemaal zelf uitzoeken welke hangmat of hangstoel je graag zou willen winnen, van deze pagina. Een eventuele standaard die je erbij zou gebruiken is niet inbegrepen in de prijs.

Wat moet je doen?

Reageer onder dit artikel met welke hangmat of hangstoel je wilt winnen en voor wie. Je kunt meedoen tot en met vrijdagavond twaalf uur. Zaterdag trek ik de winnaar en maak ik die hier bekend.

Gefeliciteerd José  (van Denktrant), je hebt gewonnen!!

 

 

Hebben jullie ook zo’n mooi beeld van het liggen in een hangmat met je kids?

 

 

 

Vorige post Volgende post

68 reacties

 • Reageren Anneke 18 april 2019

  Ondanks dat het mij een super leuk idee lijkt, vind het ook nog eens mooi in huis staan. Die van mij houdt wel van klimmen en klauteren, dus een groter speelgoed kan ze bijna niet krijgen

 • Reageren Paul 16 april 2019

  Awhh wat leuk! Een hangmat samen is altijd leuker dan alleen. Het is alleen wel even passen en meten haha

 • Reageren Veronique 23 januari 2017

  Wat een prachtig beeld. Echt wat voor ons dit. Ik heb nu bijna alleen maar foto’s van de kids als ze in het water zitten. Ik heb namelijk echte waterratten. Het liefst komen ze er niet meer uit namelijk. Maar zetten in de zomer ook altijd een zwembadje op in de tuin. Dan ga er nu ook een hangmat naast hangen, kan ik er toch lekker naast zitten en lekker relaxen. Wie weet komen ze dan wel bij me liggen 😉

 • Reageren jenny 30 juni 2016

  Jammer dat de winactie al is afgelopen. We zijn aan het oriënteren voor een hangstoel maar een hangmat zou ook heel welkom zijn geweest!

 • Reageren Melanie 18 maart 2016

  Hangstoel bermuda pine.
  Voor bij ons thuis op mijn studeer/knutsel kamer.

  Groetjes Melanie

 • Reageren J. van der Heijden 17 maart 2016

  Superactie! Ik vind de hangmat ‘Grenada’ bazalt erg leuk, hoewel ze dat eigenlijk allemaal zijn… was dus nog niet zo eenvoudig te kiezen.

 • Reageren Bea 17 maart 2016

  Moeilijk om een keus te maken uit deze fleurige hangmatten/-stoelen, maar het is gelukt: de hangmat ‘Grenada’ cult 🙂

 • Reageren Margo 17 maart 2016

  Heerlijk om in weg te dromen. Ik vind de hangmat ‘Grenada’ natura erg mooi en loot graag mee voor deze geweldige prijs.

 • Reageren Wilco 17 maart 2016

  A.u.b. de Hangstoel ‘Tropical’ Lounge Ocean!! Zou helemaal top zijn in onze tuin!

 • Reageren Grete Karina 16 maart 2016

  Wat leuk, ik zou heel graag deze mooie Hangstoel Trinidad cult winnen:
  hangstoel-trinidad-cult
  Dan zou ik eindelijk mijn eigen hangplek achter in de tuin hebben!
  Duimen maar……
  Fijne avond en groeten, Grete Karina

  • Reageren Elisabeth 16 maart 2016

   Mooi gezegd!!

 • Reageren Janske 16 maart 2016

  Ohh…ik droom al helemaal weg hier…in een zomers zonnetje met een briesje wind door mijn haar…lig ik met mijn hoogzwangere buik heerlijk te ontspannen in mijn Hangstoel ‘Tropical’ Lounge Sunny… terwijl dochterlief samen met haar papa speelt op een afstandje in de zandbak en het zwembadje kan ik even heerlijk ontspannen voordat baby nummer twee wordt geboren 🙂 … dat zou toch wel heerlijk zijn! Toffe winactie en wat een mooie hangmatten en stoelen!

 • Reageren Inge 16 maart 2016

  Ik zou ontzettend graag de Hangstoel ‘Trinidad’ cult winnen!
  Heb net mijn allereerste tuintje maar die is zo klein dat je er niet echt een fatsoenlijk tuinstel met comfi stoelen in kwijt kan. En aangezien ik 3 versleten tussenwervelschijven in mijn rug heb kan ik niet langer dan 10 min op een bistrostoeltje zitten 🙁
  Zo’n hangstoel is dus een superoplossing. Omdat ik een klein afdakje bij het schuurtje heb waar hij net onder kan hangen! Ik zie mezelf al helemaal zitten in de lente en zomer. Kat er bij! Buurkindjes kunnen er ook lekker in schommelen. Heerlijk het mooie weer tegemoet en langer buiten zitten dan de 10 min die ik normaal kan handelen!

 • Reageren Ymke 16 maart 2016

  De hangmatten en -stoelen van Tropilex zijn bijzonder mooi! Mijn keus gaat uit naar de hangmat ‘Tortuga’ sunny, om de hele familie deze lente en zomer blij mee te maken 🙂

 • Reageren Anita H. 15 maart 2016

  Geweldig. Ik wil er graag eentje winnen voor een vriendin. Ze is zo trots op haar tuin en ze heeft weinig te besteden. Ik weet dat ze met een hangmat heeeel erg blij zou zijn; ze heeft het er weleens over gehad. En ik denk dat hangmat ‘Tortuga’ Ocean haar wel kan bekoren.

 • Reageren Lies 15 maart 2016

  Geweldig leuk zeg!!! Ik zou graag de Hangmat ‘Margarita’ Autumn willen winnen voor mijn beste vriendin die net na de zomer haar eerste kleine verwacht!

 • Reageren Barbara 15 maart 2016

  Oh wow, dat lijkt me heerlijk voor mij en mijn zoontje. We hebben een groot balkon, en ik wil al jaren een hangmat daarvoor. De Grenada Pine lijkt mij prachtig!

 • Reageren M.j.h. 15 maart 2016

  Ik vind de Tortuga en Grenada allebei mooie modellen 🙂

 • Reageren Kitty 15 maart 2016

  Hangstoel Trinidad Ismir vind ik superleuk! Lijkt me ook erg lekker liggen samen met de kleine in de tuin.

 • Reageren melissa 14 maart 2016

  hangstoel-tropical-lounge-sunny voor mijn man zodra we verhuisd zijn om hem te verrassen

  • Reageren Jan Kinds 14 maart 2016

   Jaaaaa! Wat een goeie actie! Ik ga voor de ‘Tortuga Fire’. Om heerlijk in mijn tuin te kunnen relaxen of zelfs ’s nachts in te slapen (dat lijkt me écht te gek!).
   Maar het mooiste lijkt het me om er met m’n lief in te liggen en heerlijk te knuffelen en ’s ochtends haar gezicht te zien in de eerste zonnestralen die over de rand van de hangmat komen <3

 • Reageren Mi-choe 14 maart 2016

  Zon. Tuin. Vrij. Rust. Kids. Boek. Me-time. Hangstoel ‘Trinidad’ sunny. Hopelijk doet deze haar naam eer aan.

 • Reageren anica aarts 14 maart 2016

  Hangstoel ‘Globo Royal’ terracotta wil ik heel graag hebben

 • Reageren Emely Verhoeven 13 maart 2016

  Ik zou gaan voor de hangstoel “Tropical’ lounge Natura. Dit omdat ik voor mijn dochtertje toen ze nog een baby was een hangmat frame had gemaakt omdaar haar baby hangmatje in op te hangen. Ze genoot hier erg van en ook de houding die ze dan aannam was erg goed tegen de buikkrampen. Maar nu ze iets ouders is pas ze daar niet meer in. Maar ze vind het wel heerlijk om erin tot rust te komen. En natuurlijk vind ik dat zelf ook! Dus vandaar dat mijn keus hier op valt.

  • Reageren Larissa vonk 14 maart 2016

   Erg leuke actie ik wil graag mee doen! Nu maar duimen en hopen op een mooie zomer!

 • Reageren Iris 13 maart 2016

  Wauw wat super! Ik krijg over twee weken de sleutel van het nieuwe huis! De tuin is nog kaal en kan wel wat gezelligheid gebruiken, tevens ligt het op het zuiden, waardoor ik heeeeerlijk in de hangmat (‘Tortuga’ Autumn) een boekje kan lezen. Door de verhuizing gaan we dit jaar niet op vakantie, dus dit zal het een beetje goed maken 🙂

 • Reageren Silvy 13 maart 2016

  Oooh sowieso die Tortuga natura <3 Ik heb altijd al een hangmat willen hebben.

 • Reageren Karin 13 maart 2016

  Geweldig: Grenada Earth is mijn favoriet

 • Reageren Kelly 13 maart 2016

  Oh, wat een superleuke hangmatten zeg! Wist niet eens dat er zulke leuke bestonden….
  Maar de allerleukste is toch echt: ‘Tortuga fire’.
  En daar zou ik dan heerlijk met mijn 2 meisjes in willen liggen. Laat de zomer maar komen!

 • Reageren Marieke 13 maart 2016

  Wauw, wat een prachtige hangmatten!
  Ik zou graag de hangmat ‘Tortuga’ Autumn willen voor mij en mijn dochtertje, voor in ons nieuwe huisje…
  Toen ik door Costa Rica reisde ben ik verliefd geworden op hangmatten. ‘k Heb er ook vaak in geslapen bij hostels. Ik zou dat stukje graag willen delen met haar, tot ze oud genoeg is om ook te reizen!

 • Reageren anja 13 maart 2016

  ze zijn allemaal erg mooi maar ik denk dat ik mijn zusje erg blij zou maken met Hangstoel ‘Tropical’ Lounge Autumn

 • Reageren Nynke 13 maart 2016

  De hangstoel bermuda pine lijkt me heerlijk. Dat wordt genieten deze zomer als ik eventjes niet achter de kids hoef aan te rennen.

 • Reageren Lieke b 13 maart 2016

  Heel leuk ik doe graag mee voor de Hangmat tortuga autumn die is echt geweldig

 • Reageren Oma Will 13 maart 2016

  Vergeten: Wil graag een e-mail, als er nieuwe berichten zijn.

 • Reageren Oma Will 13 maart 2016

  Dit is fijn, lekker in zo’n hangstoel liggen, met mijn kleindochter op schoot.
  Wat wens ik mij nog meer.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de hangstoel “Bermuda”pine. Zó mooi blauw, is echt mijn kleur.
  Ik doe graag mee.

 • Reageren Linda 13 maart 2016

  Oehh ik vind deze wel heeeel romantisch http://www.hangmatgigant.nl/hangmat-rio
  Ik denk dat ie geweldig zou staan in onze tuin!! <3

 • Reageren Annelies Hoekstra 13 maart 2016

  Ik zou heel graag in ons nieuwe huisje, met een nog vrij lege tuin, zo’n mooie hangmat ophangen! <3 De hangmat Grenada Izmir vind ik prachtig!

 • Reageren Paula 13 maart 2016

  En ik dacht ik kies er even eentje uit… Maar dat kan helemaal niet, wat een keuze! En ik moet zeggen, de hangstoelen zien er ook heerlijk uit…
  Ik weet het nu niet meer…
  Iene miene mutte…. Hangmat ‘Tortuga’ Autumn!

 • Reageren Paula 13 maart 2016

  Oh wat zou ik graag rondhangen in zo’n hangmat…

  • Reageren Nagi 13 maart 2016

   Ik zou graag de hangmat winnen! Ik zie mijzelf al helemaal liggen komende zomer met ons zoontje. Het lijkt mij ook een heel romantisch idee om met mijn kleine daarin te knuffelen. Ik ben 2 weken geleden bevallen van onze zoon Oliver, dus dit zou een fantastisch cadeau zijn. Ik ga heel hard duimen!! Duim, duim, duim,duim, duim, duim, duim, duim, duim, duim,duim,duim!!

   • Reageren Nagi 13 maart 2016

    Ik was vergeten neer te zetten dat mijn voorkeur uitgaat naar: hangmat Tortuga Lychée. Maar met de andere opties zijn wij ook heel tevreden . Onze tuin is er groot genoeg voor. Ik ga nog even duimen: duim, duim, duim, duim, duim, duim, duim, duim, duim, duim! 🙂

 • Reageren Jan 13 maart 2016

  Een hangmat en laat dan de zomer maar komen !

 • Reageren Fleur 13 maart 2016

  super voor op ons nieuwe dakterras! Ik zou gaan voor een dubbele hangmat (Hangmat ‘Tortuga’ Lychée) dan komt er geen ruzie wie er in mag liggen!

 • Reageren WNijssen 13 maart 2016

  Heel graag een hangstoel ik heb de boom in mijn tuin al uitgezocht!

 • Reageren Romy 13 maart 2016

  Ik zou deze graag winnen voor mijn nichtjes: Hangstoel ‘Bermuda’ sunny

 • Reageren Debbie 13 maart 2016

  De hangmat Martinique Ocean lijkt me heerlijk. En eerlijk gezegd doe ik gewoon voor mezelf mee. Dan kan ik er lekker in ontspannen in de tuin van mijn nieuw huis waar ik eerst nog een aantal weken flink in moet gaan klussen.

 • Reageren maris 13 maart 2016

  super gaaf!!! ik doe graag mee. Kan ik van de zomer lekker met mn dochtertje beetje “chillen” in de hangmat 🙂

  Mijn voorkeur heeft: Hangmat Tortuga Autumn

 • Reageren Janneke 13 maart 2016

  Lekker zelf hangen en ontspannen in die hangmat, daar was ik wel aan toe en het is goedkoper dan een vakantie, zeker als ik zometeen mijn kant op komt.

  • Reageren Sanne Kobus 13 maart 2016

   Weer zo’n toffe winactie!! Ik ga voor deze hangmat: grenada-pine
   Met de zomer in het vooruitzicht ?☀

 • Reageren Jacqueline de Waal 13 maart 2016

  Wauw wat een schitterende hangmat en wat een prachtige kleur
  .Nou dat wordt genieten hoor samen met mijn dochter!

 • Reageren Nina Mol 13 maart 2016

  Wat leuk! Ik ben net bezig mijn tuin in te richten! Mij lijkt de Izmir het mooist:
  tortuga-izmir

 • Reageren Tamara TS 13 maart 2016

  Wat een supertoffe winactie! Wij hebben sinds afgelopen jaar eindelijk een tuin, maar die is nog wel heel leeg en saai, op enkele witte stapelstoeltjes na. En daar kan je natuurlijk nooit lekker in zitten, laat staan relaxen. Dus ik doe heel graag mee voor hangstoel-tropical-lounge-raspberry.

 • Reageren Maartje 12 maart 2016

  Ik wil wel de mooie hangmat ‘Margarita’ Autumn winnen voor lieve mama Thera. Na jaren genieten van de zon op een balkon, krijgen ze binnenkort een huis met een tuin. Met zo’n prachtige hangmat is het oppassen op hun lieve dochtertje Roos nóg aantrekkelijker!

 • Reageren Eveline 12 maart 2016

  Leuk leuk!
  Jullie in ieder geval vast veel plezier ermee.
  Vorig jaar zijn we verhuisd naar een woning met wel weer een gedeelde tuin, maar dan met leuke buren.
  Zij hadden al een glijbaan en trampoline in de tuin gezet. T zou mooi zijn als wij daar een hangmat aan toe kunnen voegen voor Nog meer buiten speel en ontspan plezier.
  De Grenada Casablanca vind ik t mooiste!

 • Reageren Susanne 12 maart 2016

  Ik zou graag de hangstoel natura willen winnen

 • Reageren Marije 12 maart 2016

  Oooh, wat zou ik graag een hangmat winnen! Ik zie mijzelf deze zomer al helemaal liggen met onze pasgeboren baby. Of beter nog: wegsmelten als ik man en zoon lekker zie chillen in de hangmat. De Tortuga Ocean zou helemaal perfect in onze tuin staan. Of hangen 🙂

 • Reageren Adrianne 12 maart 2016

  Wowowow!! Ik zou dolgraag de hangstoel lychee willen winnen voor in het kamertje van onze dochter, van ons (hopelijk) nieuwe droomhuis! Zodat ze er zelf heerlijk in kan chillen wanneer ze groter is, en voor nu om heerlijk verhaaltjes in te lezen met papa of mama en door het geschommel lekker in slaap te vallen ? ik zie ons al helemaal knus zitten!

  • Reageren Adrianne 12 maart 2016

   *ik was te enthousiast : het is de tropical lounge lychee?

 • Reageren Marianne 12 maart 2016

  Ik zou zo’n hangstoel graag willen uitproberen met mijn kleine meid. Ook de oudere kids van 9 en 10 zullen zo’n stoel geweldig vinden. Ik vind ze allemaal mooi maar de mooiste is dit: hangstoel-tropical-lounge-raspberry

 • Reageren mieke 12 maart 2016

  Wat een super gave stoelen! Ik.vind de hangsnor bermuda earth heeel mooi! Wij volgende maand onze tuin kind-vriendeljjk maken dus dat is een mooie toevoeging;)!

  • Reageren mieke 12 maart 2016

   Euhh hangstoel dus?

 • Reageren Tessa 12 maart 2016

  Ahhhh, zo tof! Ik doe graag mee want ik vind de stoel Tropical Lounge Natura zo mooi! Heerlijk relaxen en na een drukke dag, ik zie t wel zitten!

 • Reageren Thera 12 maart 2016

  He wat een toffe actie zeg! Ik doe graag mee voor mijn bestie Maartje die een geweldige tante is voor mijn dochtertje Roos! Ik zie ze al samen in de hangmat liggen! De mooiste voor hun lijkt me deze: Hangmat ‘Barbuda’ sunny.

 • Reageren Cindy 12 maart 2016

  Wauw, wat super tof zo’n winactie. Die hangmat die je hebt uitgezocht is erg mooi! De Hangmat ‘Grenada’ fire zou ik erg mooi vinden voor in onze tuin. In mei ben ik uitgerekend van ons tweede kindje, met verlof gedurende de hele zomerperiode. Ik heb nu een heerlijk zomers relaxbeeld voor me, waarin ik heerlijk met hem wiegend in de zomerzon onze dag wel doorkom! Lijkt me echt heerlijk knus.

 • Reageren José 12 maart 2016

  Oh Elisabeth, wat een geweldige winactie! Wij zijn bezig met het verbouwen van onze tuin (nieuwe walbeschoeiing, nieuwe schutting, overkappinkje e.d.) en ook mijn grootste wens is om daar nog eens een hangmat bij te hebben ergens! Ik doe dus graag mee! Ik vind de Hangmat ‘Tortuga’ Autumn
  prachtig en zou deze graag willen winnen!

  • Reageren Elisabeth 19 maart 2016

   Gefeliciteerd José, je hebt gewonnen!! Ik stuuur je e-mail adres door naar Tropilex. Groetjes

 • Reageren Mathiske's mama blog 12 maart 2016

  Wij hebben een hangmat van fatboy, ook voor 2 personen, super fijn is die!

 • Reageren Nathalie 12 maart 2016

  Wauw dit is echt wat voor ons. Doe graag mee. Ik vind de hangstoel tropical lounge autumn echt helemaal geweldig. Zie ons al heerlijk hangen in de tuin

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge