15 april 2016

Welk geboortekaartje hadden we gekozen als Jim een meisje was geweest?

Toen ik zwanger was van Jim vonden mijn vriend en ik het heel lastig om een geboortekaartje uit te zoeken. Er waren genoeg kaartjes die één van ons beide leuk vond, maar het lukte gewoon níet om iets te vinden dat we beiden passend vonden. Uiteindelijk hebben we samen met mijn broer zelf een kaartje gemaakt. Als ik er nu naar kijk zie ik nog wel wat ons idee er achter was, maar ik vind het er eigenlijk toch een beetje amateuristisch uitzien. Volgende keer (en ik hoop zo dat die er komt) doen we het anders, denk ik.

 

geboortekaartje jim

Jim’s geboortekaartje, geïnspireerd op film. Onze oude postcode staat er nog op trouwens 🙂

 

Als Jim een meisje was geweest…

Als Jim een meisje was geweest hadden we sowieso een ander kaartje uitgezocht. Het kaartje van Jim is erg donker en jongensachtig, vind ik. Ook vind ik dat schattige dat veel van de geboortekaartjes hebben gewoon veel beter bij een meisje passen. Bij geboortepost.nl zie ik genoeg geboortjekaartjes die ik leuk voor een dochtertje vind.

 

geboortekaartje meisje bloemen

Bloemetjes

Bij een meisje hoort roze natuurlijk! En bloemetjes passen ook heel goed. Deze combinatie met geel en bijtjes vind ik superschattig en toch een beetje grappig.

 

 

 

 

geboortekaartje meisje driewieler

Driewieler

Ik hou ook wel een beetje van de natural look. Dit kaartje met een roze driewieler is heel eenvoudig maar toch interessant. Je kan hem zowel in een enkele als dubbele kaart krijgen. Ik zou denk ik kiezen voor een enkele kaart, om het zo simpel mogelijk te houden.

 

 

 

geboortekaartje meisje hertje

Hertje

Dit kaartje met een hertje en een vogeltje heeft ook die natural look. Het plaatje geeft de indruk dat het gestempeld is of een beetje vervaagd. Dat vind ik erg smaakvol.

 

 

 

 

 

puzzel geboortekaartje meisje woordzoeker

Puzzel

Zoals je ook kan zien aan Jim’s geboortekaartje houden mijn vriend en ik wel van een grapje. (Kijk maar eens goed naar het eerste plaatje op Jim’s geboortekaartje bijvoorbeeld. 😉 ) Dit kaartje met een woordzoeker op de voorkant zou daarom best iets voor ons zijn.

 

 

Sprookjesachtig

geboortekaartje drieluik sprookjesachtigDit geboortekaartje vind ik misschien wel het mooiste. Dit sprookjesachtige drieluik vind ik zo schattig. Vroeger had ik een prentenboekje met elfjes, en daar doet dit kaartje me erg aan denken. De babyfoto kun je vervangen door een foto van je eigen babytje. Het is ook verkrijgbaar met andere afbeeldingen en in de kleuren rose en blauw. Ik ben alleen bang dat mijn vriend zichzelf te stoer vindt om dit kaartje uit te kiezen. Ik heb daarom bij voorbaat het babyblauwe en rose al uitgesloten. Deze groene kleur lijkt een beetje op legergroen, toch? Dat is één van zijn lievelingskleuren, dus wie weet…

 

Wat vinden jullie van mijn keuzes? Voor wat voor geboortekaartje hebben jullie gekozen?

 

 

Dit artikel kwam tot stand door een samenwerking.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Nicoline 18 april 2016

  Super lieve kaartjes. Wij hebben het geboortekaartje laten ontwerpen door een vriendin. Zij heeft ook onze trouwkaart ontworpen en het geboortekaartje is in dezelfde stijl ontworpen. Helemaal gaaf!

 • Reageren Nanouk 15 april 2016

  Wij hebben mijn vader een kaartje laten ontwerpen. We vroegen om een kaartje met een schildpad omdat ik met m’n dikke zwangere buik op Curaçao met schildpadden had gezwommen. Eigenlijk had Roan toen dus ook met schildpadden gezwommen dus we vonden dat een leuk thema. M’n vader is nu met datzelfde schildpadje een prentenboek aan het tekenen. Speciaal voor Roan!

  Ik vind de filmrol wel leuk!!! Het is toch extra speciaal als je zelf een kaartje ontwerpt?! 🙂

  Succes met het herstellen van de ingreep! Hopelijk biedt het verlichting! Xx

  • Reageren Elisabeth 16 april 2016

   Oh die van Roan is wel heel bijzonder! En n prentenboek erbij helemaal.

 • Reageren Mathiske's mama blog 15 april 2016

  Het kaartje met het hertje vind ik erg schattig.

  Wij hadden een kaartje met een hartje en strikjes. Heel erg schattig. In een keer gekozen, en tevreden mee.

 • Reageren Mary-Lou 15 april 2016

  Ik vind het kaartje van Jim helemaal niet amateuristisch, eigenlijk best leuk. Behalve het grapje, geen grapjes op een geboortekaartje. 🙂 Het drieluikje met Niels erop vind ik het mooist. Moeilijk uitleggen hoe onze kaartjes geworden zijn, maar ik ben er nog steeds erg blij mee. Hopelijk mag je snel weer een nieuwe kaart uitkiezen. Is je ingreep goed gegaan?

  • Reageren Elisabeth 15 april 2016

   Ja het is helemaal goed gegaan. Lief dat je t vraagt. Ben alleen nog wel beurs en moe 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge