7 april 2017

Wanneer gaat mijn peuter zelf spelen?

Wanneer gaat je baby/dreumes/peuter zelf spelen? Deze vraag heeft me lang beziggehouden. Baby’s zijn leuk hoor, maar het wordt weleens vervelend om elke keer dat speeltje weer in hun hand te stoppen, als ze het voor de zoveelste keer uit hun handen hebben laten vallen. En zelfs als ze wat mobieler worden lijken ze constant aandacht nodig te hebben. Omdat ze zich vervelen, of vast komen te zitten tussen de spijlen van de box, of gewoon even aandacht willen.

Wanneer zelf spelen peuter

Ik presenteer u: de nieuwe Ronaldo!

Wanneer gaat je kindje zelf spelen?

Ik vond het best lang duren. Toen Jim ruim één was kon hij zich al een beetje zelf vermaken. Hij kon kruipen en het was dus geen probleem meer dat een speeltje wegrolde. Helemaal toen hij kon lopen en op ontdekkingstochten ging werd het beter. Maar toch… hij wilde na een minuut of vijf à tien altijd dat mama, papa, opa of oma mee ging spelen.

Hij kan het!

Nu Jim ruim twee is kan ik eindelijk zeggen dat hij alleen kan spelen. Echt superleuk, hij heeft ineens fantasie gekregen. Hij bedenkt zelf spelletjes en verhaaltjes om te doen, af en toe vraagt hij nog steeds of we even meedoen met hem, maar eigenlijk kan hij zich gewoon zelf vermaken.

Hoe oud was Jim toen hij zelf ging spelen?

Jim was twee jaar en drie maanden toen dit gebeurde, en ik denk dat het bij ieder kind wel zal gebeuren tussen de twee en twee-en-een-half jaar. Zit jij nog in de baby of dreumestijd en word je lichtelijk gek? Hou vol, het gaat echt gebeuren dat alleen spelen. ?

 

Met welke leeftijd gingen jouw kids zelf spelen?

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Monique 11 april 2017

  Er is nog hoop! Whieeeehoeeeee!

 • Reageren Carolien 9 april 2017

  Mijn zoontje is 16 maanden en kan zich uren zelf vermaken. Al heel lang eigenlijk. Echt heerlijk 😉

 • Reageren Nienke 8 april 2017

  Onze kinderen hebben zich altijd al goed alleen kunnen vermaken. De jongste van 10 maanden lijkt het voorbeeld van zijn broers ook te volgen, hij kan echt tijden alleen zitten spelen in de box of op de grond…. Ik hoop dat zo blijft!

 • Reageren Mathiske -gelukineenrompertje- 7 april 2017

  Soms kan ze zo lekker alleen spelen dat ik het saai vind haha. De paar keer dat we wel samen ‘moeten’ spelen vind ik dan alleen maar leuk. Alleen als ze moe is, dan wil ze niks alleen.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Wachten, wachten, wachten. My Profile

 • Reageren Ruth Broekman 7 april 2017

  Onze dochter is nu 20 maanden maar kan zich al goed alleen vermaken met haar ikea keukentje en little People poppenhuis ?

 • Reageren Jessica 7 april 2017

  Bedankt! Ik had dit net nodig. Mijn zoontje is ander half en ik vraag me dit zelf al een paar weken af ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge