11 juni 2019

Wanneer ga ik mijn hakken anders dragen?

Ok, ik ben een big failure. Plan was om van de datingsites af te blijven tot Lowlands. Nou, dat is niet gelukt. Het ging heel goed, de eerste tien dagen. Die veeeeeeeeeeeeel langer voelden trouwens. En toen ging er iets mis.

Geef de baby maar de schuld

Ik weet niet precies hoe het gebeurde, maar het gebeurde. Ik was aan het whatsappen (niet naar vreemde mannen), ik zat op de grond, Antonie was naast me aan het spelen, en ineens grijpt hij mijn telefoon. En belt. Jawel. Naar één van de tinderdates. Ik heb meteen mijn telefoon terug gegrist natuurlijk, maar het was al te laat. Niet veel later kreeg ik een berichtje of ik gebeld had, en ik vond het wel heel stom om daar dan niet op te reageren… toch?

Gateway drug

Ok ik overdrijf, zoals meestal, maar het is wel een beetje een gateway drug voor me denk ik, dat appen. Het leek goed te gaan. Weken lang appte ik alleen met vrienden, familie, collega’s, en één random Tinderdate. Ik vertelde mezelf dat het ok was, omdat ik hem waarschijnlijk nooit meer in het echt tegen zou komen. En het ging echt goed. De aandacht die ik wilde kreeg ik. Het waren puur vriendelijke appjes, geen geflirt. En eigenlijk best informatief. Wat gaat er nou in zo’n mannenhoofd om? Swipe je echt bijna alles naar rechts? Waarom we/niet? Maar uiteindelijk werd het me teveel, en installeerde ik weer een dating app.

Ah, eentje maar

Ah, één dating app maar. En daar hou ik het bij. Ik besloot te gaan voor Inner Circle, want daar kun je selecteren of je indie rocker, concert frenzy, festival goer bent. En dat ben ik. En dat wil ik graag in een man. Dus. Plan. Het bleek echter dat er wel wat weinig mannen in deze categorie vielen. ‘s Ochtends installeerde ik die app, en ’s avonds had ik Tinder alweer geïnstalleerd. Maar ook met plan hoor. En mijn info is vrij ‘not for everyone’, denk ik. Net als eerst, maar nu nog meer. En in het Engels. Anders krijg je dat gezeik weer van “wat staat er in???”. Even samengevat: in doe het bloedserieus.

Durf mij maar eens naar rechts te swipen:

 • Elisabeth 37
 • Data Scientist bij Consultancy
 • Woont in IJmuiden
 • En mijn bio:

Hard werk

Dat serieuze swipen is best hard werk. Wist je dat de meeste mensen een heel stom profiel hebben en eigenlijk heel saai chatten? Maar ik sla me er doorheen, ik doe mijn best, en er zijn ook leuke. En ik merk dat ik toch wat fijner in mijn vel zit door een beetje aandacht. Minder gefrustreerd en daardoor ben ik leuker. En beter, in mijn werk en als moeder.

(Blah. Ja, inderdaad. Ik praat mijn eigen gedrag goed.)

Even wetenschappelijk

Om aan te geven hoe serieus ik bezig ben: ik heb eens bijgehouden hoe ik naar links en naar rechts swipe.

 • Mijn instellingen zijn:
  • Mannen
  • 39-49
  • Binnen 50 km (maar ik zit zelf in de regio IJmuiden, Den Haag en Amsterdam, dus dat is wel wat meer.)
 • Na ruim 2000 profielen, zit ik net onder de 5% naar rechts. Dat zit onder het gemiddelde voor vrouwen, want dat is 14% volgens Tinder zelf. (Mannen schijnen eerder op 46% te zitten. Bron)
 • Er zijn dingen waarvoor ik bijna altijd naar links swipe:
  • Geen profielfoto
  • Geen tekst
  • Wazige foto’s
  • Veroordelende of negatieve tekst
 • En er zijn dingen waarvoor ik juist eerder naar rechts swipe:
  • Snor
  • Festival op de foto of in de tekst
  • Goede spotify muziek
  • Gekkigheid. Leuke dan.
  • Double denim. Al ben ik dat nooit tegengekomen. Zo jammer.

 • Mijn statistieken na een kleine twee weken:
  • +- 2000 profielen geswipet
  • +-100 naar rechts
  • 50 matches
  • 15 gesprekken
  • 2 dates
   • 1 zei af nadat ‘ie mijn Facebookprofiel gecheckt had (ik had hem niet verteld over Antonie)
   • 1 die wel doorging en die was gezellig

En nu heb ik de apps weer gedelete

Ik vond die date heel gezellig, en ik weet hoe ik ben. Als ik die apps om mijn telefoon laat staan ga ik weer swipen en chatten. Dat is tegenwoordig natuurlijk helemaal prima, met meerdere mannen chatten en daten, maar dat wil ik eigenlijk niet. Ik wil graag een tweede date, met dezelfde, en kijken of het op iets uitloopt. Mocht het niks worden installeer ik de apps wel weer opnieuw.

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren jeanet 11 juni 2019

  Zo enorm herkenbaar! Wat een tweestrijd kan het zijn he!
  jeanet onlangs geplaatst…Gratis uitjes in NederlandMy Profile

 • Reageren Nanouk 11 juni 2019

  Wat Manon zegt wilde ik ook net typen, dikke kus meid!!

 • Reageren Manon 11 juni 2019

  Niet zo streng zijn voor jezelf. Je mag best je ego strelen met wat aandacht, je bent ook maar een mens, een vrouw, een moeder.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge