11 februari 2016

Voor de papa’s: plan van aanpak voor een romantische ochtend in bed

romantische ochtend

Komend weekend is het Valentijnsdag. Tijd voor wat romantiek dus! Helaas is die romantiek niet altijd vanzelfsprekend, vooral niet als er kinderen in het spel zijn. En helaas is dat ook bij ons het geval. En dat terwijl het toch redelijk makkelijk is om een vrouw (mij tenminste) ‘in the mood’ te krijgen. Je moet het natuurlijk wel op de juiste manier aanpakken. De meeste vrouwen houden er van als mannen een beetje moeite voor ze doen. Ik ook. Daarom schreef ik vorig jaar dit plan van aanpak voor een romantische ochtend in bed. Perfect voor komende zondag, Valentijnsdag.

 

Heren, als jullie dit blog onder ogen krijgen is dat waarschijnlijk een stille hint van jullie vrouw/vriendin. Mijn advies is, probeer dit plan van aanpak uit, wellicht levert het je wat op.

 

Voor de meeste stellen geldt dat als je eenmaal kinderen hebt je seksleven achteruit gaat. De frequentie wordt minder en wanneer het dan gebeurt is het vaak korter en minder gepassioneerd. Helaas, vinden ook wij vrouwen. Wij willen óók die passie van weleer terug, maar we hebben zoveel andere dingen aan ons hoofd. Wij begrijpen ook dat jij dit misschien niet begrijpt, en niet weet hoe je ons hoofd leeg genoeg kan maken voor geweldige seks.

Ik hoop dat je graag wil weten hoe je het voor mekaar kan krijgen dat jij en je geliefde weer gepassioneerd samenzijn. Dit is een voorbeeld plan van aanpak (PvA). Ik hoop dat je er wat aan hebt. Ik hoop ook dat mijn vriend het leest. En uitvoert dus. 😉

 

 1. Het is belangrijk dat je dit PvA uit jezelf uitvoert. Wij vrouwen noemen dat spontaniteit. Jíj als man denkt misschien dat wij er van genieten om tegen je te zeiken over stofzuigen, de afwas en de kinderen, en dat we het leuk vinden om jouw leven te plannen, niks is minder waar. Biggest turn-off in the book. Dus, plan dit romantische ochtendje zonder overleg met je vrouw.
 2. Zoek een dag uit waarop jullie allebei vrij zijn, en de kinderen ook. Verzeker je ervan dat je eega niks gepland heeft, anders dan met de kinderen keutelen.
 3. Zodra het (eerste) kind wakker is ben jij ook meteen wakker. Je geeft je dame een kusje op haar wang (pas op dat je niet in haar gezicht uitademt) en zegt: “Ik ga er wel uit lieverd, slaap jij maar uit vandaag!”
 4. Zorg dat de kids haar niet storen. Maak ontbijt voor ze, hou ze bezig en get them out of the way. Dat klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het zal de passie vertienvoudigen. Misschien wel twintig. Breng ze onder bij opa en oma, de buren, een oppas, het maakt niet zoveel uit bij wie precies, als het maar verantwoordelijke mensen zijn. Dat is belangrijk, want je wil niet dat je geliefde afgeleid is doordat ze zich zorgen maakt. Loop zachtjes de slaapkamer binnen, geef je vrouw een knuffel en fluister zachtjes in haar oor (pas weer op dat je niet in haar gezicht uitademt): “Geen zorgen liefje, ik breng de kinderen naar …, dan ga ik even douchen, maak ik de keuken schoon en kom ik je ontbijt op bed brengen.” Dit is ook belangrijk, want als ze ineens een leeg huis hoort (of niet hoort dus), zal ze zich zorgen maken, niet meer kunnen slapen en uit bed komen. En je wil haar juist relaxed in bed hebben! Ook weet ze nu dat ze zich kan verheugen op een schone man, een schoon huis en, niet onbelangrijk, eten!
 5. Nu is het belangrijk dat je eerst goed voor jezelf zorgt. Neem een stevig ontbijt, je zal de energie nodig hebben straks! Maak ook echt de keuken schoon, ga ook echt douchen. Poets je tanden! Doe je haar, verzorg jezelf alsof je op eerste date zou gaan.
 6. Maak een lekker ontbijtje voor je liefde en serveer haar dit. Eet ook nog een beetje mee met haar, maar doe het netjes. Doe je uiterste best om geen boeren en winden te laten, en haal geen klodders oorsmeer uit je oor. Je zal merken dat je dame al heel relaxed en waarschijnlijk ook al in ‘the mood’ is. Misschien hint ze al naar seks of probeert ze je zelfs al uit te kleden. Hou de boot af. Geef haar een klein kusje op de mond en zeg: “Ja ik heb ook ontzettende zin liefje, maar ik wilde toch eerst nog even stofzuigen… Ga jij anders lekker uitgebreid douchen, ik ben zo klaar.” Op dit moment glibbert ze waarschijnlijk al bijna het bed uit, maar hou voet bij stuk!
 7. Ruim de ontbijtspulletjes netjes op en ga ook echt stofzuigen. Niks zal haar meer opwinden terwijl ze staat te douchen dan het geluid van de stofzuiger. Mik erop dat als zij onder de douche vandaan komt en al haar make-up en haar dingetjes gedaan heeft jij nét toe bent aan de slaapkamer. Doe je kleren uit en ga de slaapkamer naakt stofzuigen!
 8. Hier eindigt het PvA. Vanaf hier mag je free-stylen. Ik denk dat het wel goed komt met de passie, als je je vrouw zo verwend hebt.
 9. Wel belangrijk: Verwacht geen seks. Ja, je hebt ontzettend je best gedaan en het doel was duidelijk. Niet alleen je vrouw ontlasten en verwennen, je deed het ook omdat je passie wilde. Dit was echter geen vooruitbetaling voor een wip. Seks is geen transactie, en jij en je vriendin zijn geen hoer en haar klant. Mocht het niet uitlopen op een heerlijke vrijpartij, beschouw deze exercitie dan niet als mislukt. Je hebt ongetwijfeld goodwill gekweekt en of het nou een geslaagd experiment was of niet, herhaal het!

Dan rest mij alleen nog je succes te wensen. Doe je best, ik hoop dat het wat oplevert!

 

Deze post is hevig geïnspireerd door de VLOG ‘Mom code’ van Emily Wright. Ziehier dat originele filmpje:

 

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Magalie 12 februari 2016

  Hmmmm ben bang dat ik de meest A romantische man te pakken heb…Zal hem eens aan de studie zetten 😉

 • Reageren Vlijtig Liesje 12 februari 2016

  Ik moet bekennen dat ik helemaal niet houd van lang in bed liggen. Maar anders is dit natuurlijk erg leuk.

 • Reageren Linda 11 februari 2016

  Ok, ik laat dit bericht NU open staan op de laptop!!! 😀
  Linda onlangs geplaatst…Mommy’s Musthaves – Kick-off!My Profile

  • Reageren Elisabeth 11 februari 2016

   Haha goeie taktiek!!

 • Reageren Zullen we even relaxed doen over borstvoeding? | Alweer een nieuwe moeder blog 2 september 2015

  […] Plan van aanpak voor een romantische ochtend in bed […]

 • Reageren Saturday's Sparkle - Zomereditie #1 - mamaexpert 18 juli 2015

  […] Elisabeth schreef een handleiding voor de clueless husband – een aanrader.  […]

 • Reageren Miss Mags 16 juli 2015

  kan niets anders zeggen dan : GE-WEL-DIG !!!!!

  • Reageren Elisabeth 16 juli 2015

   Moet je m alleen nog sneaky onder de ogen van je hubbie brengen… das de truc volgens mij, haha

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge