14 oktober 2016

Tips om de perfecte foto’s samen met je kind te maken

Tips om de perfecte foto’s samen met je kind te maken – Kinderen groeien zo snel op, voor je het weet zijn ze alweer groot. Natuurlijk wil je het liefst alle bijzondere gebeurtenissen van je pasgeboren spruitje vastleggen. Niet meer dan normaal, je bent natuurlijk hartstikke trots op je kleine hummel! Toch blijkt het maken van de perfecte foto’s soms moeilijker te zijn dan gedacht. Daar ben ik zelf ook achter gekomen, lees dit maar eens.

selfiestick-smartphones

Van smartphone expert Ilse kreeg ik een aantal tips die zorgen dat je de perfecte foto’s met je kinderen kunt maken.

Met z’n tweetjes

Als de kleine er eenmaal is, verlies je hem/haar geen moment meer uit het oog. Je bent de hele dag in de weer met je kind en hier kun je echt dagen mee vullen. De dagen met z’n tweetjes worden bestaan uit veel geluks- en leermomenten. De eerste keer naar buiten, het eerste lachj


e, al deze gebeurtenissen wil je natuurlijk voor altijd bewaren. Tijdens deze momenten alleen met de kleine, is er helaas niemand in de buurt om de ontwikkelingen vast te leggen.

1. Selfiestick

Geen paniek, met deze gadget maak je moeiteloos de nieuwste kiekjes: de selfiestick! De selfiestick is eenvoudig te bedienen met één hand, zodat je de tweede vrijhoudt voor andere belangrijke zaken. Ook voor onderweg zijn er nu praktische minivarianten ontwikkeld. Deze passen precies in een zijvakje van bijvoorbeeld de tas met luiers.

2. Zelfontspanner

Het alternatief van een selfiestick is een zelfontspanner. De zelfontspanner is ontwikkeld voor het maken van foto’s waar een langere sluitertijd voor nodig is; ideaal voor een foto met z’n tweetjes. Hierbij is het wel van belang om je smartphone in een statief te plaatsen, hiermee zet je je telefoon overal in een juiste en stabiele positie neer. De zelfontspanner is ook te gebruiken in combinatie met een Xperia X Compact case. Kies altijd voor kindervriendelijke telefoonhoesjes met ingebouwde standaard, ook hiermee zet je je telefoon eenvoudig en stabiel neer. Daarnaast is het mogelijk de eerste ervaringen met de MacBook vast te leggen tijdens het bekijken van kinderfilmpjes. Ook hierbij komt een MacBook Pro Retina 15 inch hoes zeer goed van pas. Bovendien is je smartphone of laptop hiermee meteen extra beschermd tijdens het verschonen van de luier of andere handelingen met je kind.

3. Geduld is een schone zaak

Je kent je kind door en door, je herkent de signalen en weet hier goed op in te spelen. Ook als de kleine het geduld dreigt te verliezen, weet je precies waarmee je weer een lach op het gezicht kan toveren. Tijdens het fotograferen van je kind moet je vaak snel te werk gaan, ze zijn nu eenmaal sneller afgeleid of hebben weinig geduld. Vaak heb je maar een paar seconden de tijd om het karakteristieke moment vast te leggen. Hier is een geniale oplossing voor bedacht, namelijk de app Burst Mode voor je smartphone. Deze app schiet in een paar seconden meerdere foto’s achter elkaar. Dit is natuurlijk de perfecte kans om de eerste stapjes en hapjes mee te vereeuwigen.

4. Geniet!

Bovenstaande tips, tricks en gadgets helpen je een heel eind op weg naar geweldige foto’s met je kind. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je geniet! Je kind is namelijk een enorme verrijking in je leven. Kijk hoe je kind geniet en je geniet automatisch mee. De interactie en het plezier tussen jullie roept spontane momenten op. Maar ook andere emoties zijn welkom in het album, wees daarom niet bang om ook deze momenten te fotograferen. Boze en verdrietige buien horen er nou eenmaal bij en ook dat is later heel humoristisch om samen terug te kijken.

 

Welke tips, tricks of gadgets gebruik jij bij het fotograferen van je kinderen?

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Eveline 14 oktober 2016

  Zodra er iets nieuws, leuks of schattigs gebeurt, ren ik meteen naar mijn telefoon. Meteen vastleggen en doorsturen naar opa’s en oma’s.
  Nog wat suggesties:
  Selfie modus op je telefoon. Dus de camera aan de voorkant. Kun je zien of je er goed en compleet op staat. De kleine kan zichzelf zien en dat levert vaak ook weer leuke kiekjes op.
  Zorg voor een omgeving met veel (dag)ligt. Mijn Samsung S4 mini is wezen zwemmen en ik heb m met heel veel pijn in mijn hart moeten vervangen voor een nieuwer model. Deze heeft een hele trage camera en t duurt heeeel lang voor ie scherp stelt. Met een bewegende peuter duurt t nog langer. Bij goed licht stelt ie sneller scherp. Dus van de 8 heel snel achter elkaar gemaakte foto’s lukt er vaak wel 1.
  Ik maak ook vaak filmpjes. Tijdens het filmen kun je foto’s maken en dan blijft het beeld langer scherp. Dus sneller foto’s maken. En als je t toch net gemiSt hebt, video pauzeren en een screenshot maken om aan opa en oma te laten zien.
  Had ik al gezegd dat ik heeeel veel foto’s maak? 😉

 • Reageren MamaPlaneet.nl 14 oktober 2016

  Het gaat inderdaad onwijs hard. Daarom maken wij, zeg maar gerust ik, ontelbaar aantal foto’s. Mijn man is van de selfiestick. Ik gebruik wel de ontspanner. En anders, dan sta ik er maar niet op. Truck? Of ik het een truck kan noemen, maar ik maak echt heel veel foto’s. Daar zitten meestal wel een aantal leuke bij.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge