23 augustus 2015

Tip: zo kom je van die vervelende fruitvliegjes af (+filmpje)

Een kijkje in onze keuken

Bij ons in huis ligt er ruim fruit op de fruitschaal. Hartstikke lekker, voor ons en ons kindje, maar dat vinden de fruitvliegjes ook. Vooral als het wat warmer is geweest of we ruim ingekocht hebben vanwege een aanbieding. En als je ze eenmaal in huis hebt raak je die vliegjes niet gemakkelijk weer kwijt.

Mijn broer kwam met een tip, een zelfgemaakte val voor fruitvliegjes. In het begin was ik sceptisch, maar we hebben hem nu een dag staan en hij werkt supergoed!

Dit heb je nodig:

 • Glas of beker
 • (Over)rijp fruit of een beetje wijn
 • Vershoudfolie
 • Plakband
 • Speld

Zo maak je hem:

 1. neem een glas
 2. leg onderin een paar stukjes fruit (liefst overrijp)
 3. doe vershoud folie over de bovenkant van het glas
 4. plak het goed vast met tape
 5. prik één gaatje in het folie

 

De theorie is dat de fruitvliegjes aangetrokken worden door die zoetige geur, door het gaatje naar binnen gaan en de weg niet meer naar buiten kunnen vinden. En het werkt dus! Mijn vriend maakte er een filmpje om naar mijn broer te sturen.

 

 

Ja, je hoort mij op de achtergrond. Voor alle duidelijkheid: ik klink bloedserieus, maar ik was sarcastisch…..

 

Hebben jullie nog goeie tips tegen fruitvliegjes?

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Sheila 23 augustus 2015

  Goede tip. Ik vind fruitvliegjes zo irritant. Ik begrijp het nut niet eens van het bestaan van die beestjes. Maar dat terzijde. Ik ga het meteen proberen!

  • Reageren Elisabeth 23 augustus 2015

   Hihi, nee he, die natuur ook!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge