11 maart 2016

Tip: het Zandkasteel aan Zee voorleeskoffer

Na het eten vind ik het altijd wel relaxed om even met Jim televisie te kijken. Ja, ik weet dat dat eigenlijk helemaal niet goed is, maar hij vindt het zo leuk en het is zo gezellig. Samen kijken we naar het kanaal Zapp Xtra. Rond tien voor zes wordt daar door de weeks altijd het Zandkasteel aan Zee uitgezonden. Een programma dat speciaal voor peuters is ontwikkeld. De taalontwikkeling en sociaal emotionele ontwikkeling staan centraal. De hoofdpersonen Koning Koos, Sassa en Toto zijn erg herkenbaar voor Jim. Hij kijkt altijd gefascineerd naar wat ze aan het doen zijn. Iedere aflevering doen ze een spelletje en een dansje. En bij dat dansje wiebelen ze met hun billen, precies zoals een dreumes danst dus. Jim doet elke dag lekker mee, echt heerlijk om te zien.

voorleeskoffer zandkasteel aan zee 2

Boekjes van het Zandkasteel aan Zee?

Omdat Jim zo’n fan is van het Zandkasteel aan Zee leek het me leuk om er wat boekjes van te hebben. Ik wist niet of die bestonden, dus ik ben gaan zoeken via Google. In de webshop van Schooltv kwam ik de Zandkasteel aan Zee voorleeskoffer tegen. Helaas zitten daar geen boekjes van het Zandkasteel in, maar toch heb ik de koffer besteld.

Inhoud van de voorleeskoffer

voorleeskoffer zandkasteel aan zee 1De koffer is bedoeld om door te geven van peuter aan peuter. De vijf boekjes die erin zitten kunnen in het speciale schrift dat er bij zit gerecenseerd worden. Bovendien zijn er kaarten met voorleestips bijgedaan en zit er een vingerpoppetje van Koning Koos bij. Allemaal ingrediënten om een mooie voorleeservaring te creëren dus.

 

En nu komt het: je kunt de voorleeskoffer nu bestellen voor slechts €10 (€14,15 inclusief verzendkosten). Dat is een prima prijs toch?

 

 

Kijken jullie kindjes ook zo graag naar het Zandkasteel aan Zee? En wat vind je van het idee van de voorleeskoffer?

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren nicole 4 mei 2016

  Jaa mijn zoontje (20 maanden) is helemaal dol op het zandkasteel!
  Als hij wilt kijken zegt hij al toto? Ook komen er veel herkenbare dingen in voor en de dansjes zijn inderdaad erg leuk. Toevallig kwam ik bij de bieb een boekje tegen dus dat heb ik gelijk meegenomen!!
  Het idee van de voorleeskoffer is leuk, maar snap nog niet wat het met zandkasteel te maken heeft.

 • Reageren demallemolenmoeder 12 maart 2016

  Julia is groot fan. En dan bedoel ik ook groot fan. Rond haar tweede verjaardag willen we dan ook graag met haar naar de musical. Leuk die voorleeskoffer alleen snap ik niet wat het dan echt met Het Zandkasteel te maken heeft. Behalve dan het vingerpopje.

 • Reageren Yvonne 12 maart 2016

  Mijn zoon is nu 4 en kijkt nog steeds graag. De voorleeskoffer is erg leuk!

 • Reageren Malou 12 maart 2016

  Leuk zeg, ik kende dit nog niet!
  Malou onlangs geplaatst…Waarom het heerlijk is om je kind soms even niet bij je te hebbenMy Profile

 • Reageren Cindy 11 maart 2016

  Leuk zo’n koffertje, ook met het doorgeef-idee! Wij hebben het zandkasteel nog niet gezien, maar hebben wel een aantal DVDs er van liggen die we van ons neefje hebben gekregen die er nu te oud voor is. Hij was er wel fan van geloof ik. Is het al leuk voor kindjes van 1,5?

  • Reageren Elisabeth 11 maart 2016

   Jawel hoor, Jim is 15 maanden en vindt t ook al leuk!

 • Reageren MetMirjam 11 maart 2016

  Ooh ik hoopte ook op boekjes van Het Zandkasteel ? – Fiene is ook groot fan, dus wij kijken ook regelmatig hoor!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge