20 december 2015

Tip voor broodkorstjes

brood korstjes

Tsja, broodkorstjes en mijn baby (en nu dreumes)…

 

Persoonlijk vind ik de korstjes van brood heel lekker, dus zodra dat ‘mocht’ (van het Voedingscentrum) met zeven maanden gaf ik Jim ook gewoon lekker zijn brood met korstjes er nog aan vast. Hij at zijn brood gewoon op, dus blijkbaar vond hij het niet erg. Tot een paar maanden geleden, toen begon hij ineens stukjes brood uit zijn mond te halen en op de grond te gooien. Eerst begreep ik niet waarom, maar ineens snapte ik het: alles waar een broodkorst aanzat belandde op de grond…

Nou ja, zo moeilijk ben ik niet, dus ik ben maar begonnen met de korstjes van zijn brood af te snijden. Hierdoor eet hij wel wat meer boterhammen, drie in plaats van twee, maar dat lijkt me niet erg. Wat ik wél heel vervelend vind is die korsten weggooien. Dat is pure verspilling, ZONDE! Ik heb ze daarom een tijd zelf opgegeten. Wat je al niet over hebt voor het milieu, hè… Ik lijk wel gek. Nou ja, dat ben ik ook natuurlijk.

Maar toen bedacht ik me: Jim vind die korsten heel lekker. Zolang ze niet aan zijn boterham vast zitten zijn ze blijkbaar verrukkelijk! Dus nu haal ik ze ’s ochtends en ’s middags van zijn brood af, doe ze in een plastic zakje en bewaar ze als snack. Hij is er echt heel blij mee. Als hij honger heeft tijdens het boodschappen doen bijvoorbeeld. Of als hij de wagen weer in moet, maar daar geen zin in heeft. Gewoon, met een flesje (lauw) water. Ik lijk alleen een heel serieus strenge moeder, want ik zet mijn kind op water en brood…

 

Dus mijn tip voor broodkorstjes:

Snij de korstjes gewoon zonder zeiken van de boterhammen af, maar bewaar ze en geef ze lekker als snack.

 

 

Hoe gaat dat met jullie baby’s/dreumessen/peuters? Houden die ook niet van korstjes als die aan hun boterham vastzitten, maar wel als je ze los geeft?

 

 

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Resaarcle 20 december 2015

  Mijn dochter van 3 eet de korstjes gewoon op, mijn zoontje van 7 maand eet nog geen brood (gek hoe die ‘regels’ anders zijn vlak over de grens, in België komt brood pas bij 1 jaar op het menu). Topplan van jou om die korstjes als snackje te geven. En zo vreemd dat hij ze dan wel wil! Ik gooi alle restjes brood in de broodpudding.

  • Reageren Elisabeth 20 december 2015

   Oja, ook een goed idee! En weer die andere adviezen he… verwarrend

 • Reageren teatz 20 december 2015

  goede tip.bij mijn dochter van twee jaar blijven de korstjes ook liggen.ik besmeer ze dan lichtjes met appelstroop of jam en dan eet ze ze lekker op.

 • Reageren Kim 20 december 2015

  Bij ons gaat het zo: ik geef stukjes brood zonder korstjes en leg de korstjes op mijn bord. Mijn dochter vraagt vervolgens om korstjes van mijn bord en we eten allebei ongeveer de helft op. Zelfde principe dus!

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 20 december 2015

  Hahaha wat slim! Dat ‘ie daar dan ook ‘intrapt’. Hier nog geen problemen gelukkig, hij eet ze wel gewoon, maar krijgt ze niet allemaal weg.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge