Dit is de Nederlandse versie van dit recept van Chowhound. Het is een vegetarisch en zelfs veganistisch recept.
Ingrediënten
1 eetlepel plantaardige olie
1 middelgrote ui, in blokjes gehakt
1 1/2 theelepel zout, plus iets meer om de curry op smaak te brengen
2 middelgrote groene paprika’s on reepjes gesneden
4 tenen knoflook, fijn gehakt
1 eetlepel gepelde en fijngehakte verse gember (dat is een stuk van ongeveer 4 cm)
3 eetlepels Thaise rode curry pasta
1 blik ongezoete kokosmelk (±400 ml)
100-150 ml water
1 eetlepel sojasaus
1 middelgrote kabocha pompoen (ongeveer een kilo), in blokjes. Eventueel kan je een restje gebruiken dat over is van gisteren (van bijvoorbeeld dit recept voor kabocha uit de oven)
2 theelepels vers geperst limoensap
Gehakte verse koriander naar smaak
Serveer met (bruine) rijst of noedels
Summary
- Fruit de ui, paprika, knoflook en gember met de rode curry pasta in de olie.
- Giet de kokosmelk er bij en roer het goed door.
- Voeg de blokjes kabocha pompoen toe en laat het 20-25 minuten doorsudderen. Als je de restjes van een vorige maaltijd gebuikt die al gaar zijn hoeft dit natuurlijk niet.
- Schep wat rijst of noedels in een kommetje en doe er een paar scheppen curry op.
- Garneer met de verse koriander.
0 reacties