2 juni 2016

Wat ze je niet vertellen over bevallen: spierpijn

spierpijn na de bevalling

 

Al bereid je je nog zo goed voor, er zijn dingen die je niet verwacht na de bevalling. Niemand heeft mij bijvoorbeeld verteld hoeveel spierpijn je hebt na je bevalling. Dat is niet helemaal waar, waarschijnlijk heb ik het wel gehoord tijdens mijn cursus zwangerschapsyoga, maar ben ik het gewoon vergeten. En ik heb het ook gelezen. In het groene kraamboekje staat namelijk:

 

“Een bevalling is een topprestatie die een enorme inspanning van u vraagt. Dat is de verklaring voor de spierpijn die u na afloop kunt voelen. U heeft spieren gebruikt, waarvan u waarschijnlijk niet eens wist dat u ze had.”

 

Ik dacht: “Nou ik heb leren skiën, snowboarden, surfen… ik weet wel wat spierpijn is!” Maar ik had het toch een beetje onderschat.

Na de bevalling voel je je alsof je gisteren hebt leren skiën, snowboarden, én windsurfen (spierpijn in je benen, buik en schouders). En alsof je daarna de hele nacht hebt staan dansen onder invloed van teveel xtc (helemaal lens, uitgedroogd en spierpijn in je kaken). En dat je daarna nog even bent gaan bowlen en een ‘ongelukje’ hebt gehad met de bowlingbal (blauwe poes). En naar het circus bent geweest en er een olifant op je borstkas is gaan zitten (stuwing).

Kortom, het voelt alsof je gisteren een hele leuke dag hebt gehad. Nou mooi niet dus.

 

 

Hadden jullie ook zo’n spierpijn na je bevalling?

 

 

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op 11 mei 2015. Op 2 juni 2016 kwam het terug als throwback thursday.

 

 

Leuk om te lezen? Probeer dan ook eens deze artikelen:

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageren Sarah 5 juni 2016

  Spierpijn kan ik me niet herinneren, wel heb ik nog lang na de bevalling last gehad van pijn aan mijn schaambot. Wat was ik blij als ik daar van af was.

 • Reageren Vlijtig Liesje 3 juni 2016

  Ik geloof het niet. Maar als ik het had, werd het waarschijnlijk overstemd door de pijn elders.

 • Reageren Suus 2 juni 2016

  Spierpijn herinner ik me niet meer, dat shaken, dat vond ik wel heel gek, maar volgens mij is dat alleen met een ruggeprik.
  Die bowlingbal in je kruis herken ik dan weer wel! Ik mocht douchen en toen ik mocht gaan zitten op het douchestoeltje, dacht ik steeds, ik zit ergens op… Eh ja, het is nogal gezwollen daar…. :s

 • Reageren Mama Lotte 2 juni 2016

  Haha leuk omschreven en leuk plaatje! Ik ben benieuwd wat me te wachten staat!

 • Reageren Ramona (Kijk, mama!) 2 juni 2016

  Wat erg dat ik dat ongeveer vergeten ben! Maar volgens mij heb je helemaal gelijk! Ik weet dat ik beenweeën had en daar heb ik ook enorm veel last van gehad. Maar na twee dagen was ik wel weer redelijk flexibel wat spieren betreft. Wel veel naweeën maar dat is een ander verhaal 🙁
  Leuk plaatje!

 • Reageren Malou 2 juni 2016

  Ik kan het me best voorstellen ja.. Ben benieuwd of ik er straks ook last van ga hebben!
  Malou onlangs geplaatst…34 weken zwangerMy Profile

 • Reageren Sanne Marlijn 15 maart 2016

  Wow inderdaad nu herinner ik het me weer!! Ik had zeker wel spierpijn! Maar ik heb ook heel veel gerild tijdens mijn bevalling en ik geloof dat de spierpijn daardoor ook best wel erg was, tijdens het rillen spande ik ook mijn hele lichaam aan. Ik vind dus dat je helemaal gelijk hebt en niks overdreven hebt 😉

 • Reageren Eline 12 mei 2015

  Haha nou ik ben heel benieuwd!
  Eline onlangs geplaatst…Mijn favoriete jurkjes van H&M KidsMy Profile

 • Reageren Saskia 12 mei 2015

  Haha dan staat me nog heel wat te wachten 🙂 mijn eerste kindje was een keizersnede. Nu met de tweede mag ik normaal bevallen.
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Dr. Hauschka Nacht SerumMy Profile

  • Reageren Elisabeth 12 mei 2015

   Oh spannend! Laat je niet al te bang maken door me hoor, ik overdrijf wel eens.

 • Reageren Paula 11 mei 2015

  Dat fotootje vind ik heel leuk!
  Spierpijn weet ik niet meer, te lang geleden.

  • Reageren Elisabeth 11 mei 2015

   Ik overdreef ook weer een beetje, hoor 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge