8 februari 2016

Samen met de dreumes onder de douche

Het klinkt heel leuk en gezellig, samen met je dreumes onder de douche. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo leuk. Wel gezellig hoor, maar niet bepaald relaxed. Het is ook eigenlijk een noodgreep, ik doe het echt niet als het anders kan.

Met je dreumes onder de douche

Nee, geen foto van naakte douchende dreumes… Leek me niet gepast. Dan maar een andere schattige foto!

Op zaterdag moet mijn vriend altijd werken. Hij heeft dan dagdienst en hij moet (voor koksbegrippen) vroeg weg. Er is daarom geen tijd voor mij om te douchen terwijl hij nog even op Jim past. Natuurlijk zou ik kunnen douchen voor Jim wakker wordt, maar het is mijn weekend… Dat betekent dat ik de avond ervoor een half biertje heb gedronken en zo lang wil ‘uitslapen’ als ik kan. Ook al is dat tot slechts een uur of acht.

Niet douchen is geen optie. Dat halve biertje en een werkweek betekenen dat ik stink en écht een douche nodig heb om wakker te worden. Zomaar half wakker onder de douche stappen met dreumes is echter ook geen goed idee. Daarom ontbijten we eerst, drink ik twee espresso, waarna ik wakker genoeg ben voor de douche stress.

Om te zorgen dat we het niet te koud krijgen gaat de verwarming op 22 graden. Onze badkamervloer is glad, dus er gaat een handdoek op de grond. Alle shampoo, bodywash, scrub etc. gooi ik in de gootsteen, buiten bereik van de dreumes. Ik zet een waterbestendig voetenbankje neer om op te zitten, zodat ik er op tijd bij ben als de dreumes iets geks doet.

Dan kunnen we beginnen. Het water gaat aan, niet te heet. Ik probeer te zorgen dat Jim bijna altijd onder de straal zit, terwijl hij alle kanten op probeert te kruipen, zich op wil trekken aan mijn haren, neus en oren, de douchekop wil pakken en neergooien. En tegelijkertijd probeer ik ook nog eens mijn eigen haar te wassen, met de shampoo die buiten bereik in de gootsteen ligt…

Echt, niet bepaald relaxed. Ik ben blij als het gelukt is om mijn haar en dat van Jim te wassen. Langer douchen is niet nodig. “Let’s get this over with”, denk ik. Kraan uit, dreumes huilen natuurlijk, het was net zo leuk. En dan, wie droog ik eerst af? Dreumes natuurlijk, maar probeer dat maar eens te doen terwijl je allebei glibberig nat bent en de dreumes dat níet ziet zitten. Ok, dan mezelf maar eerst afdrogen. Snel snel, nog half nat dus. Dan de dreumes, die het er nog steeds niet mee eens is dat de douche over is. Ik ben blij als we allebei half droog zijn. Snel naar de commode om een luier om te doen.

Oja, vergeten de gordijnen dicht te doen. En ik sta daar in mijn nakie. Leuk voor de buren, maar toch maar even dat rolgordijn dicht. Dreumes op de grond zodat hij niet valt. In die halve minuut dat het duurde om de gordijnen te sluiten is het hem gelukt de luieremmer omver te gooien, wat schone kleertjes uit de kast te trekken, en een plasje te doen. Op de vloer, over de schone kleren dus.

Binnensmonds vloekend gooi ik de handdoek die best nog een keer gebruikt had kunnen worden op de grond om de ondergeplaste dreumes af te drogen en het plasje op te vegen. De dreumes word schoongemaakt met een stuk of tien billendoekjes, maar blijft helaas een beetje naar plas ruiken. Ik zelf ook trouwens, ik dacht toch niet dat ik zelf aan die natte plashandjes zou ontkomen?

Luier om, kleertjes aan, en zelf aankleden. Deur dicht van de eigen slaapkamer zodat de dreumes niet weg kan kruipen. Snel aankleden, terwijl dreumes onder het bed kruipt en zijn vingers in de stekkerdoos die daar ligt probeert te steken. Tenminste, dat is wat ik me voorstel in mijn hoofd, dus trek ik snel de stekker uit het stopcontact. (De volgende morgen kom ik er achter dat ik hem niet teruggestopt hebt, want mijn telefoon is niet opgeladen).

Ok, ik ben aangekleed, maar het zweet breekt me uit. Oja! De verwarming staat nog op 22 graden… Pfff, snel lager zetten dat ding en een raam open. Even bijkomen met een cappucino. Ja, dat had ik gedacht. Mooi niet mama, als je er bent moet je wel met me spelen, denkt de dreumes. Dus ik ga languit op het speelkleed liggen, til af en toe een blokje Duplo op en hoop dat hij daar genoegen mee neemt. Gelukkig, dat doet hij. En zoals iedere zaterdag neem ik me voor om volgende week vroeger naar bed te gaan en nee te zeggen als vriendlief vraagt of ik een biertje wil…

 

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageren mariska 17 juni 2016

  Ik doe mijn zoontje altijd in de wipstoel die ik voor de douche zet (en af en toe even een liedje zingen ofzo). Speeltje erbij en klaar! En dan douche ik lekker ruim 10 minuten 😉 Maar goed, hij is nog maar 9 maanden. Misschien kan dit niet meer als hij kan lopen…

 • Reageren Gwen 6 maart 2016

  Oh wauw, ik ben blij dat ik dit niet herken. Ik douche met peuter en dreumes en ga er zelf het eerst uit. Even afdrogen, dan dreumes. Kleding in badkamer v haar. Dan peuter. Kleding idem. Binnen een halfuur zijn zijn we klaar ongeveer. En uitslapen tot acht uur, halleluja. Ik ben jaloers!

 • Reageren Tessa 13 februari 2016

  Hahaha, het is zo moeilijk als je het zelf maakt 😉 Hier zit de dreumes gewoon met z’n kont op de grond te spelen en blijft bij nog even onder de douche terwijl ik mezelf afdroog en een badjas aantrek. Desalniettemin is het ook niet mijn favo bezigheid hoor.

 • Reageren Barbara 10 februari 2016

  Zo herkenbaar. Echt alleen als het moet!
  Barbara onlangs geplaatst…Ouderwets lekkere Indische Broodpudding!My Profile

 • Reageren mieke 9 februari 2016

  Wat een leuk (sorry maar ik moest er om lachen) verhaal…! Ik denk dat ik het ook zo moet gaan doen als mijn mannetje ouder is en minder slaapt overdag…mijn man werkt ook op de dagen dat ik vrij ben dus hier ook weinig keus…!en bij ons zit de douche in het bad,ik weet nog niet of dat nu een voordeel is…

 • Reageren Mathiske's mama blog 9 februari 2016

  Als mijn dochter (7maanden) niet gaat slapen sla ik het douchen soms over, of wacht ik tot mijn man (bakker) thuis is, dan douche ik soms op een heel.raar tijdstip midden om de dag maar goed.. maar ik ben benieuwd hoe het gaat als ze ouder is, ik wilde een speciekuip kopen om in de cabine t zetten zodat ze zelf kan badderen.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…AllerhandeBox #2 week 5My Profile

 • Reageren Barbara 9 februari 2016

  Moest zo lachen om dit stukje! Ik douche nu nog met mijn baby (5 maanden oud), maar het is al een heel stuk minder chill dan toen hij pasgeboren was. Ik stel me inderdaad voor dat ik dit over een paar maanden niet meer wil…

 • Reageren Vlijtig Liesje 9 februari 2016

  Douchen met een klein kind is nog een heel gedoe!

 • Reageren Saskia 9 februari 2016

  Hihi, ben wel jaloers zeg.
  Ik moet nog even wachten op die eerste kleine 🙂

  Kan niet wachten

 • Reageren Malou 9 februari 2016

  Haha, ik moest er toch wel een beetje om lachen. Ik doe Nomi altijd gewoon in haar badje, douchen vindt ze niks.
  Malou onlangs geplaatst…Van die leuke dreumes momentjesMy Profile

 • Reageren José 8 februari 2016

  Haha, klinkt inderdaad niet echt als een fijne douchesessie. Hier gelukkig op de dgen dat ik wil douchen altijd manlief thuis die even op dochterlief let. Dan kan ik even heerlijk uitgebreid douchen en vervolgens brengt hij dochter, zodat die ook nog even kan douchen. Gelukkig haalt hij haar ook weer op en hoef ik me niet druk te maken om wie als eerste afgedroogd moet worden enzo 🙂
  José onlangs geplaatst…Doe mij maar kraamkostMy Profile

 • Reageren Resaarcle 8 februari 2016

  Hihi, toch luidop moeten lachen met al dat gestuntel . Wegens herkenbaar, weliswaar.

 • Reageren Kim 8 februari 2016

  Hihi, zo is het precies! Ik kies daarom toch regelmatig voor niet douchen, ook na een half biertje…

 • Reageren Louise Lennips 8 februari 2016

  Gezellige bende dus…tijd voor nog een cappuccino. Ik hoop dat ik er over een tijdje net zo voor sta als jij, handen tekort komend. Ik mag deze week testen of ik zwanger ben de spanning stijgt hier dus aanzienlijk. Nu maar hopen dat mijn menstruatie uitblijft en ik aan het eind van de week een positieve test heb.

  • Reageren Elisabeth 8 februari 2016

   Dat klinkt zeker spannend!! Toitoitoi zal ik maar zeggen

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge