28 oktober 2016

Mijn zelfbruiner avontuur!

Review Vita Liberata Fabulous Luxury Tanning Mousse – Eind augustus kondigde ik het al aan: ik ging totaal ‘out of my comfort zone’ en een zelfbruiner uitproberen. Van de webshop Captain Tan had ik de mogelijkheid gekregen om een supermooi product te reviewen van Vita Liberata. Stiekem wil ik namelijk graag het hele jaar door een mooi kleurtje, maar zo’n self tanning mousse gebruiken vind ik best eng. Ik heb het toch geprobeerd en dit is het resultaat.

vita-liberata-fabulous-collage

vita-liberata-fabulous-luxury-tanning-mousseHet product: Vita Liberata Luxury Tan mousse

Dit product is een tanning mousse. Mousse is over het algemeen wat makkelijker uit te smeren dan een lotion, dus voor een beginner zoals ik waarschijnlijk wel een goede keus. De kleur die ik heb is medium, want ik ben zelf vrij licht en zit niet te wachten op een duidelijk fake tan kleurtje. Tot mijn verassing ruikt het product erg lekker.

De Vita Liberata Luxury Fabulous mousse is onder andere verkrijgbaar bij Captain Tan voor 24,95.

Hoe gebruik je een zelfbruiner eigenlijk?

Zoals ik al zei heb ik weinig tot geen ervaring met zelfbruiners. De laatste keer dat ik er één gebruikte was in de jaren ’90. En dat was niet op een heel succesvolle manier, kan ik je vertellen! Gelukkig heeft Captain Tan een mooi lijstje tips online staan. Die heb ik gewoon gevolgd, zodat de kans net wat kleiner werd dat ik de boel verpestte.

 1. Ontharen

Check. Dat was wel even nodig zeg! Het is inmiddels alweer een maand geleden dat het blote benen weer was, en misschien wel twee sinds ik mijn benen geschoren heb… Omdat ik toch de tijd had heb ik maar gewaxt met mijn Veet Easy Wax*, lekker lang resultaat. 🙂

 1. Scrubben

Ha, ook check. Mijn lijf met scrubhandschoentje en mijn gezicht met de Philips Visapure*. Mijn ellebogen en knieën heb ik extra aandacht aan besteed, want het schijnt dat ruwe plekken extra gevoelig zijn voor de zelfbruiner. Zo voorkom je gekke donkere plekken.

 1. Goed afdrogen.

Haha, daar was ik dus nooit zelf op gekomen… Voor de zekerheid heb ik na het douchen een uurtje in mijn ochtendjas rondgelopen. Droger werd ik echt niet. 🙂

 1. Smeer je in met bodylotion

Nog zoiets dat ik dus echt niet zelf had kunnen bedenken. Je moet helemaal droog, maar wel gehydrateerd zijn. Ok, check. Helemaal ingesmeerd.

 1. Kies je zelfbruiner

Nou, mijne is persoonlijk uitgekozen door Captain Tan zelf. Dat kan niet fout gegaan zijn dus.

 1. Werk van beneden naar boven.

Ok, met het handschoentje aan van enkels naar benen, lijf en als laatste je armen. Zo voorkom je dat je gekke strepen als je voorover buigt (aldus Captain Tan).

 1. En dan het gezicht, aaaaaaaaaaah.

zelfbruiner-avontuur-vita-liberata-fabulous-luxury-tan

Dat vond ik dus echt het engste van het geheel. Het is winter, dus de rest kan je allemaal verbergen als het fout gaat, maar je gezicht blijft altijd zichtbaar. Ik wilde het product toch wel helemaal testen, dus ik heb het gewoon maar gedaan. Volgens de tips: een hoeveelheid ter grootte van een euro op de plekken die van nature het bruinst worden, voorhoofd en jukbeenderen dus. Smeer uit naar de zijkant van je gezicht en wees voorzichtig met neus en bovenlip, want die pakken de kleur beter. En dan goed uitsmeren naar je haarlijn en nek.

 1. Wachten….

De Vita Liberata Luxury Tanning Mousse droogt snel, en geeft ook al snel niet meer af. Je moet alleen nog wel voorzichtig zijn en mag vier tot acht uur niet douchen. Daarna spoel je het product eraf en komt je mooie kleurtje tevoorschijn.

Hoe is het geworden?

Ik ben echt superblij met het resultaat! Mijn bene zijn niet superbruin, maar ook niet wit meer en dat was wat ik wilde. Met het handschoentje uitsmeren is bijna overal goed gelukt, alleen bij mijn tenen zaten was gekke vegen. Die heb ik even goed onder de douche gewreven met een washandje en toen was het al zo veel minder dat je het niet meer zag.

En mijn gezicht?

Mijn gezicht vond ik het spannendste, maar ook dat is mooi gelukt. Wel wat kleine dingetjes die ik niet verwacht had. Ik heb bijvoorbeeld veel meeëters en die waren allemaal knetterzwart geworden. Daarvoor kon ik ze niet goed zien en dus niet uitknijpen, maar nu waren ze zo duidelijk dat ik ze allemaal even geëlimineerd heb. En toen waren alle zwartje stipjes op mijn gezicht dus ook weg. Alleen, de gaatjes in mijn oren… die had ik ook even meegenomen met het handschoentje, en die zijn nu dus even zwart. Verplicht oorbellen dragen dus, de komende week.

Eindoordeel

De Vita Liberata Luxury Tanning Mousse is zeker een aanrader. Het is echt een luxeproduct, de prijs mag er wezen, maar eerlijk gezegd is dat het waard. Je gebruikt maar een klein beetje per keer dus het product gaat lang mee. En ik denk dat duurdere producten gewoon een mooier resultaat geven.

 

Gebruik jij weleens zelfbruiner, en kende je deze mousse van Vita Liberata al?

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageren Lisette 28 oktober 2016

  Ahhh goed gelukt dus! Leuk! Ik ga het ook eens proberen. Is wel nodig zo in de herfst…
  Lisette onlangs geplaatst…Cadeautip: Advent kalender voor grote mensenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge