9 september 2016

Review Vita Liberata Body Blur

Review Vita Liberata Body Blur – Ik ben zo’n slechte beautyblogger. Ik ben natuurlijk helemaal geen beautyblogger, en dat is maar goed ook want ik heb er helemaal geen verstand van. Maar dat betekent niet dat ik er geen interesse in heb. Ik ben niet zo van de looks en nagellakjes en dergelijke, maar wel heel erg van de smeerseltjes en een natuurlijke look. Ik heb een beetje acne, vooral in mijn hals en op mijn schouders, en daar smeer ik van alles op. Producten om de acne te verminderen zoals deze van Paula’s Choice*, maar ook de nodige make-up. En het liefste zou ik die ook op mijn schouders smeren. Ziet er niet zo natuurlijk uit helaas, daar zijn geschiktere producten voor. Van Kirsten van Captain Tan kreeg ik het aanbod om de Vita Liberata Body Blur uit te proberen.

vita-liberata-body-blurVita Liberata Body Blur

De Vita Liberata Body Blur is een BB cream voor het lichaam. Hij egaliseert en voedt de huid en is afwasbaar wanneer jij dat wilt. Als je wil kun je het product ook gebruiken op het gezicht, als foundation of onder foundation als de ideale make-up basis. Het is geen zelfbruiner pur sang, maar meer een foundation met zelfbruinend effect. Niet waterproof, dus niet geschikt om mee te zwemmen of sporten. Maar wel voor het dagelijks leven of een speciale gelegenheid.

 

Hoe is de Vita Liberata Body Blur in het gebruik?

De Body Blur is echt supermakkelijk in gebruik. Je smeert hem gewoon op, en het is gewoon een kwestie van goed uitsmeren. Dat kan ik zelfs. Hij heeft slechts een hele lichte self-tanning functie, dus je hoeft geen handschoentjes te gebruiken bij het opbrengen. (Was wel goed je handen na gebruik!) Hij smeert gemakkelijk uit, en geeft lichte dekking over puistjes en andere oneffenheden. Er zit een beetje een shimmer effect in, daar hou ik ook wel van.

De bruiner blijft ongeveer 24 uur zitten. Dat is vooral handig voor kinderloze mensen die een nachtje doorhalen natuurlijk, maar ik heb het ook wel als handig ervaren. Ik heb hem namelijk ook wel eens ’s middags aangebracht en ben er mee gaan slapen. ’s Ochtends zat hij er ook nog  netjes op, alleen de shimmer was weg. En mijn lakens waren niet bruin!

Voor- en na-foto’s

Ik heb geprobeerd wat voor- en na-foto’s te maken. Ik waarschuw je, ik ben dus geen beautyblogger. Ik weet niet hoe zij dat doen, met het juiste licht en mooie achtergrond en dergelijke. Echt superknap, mijn foto’s zien er uit als prutswerk in vergelijking. Ik heb er heel erg mijn best op gedaan, dus wees niet al te gemeen met je commentaar alsjeblieft. 😉

Body Blur been met en zonder

Ik heb mijn benen en mijn schouders gefotografeerd. Je ziet vooral het kleurverschil op de foto’s, maar product verhult de oneffenheden ook. Op foto’s vind ik dat verschil  zelf wat minder duidelijk, maar in het echt is het best opvallend.

Zonder Body Blur

Zonder Body Blur

Met Body Blur

Met Body Blur

Ik heb er over gedacht om ook een voor en na shot van de cellulitis op mijn derrière te maken, maar ik durf het toch niet aan. Sorry. Je zal me moeten vertrouwen dat het een verbetering is. Dit product heet niet voor niets de Body Blur.

Ik ga nog een product testen

Dit product vind ik dus fantastisch, en het is precies het soort product wat ik graag gebruik. Het zit lekker in mijn comfort zone zeg maar. Het is echter geen echte zelfbruiner. Die vind ik stiekem een beetje eng namelijk. Ik heb ze ooit wel gebruikt, maar ik werd er een beetje gelig van, dus heb ze eigenlijk een beetje afgeschreven. Maar, de laatste keer dat ik een zelfbruiner heb geprobeerd is waarschijnlijk de vorige eeuw geweest. Ja, zo oud ben ik dus echt. Kirsten heeft me overtuigd dat de zelfbruiners tegenwoordig heel anders zijn. Veel beter, en dat ik er best weer eens één kan proberen. De komende tijd ga ik daarom de Vita Liberata Fabulous Medium Mouse proberen. Ik heb er een handschoentje bijgekregen en alles. Best een beetje eng voor me hoor, maar ik ga het gewoon doen. En over een paar weken lees je over mijn ervaringen.

 

Zijn jullie wel van de fake tan en zelfbruiners? En kenden jullie Captain Tan al?

 

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Dewi 12 september 2016

  Oh wowww! Ik heb het zelf ooit 20 jaar terug denk ik, weleens van dat spul geprobeerd & toen had ik allemaal vlekken. Tegenwoordig is er natuurlijk beter spul , maar ik durf het niet meer;)). Maar dit ziet er wel goed uit! Alsof je 2 wkn naar een tropisch oord bent geweest, ook egaal zo te zien. En ik heb zelf al een kleurtje, maar toch m’n benen zijn in de winter echt wel bleek hoor.

 • Reageren Ilse van Kreanimo 9 september 2016

  Ik durf dat niet, gegarandeerd loop ik er een week schandalig bij – hahahahahaha
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Vytopna treinrestaurant Praag – reisfotochallenge 36My Profile

  • Reageren Elisabeth 9 september 2016

   Daar ben ik ook n btje bang voor. Maar ik ga t gewoon proberen! 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge