3 juli 2016

Ik ben een eigen winkeltje begonnen!

Ik ben een eigen winkeltje begonnen. Geen ‘echte’, nou ja, wel echt, maar dan online. Via de nieuwe app Reshopper (die ik ook al bij en mamsatwork voorbij zag komen).

reshopper collage

Tweedehands spullen verkopen

Reshopper is een app via welke je gemakkelijk je gebruikte kinderspulletjes kan verkopen. En als je graag tweedehands spullen koopt kun je hem daar ook voor gebruiken natuurlijk. Zelf vind ik het helemaal niet erg om tweedehands spullen voor Jim te kopen. Een aantal van zijn favoriete speelgoed is tweedehands, zijn loopauto bijvoorbeeld. Hij heeft er één bij ons thuis, en één bij opa en oma, en beide komen ze uit tweedehands winkels. Verder kopen we regelmatig tweedehands kleding voor hem. Vooral de oma’s zijn daar fan van.  Met mijn moeder gaat Jim bovendien vaak naar de kringloopwinkel, dan mag hij direct zelf iets uitzoeken.

De filosofie van Reshopper

Het idee van Reshopper is simpelweg ontstaan doordat een groepje vaders niet meer wist wat ze met de bergen ongebruikte kinderspullen aan moesten. Hun doel is om het verhandelen van tweedehands kinderspullen gemakkelijker, socialer en lokaler te maken. Het is gewoon niet nodig om alles allemaal maar nieuw te kopen. Kinderen groeien er zo snel uit. Vaak zijn jouw spullen nog wel goed genoeg voor de volgende ronde. En zelf kun je een hoop geld besparen door benodigdheden tweedehands te kopen. Bovendien is het natuurlijk harstikke milieuvriendelijk!

reshopper app

De Reshopper app

Ik werd door Reshopper uitgenodigd om hun app uit te proberen. Oorspronkelijk komt het bedrijf uit Denemarken, daar is de app al langer een succes, maar pas vorige week kwam de app officieel in Nederland uit. Om de app te gebruiken maak je een account voor jezelf, met foto, en geef je aan waar je woont. Je ziet dan onmiddellijk de items die bij jou in de buurt te koop zijn staan. Kleine fotootjes, met de maat en prijs erbij. Je kan (bijna) eindeloos naar beneden scrollen en virtueel winkelen. Als je naar iets specifieks op zoek bent kun je een filter toepassen, bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht en het soort item dat je zoekt. Behalve kleding en speelgoed staan er ook meubilair, fietsen, kinderwagens, boeken en films in. Alles mag, zolang het maar met kinderen te maken heeft.

reshopper app

Je eigen winkeltje beginnen

Zelf je gebruikte kinderspullen verkopen is heel gemakkelijk. In de app ga je via het menu naar je eigen winkel, en daar kun je met het plusje items toevoegen. Je maakt een foto of gebruikt een bestaande foto, vult alle velden in (met merk, maat, gebruiksstaat) en je bent klaar. Het item komt meteen in je winkeltje te staan. Het lastigste is eigenlijk de prijs bedenken. Dat vond ik tenminste, haha.

Bezoek mijn winkel

Je kunt je winkel gemakkelijk delen vanuit de app. Via de knop deel je hem op Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, e-mail, of kopieer je gewoon de link om in je browser te plakken. Je hebt de app niet per se nodig om de winkel te bekijken. Als je hier klikt kun je mijn Reshopper winkel bijvoorbeeld bezoeken. Als je een leuk item tegenkomt, hoeft niet per se in je eigen winkel te zijn, kun je dat op dezelfde manier delen.

Bijna een eerste aankoop via Reshopper

De laatste weken beginnen er steeds meer items in de app te verschijnen. Donderdag zag ik ineens dit leuke paar sandaaltjes staan, slechts 3 km bij mij vandaan! Ik heb meteen gereageerd, en afgesproken met Nathalie (bezoek haar Reshopper winkel hier). Jim en ik zijn naar haar huis gefietst, maar helaas pasten ze niet… Nou ja, ze pasten net. Maar dan heeft het weinig in om ze te nemen, want dan is een kind er zo uitgegroeid natuurlijk. Nou ja, er staan nog genoeg andere schoentjes, kleertjes en speelgoed in de app!

Conclusie

Ik vind de Reshopper app echt heel handig. Hij is makkelijk in het gebruik, zowel als je je spullen wil verkopen, als wanneer je zelf iets aanschaft.

 

Kenden jullie deze app al, en wat vinden jullie er van?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageren Kelly 5 mei 2018

  Dat klinkt als een fijne app! Ik koop nu namelijk alles wat ik tweedehands aanschaf via facebook. Zeker de moeite waard dus om dit eens uit te vogelen!

 • Reageren Marijke 10 juli 2016

  Wat handig. Ik heb de meeste dingen weg gedaan op een paar merk dingen na. Maar via marktplaats ben ik eigenlijk wat afgeknapt. Zowel kopen als verkopen. Misschien is dit een handige. Ga toch eens kijken dus.
  Marijke onlangs geplaatst…Facebook bucketlist tagMy Profile

 • Reageren Linda 6 juli 2016

  Ik kende het nog niet. Probeer veel via marktplaats en FB te verkopen, maar dat werkt niet echt goed meer. Ga het ook eens proberen.

 • Reageren Vlijtig Liesje 5 juli 2016

  Ik kende ‘m niet, maar ik vind het een leuk idee!

 • Reageren mathiske's mama blog 4 juli 2016

  Ik ken m nog niet. Maar ga wel even kijken! Als het werkt is hetbeter als al die Facebook groepen en marktplaats
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Lieve Emily,My Profile

  • Reageren Elisabeth 4 juli 2016

   Ja precies! Ik denk dat t wel gaat werken, als er maar meer mensen n winkeltje beginnen 😀

 • Reageren Josan 4 juli 2016

  Hey wat grappig. Ik kende deze app ook nog niet maar kom wel om in de babykleding. Misschien iets voor ons.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Winactie 2x FastRider Amarinth fietstasMy Profile

 • Reageren Channa 4 juli 2016

  Ken het niet, maar klinkt heel leuk! Hopelijk komt het van de grond dan kan het volgens mij heel succesvol worden.
  Channa onlangs geplaatst…Momenten waarop ik onze kraamverzorgster mis!My Profile

 • Reageren Joyce 3 juli 2016

  Wat een handige app!! Ik ga hem onthouden

 • Reageren MetMirjam 3 juli 2016

  Dat klinkt als een fijne app! Ik ga ook eens kijken!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Het kindje dat niet geboren mocht wordenMy Profile

 • Reageren Jess 3 juli 2016

  Super leuk idee. Ik hou van tweedehands shoppen, maar vind het vaak nog te omslachtig. Misschien is dit wel iets, zou het ook in Belgie werken?

  • Reageren Elisabeth 3 juli 2016

   Ja goeie vraag? Ik weet niet of de app bij jou in de store zit, op je telefoon?

  • Reageren Bonnie van Reshopper 8 juli 2016

   Hoi Jess,
   Gezien wij een kleine start-up zijn, proberen we eerst nog niet te veel hooi op onze vork te nemen. We hebben wel al meerdere reacties van mensen uit België gehad en nemen het in overweging om ook in België te beginnen op een later punt. Nu eerst eens zien hoe het in Nederland gaat! 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge