18 april 2015

Rekt het niet dan breekt het wel.

20150418_092233

Is een uitdrukking die ik blijkbaar zelf bedacht heb. Ik kan m in elk geval niet met google vinden. En ik heb het naslagwerk mijn moeder geraadpleegd, die kent m ook niet.

Waarschijnlijk heb ik twee uitdrukkingen samengevoegd. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. (Kent iedereen). En: rekt het niet dan scheurt het wel (Mijn vriend Rogier: “Dat zeggen mannen altijd, gaat over maagdenvlies”. Nou kende ik niet hoor.)

Mijn uitdrukking gaat niet over maagdenvlies. Beeldspraak gaat over een touwtje of elastiekje, en staat voor een mens. Mensen rekken namelijk behoorlijk mee. Door stress, werkdruk, slaapgebrek, ziekte. (Lees: het hebben van kinderen.) Voor zolang als dat gaat. En dat is best lang, kom ik achter.

Ik dacht dat ik vroeger goed tegen slaaptekort kon, met mn weekenden van van vier dagen en werkweek van vijf. (Dat is samen negen idd.) Maar die dormus interruptus in combinatie met de kdv-bacillen van nu is nog een slagje erger.

Op een gegeven moment breken mensen. Kan je op wachten. Ik dacht even dat ik op dat punt gekomen was. Drie keer ziek in drie weken, baby die daardoor helemaal uit zijn ritme was en ’s nachts weer een voeding wilde. Maar het valt mee, blijkbaar was de rek er bijna uit, maar nog niet helemaal. En ik voel me niet eens als n uitgelubberd elastiekje!

 

Btw ik wilde een foto maken van mn meest uitgerekte elastiekje. Heb het de afgelopen twee weken steeds gebruikt, moest wel vierdubbel om mn haar heen en dan nog zakte ie eruit. Oftewel, t was de enige die ik kon vinden een betere had ik niet. Nou wil ik de uitgelubberde en kan ik alleen een goeie vinden. Ik zou bijna denken dat t elastiekje, net als ik, weer teruggerekt is…

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Sanne Marlijn 19 april 2015

    Ik ken je gevoel. Ik heb ook al een paar keer op het gevoel van breken gestaan, ook door slaaptekort vanwege die kleine. Ik breek dan op zo’n manier dat ik gewoon echt niet meer te genieten ben en dat ik ineens heel gestrest overal om ga doen. Dat is dus zeker nog niets wat ik als moeder moet leren.
    Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: shoplog H&M, Vila, OnlyMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge