Recept: pizza margarita met verborgen extra groente – Een paar weken geleden deelde ik al een recept met verborgen groente in tomatensaus. Deze had ik zelf gemaakt van ingeblikte tomaten en groene paprika. Deze was uiteindelijk nogal bitter uitgevallen, zo smaken groene pepers nou eenmaal. Deze keer heb ik het mezelf wat makkelijker gemaakt. Ik heb mijn favoriete kant-en-klaar tomatensaus genomen en deze gemengd met de gele en rode paprika uit het stoplicht. Die groene paprika gebruik ik morgen wel ofzo…
Contents
Recept: pizza margarita met verborgen extra groente
Het kant-en-klare gekoelde speltdeeg van Tante Fanny kreeg ik in de foodybox. Heel makkelijk in gebruik en het was superlekker door de spelt.
Ik heb nu een pizza margarita met de saus gemaakt, maar als je kinderen graag salami of ham of een ander favoriete topping op hun pizza hebben kun je die gewoon gebruiken natuurlijk.
Ingrediënten
- 1 pot tomatensaus
- 2 uien
- 2 paprika’s
- Olijfolie
- Pizzadeeg
- Kaas naar smaak
Bereidingswijze
Snij de ui en paprika in stukjes en bak deze tot ze zacht zijn.
Doe deze met de tomatensaus in een keukenmachine, blender of gebruik de staafmixer om het geheel weer tot één saus te verwerken.
Leg het pizzadeeg op een bakplaat.
Verdeel de saus over het pizzadeeg. (Wij hadden ongeveer de helft over, die hebben we ingevroren.)
Rasp kaas en verdeel dit over de pizza.
Bak 20-25 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Dreumes smaaktest
Zoals iedere avond de afgelopen week weigerde Jim eerst te eten, maar na een minuut of vijf wisten we hem te overtuigen om ten minste één hapje te nemen en toen vond hij het natuurlijk heerlijk! Kan ook eigenlijk niet mis gaan met pizza.
Pizza is niet het gezondste voedsel
Pizza is gewoon niet het gezondste eten dat er bestaat. In de saus en kaas zit veel zout, en in de kaas ook nog een verzadigd vet. Niet iedere dag eten dus!
Rogier en ik vonden de margarita pizza een beetje saai, maar Jim was er heel tevreden mee. Lekker simpel!
0 reacties