12 oktober 2016

Recept: pasta con nascosto peperone

Recept: pasta con nascosto peperone – Oftewel, pasta met verborgen groene paprika. Mijn excuses voor het mogelijk afschuwelijk slechte Italiaans. Dit kwam er uit toen ik letterlijk ‘pasta met verborgen groene paprika’ in Google translate tikte. Jim vindt groene paprika namelijk héél vies. Dat snap ik wel, het is namelijk bitter. En de rode en gele paprika zijn zoeter, dus lekkerder. Als ik het enigszins kan voorkomen koop ik daarom geen groene paprika. Maar als je een stoplicht koopt zit er gewoon één in. En als je een voordeelzak koopt zitten er soms wel zes in! Het leek me daarom een mooie uitdaging om Jim de groene paprika toch te laten eten. Benieuwd of het gelukt is?

ingredienten-groene-paprika-tomatensausIngrediënten

 • olijfolie
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 6 groene paprika’s
 • 1 gele paprika
 • 1 blik pomodori
 • peper
 • zout
 • gehakt (of iets dergelijks om de saus minder naar groene paprika te laten smaken)

Bereidingswijze

1. Snij de ui en knoflook in stukjes en fruit deze inolijfolie in een grote pan.

groene-paprika-met-ui-in-pan2. Snij de paprika in stukjes en stoof deze in de pan gaar. Supergaar, want we gaan ze straks pureren.

groene-paprika-wordt-minder-groen3. Haal de harde stukjes van de pomodori af (waar het kroontje van de tomaten zat) en voeg ook deze bij de groente in de pan.

4. Laat een behoorlijke tijd doorpruttelen. Zeker een kwartier, liefst een half uur. Dan gaan alle cellen  van de tomaten kapot en worden die lekker zoet. (Aldusvan Boven, heb ik gisteren op tv gezien)

groene-paprika-wordt-nog-minder-groen5. Toen ik de tomaat net toegevoegd had schrok ik wel even. De saus leek verdacht groen namelijk. Gelukkig was die na een half uur pruttelen al veel roder geworden.

6. Pureer de saus. Ik heb het met de staafmixer gedaan, gelukkig is al het groene van de saus af. Hij is en beetje oranjig geworden.

pasta-groene-paprika7. Breng de saus op smaak met peper en zout. Eerlijk gezegd vind ik hem niet zo lekker. Misschien als je van groene paprika houdt, maar ik blijkbaar niet. Ik heb er daarom toch nog maar gehakt aan toegevoegd, ook al was ik dat eerst niet van plan. Dat maakt de smaak draaglijker.

groene-paprika-saus-met-gehakt-en-pasta8. Als je de saus écht lekker wil maken moet je denk ik een paar schepjes suiker en kookroom toevoegen. Dan wordt ‘ie zeker weten goed eetbaar. Dat is alleen niet gezond, dus ik doe het niet. Eerst eens kijken of Jim het zo eet.

De dreumes smaak test

Ehm, tsja. Nou hij eet het! En hij lijkt het nog te waarderen ook. Al trekt hij wel een vies gezicht. Misschien is dit niet de beste oplossing om groene paprika lekker te maken…

dreumes-smaak-test-groene-paprika

 

Weet jij misschien een lekker kindvriendelijk recept met groene paprika?

 

 

Dit artikel is deel van de reeks: Groente gerechten die kinderen wél lusten.

Bekijk het recept dat hiervoor kwam (boordevol wortelcake), en erna (snoepgroente).

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren mariska 20 oktober 2016

  Is groene paprika niet gewoon nog niet rijpe paprika (en moet ie eigenlijk nog rood worden)? Vraag ik me gewoon even af…
  Enige manier waarop we het hier eten is als we het in de oven roosteren in reepjes.

  • Reageren Elisabeth 20 oktober 2016

   Ja volgens mij ook. Waarom laten ze m dan niet gewoon zitten?! Is ie veel lekkerder 😉

 • Reageren Nicole 12 oktober 2016

  Ik koop dus nooit die zakken waar groene paprika in zit omdat ik het zelf ook niet lekker vind haha. En anders doe ik het heel sumier erin, dus bijv vooral rood en geel en dan 1 groene 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Is fotobehang een trend?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge