23 oktober 2016

Recept: Koolrabi en broccoli stamppot (Hello Fresh dag1)

Recept: stamppot met koolrabi en broccoli – Deze week mogen wij de family box van Hello Fresh uitproberen. Perfect, want daar zitten alleen maar gerechten in die kinderen lusten. Dat zou je denken, tenminste, toch? Wij gaan het de komende dagen in elk geval uittesten. Ik deel de recepten en later deze week volgt de complete review over het gemak. Gisteren begonnen we met de koolrabi en broccoli stamppot. Ik denk dat dit het makkelijkste recept was uit de box, want we hoefden alleen de stamppot te maken. Het vleesgerecht was een pie met gehakt.

Recept: stamppot met koolrabi en broccoli

Het recept en de hoeveelheden zijn voor 3 personen, maar het is aan de ruime kant, want we hadden genoeg over!

Ingrediënten

ingredienten-stamppot-broccoli-koolrabi

  • 600 g aardappelen (geschikt voor stamppot)
  • 100 g broccoli
  • 1 1/2 koolrabi
  • 1 1/2 el roomboter
  • scheutje melk
  • 3 tl mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

2. Snij de broccoli in roosjes of stukjes.

veel-te-grote-stukken-koolrabi

3. Schil de koolrabi en snij deze in stukjes van 1 – 2 cm. Ik was alleen terwijl ik dit recept kookte, en Jim wilde aandacht. Helaas is het daardoor niet gelukt om zulke kleine stukjes te snijden, dat kun je wel zien op het plaatje. De kooktijd van de stamppot was daardoor wat langer.

stamppot-koolrabi-broccoli-voor-het-stamppen

4. Doe de gesneden groente in een grote pan met wat zout. Zet de groente net onder water, breng aan de kook en laat 12 – 15 minuten doorkoken. Als je de koolrabi in te grote stukken hebt gelaten (zoals ik) heeft dat wat langer nodig. Bewaar wat kookvocht na het afgieten.

stamppot-koolrabi-broccoli

5. Stamp de gare groente tot puree, voeg de roomboter, wat kookvocht en een scheutje melk toe. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

bordje-stamppot-koolrabi-broccoli

6. Schep de stamppot op het bord en serveer met de pastei (of iets anders naar keuze).

Dreumes smaaktest

Stamppot gaat er altijd goed in bij Jim, en deze vindt hij ook prima. Hij was alleen even in een dwarse bui vandaag, dus helaas geen leuke foto.

Gezonde stamppot

Aan deze stamppot wordt slechts een beetje boter, mosterd en zout toegevoegd en hij is daarom hartstikke gezond. Het ligt een beetje aan het vlees of vleesvervanger die je erbij serveert of de hele maaltijd gezond wordt.

 

Dat was de eerste dag van onze test van de Hello Fresh familybox. Tot nu toe ben ik tevreden. Lekker eten, makkelijk te bereiden, alleen die dreumes die de boel afbreekt hè… maar daar heeft Hello Fresh niks mee te maken natuurlijk. Wat ik vooral leuk vond was om een koolrabi te proberen. Die heb ik weleens gegeten, maar had ik eigenlijk nooit zelf mee gekookt.

 

Was jij al wel bekend met koolrabi?

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge