21 oktober 2016

Recept: Couscous salade met komkommer, paprika en zongedroogde tomaat

Recept: Couscous salade met komkommer, paprika en zongedroogde tomaat – Jim is niet zo van de bladsla. Om hem toch salade te laten eten heb ik alles wat hij wél lekker vindt bij elkaar gedaan. Komkommer is favoriet natuurlijk, rode paprika gaat er ook altijd in, en voor de smaak heb ik er een beetje zongedroogde tomaat in gedaan. Maar niet teveel natuurlijk, want dat is vrij zout. Ik heb er ook een beetje munt in gedaan, maar daar wordt de salade vrij bitter van. Als je kinderen daar niet zo van houden kun je dat beter weglaten.

couscous-salade-komkommer-paprika-gedroogde-tomaat-collage

Recept: Couscous salade met komkommer, paprika en zongedroogde tomaat

Deze salade heb je zo gemaakt, maar hij is eigenlijk lekkerder als je hem eventjes laat staan. Buiten de koelkast, anders droogt hij uit.

Voor 3 à 4 personen

ingredienten-couscous-paprika-komkommer

Ingrediënten

 • 200 g couscous
 • (extra vierge) olijfolie
 • 1/2 limoen
 • 1 rode paprika
 • 3 lente-uitjes
 • paar zongedroogde tomaatjes
 • paar takjes munt
 • 1 komkommer
 • peper
 • zout

Bereidingswijze

couscous-fluffy-bereid

1. Bereid de couscous volgens voorschrift op de verpakking. Schep hem goed door, zodat hij lekker fluffy wordt.

2. Voeg het sap van een halve limoen en een scheut olijfolie toe. Je kunt natuurlijk extra vierge gebruiken, maar kinderen houden vaak meer van de smaakloze variant die geschikt is om in te bakken en braden. Daarom kies ik daarvoor in dit geval.

munt-paprika-lenteui-gedroogde-tomaat

3. Hak de munt, zongedroogde tomaat, lente-ui en paprika fijn.

uitgeholde-komkommer

4. Snij de komkommer in tweeën, haal het vruchtvlees er uit met een lepel en snij in dunne reepjes.

komkommer-dunne-plakjes

5. Meng de couscous met de fijngesneden groente en komkommer en breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat extra olijfolie en limoensap.

couscous-salade-op-bord

Dreumes smaaktest

Jim ziet de komkommer en wordt  hartstikke blij. Hij is een beetje teleurgesteld dat het niet lukt om de komkommer te eten zonder dat de rest meekomt, maar als hij het totaalplaatje proeft vindt hij het prima. Al moet ik zeggen dat ik de volgende dag de salade weer gegeven heb, nadat ik wat extra vierge olijfolie had toegevoegd tegen het uitdrogen, en toen lustte hij het dus niet meer. Te bitter…. Voor kinderen is het daarom echt beter om smaakloze olie te gebruiken en echt voorzichtig te zijn met de munt.

dreumes-couscous-salade

Veel groente, beetje zout

In deze salade zit veel groente in verhouding tot couscous. In combinatie met de goede vette van de olijfolie zorgt dit dat het een erg gezonde salade is. Als je echter veel zongdroogde tomaat en veel zout toevoegt kan het natriumgehalte van de salade wel wat hoog worden. Wees daar daarom voorzichtig mee.

 

Dit is volgens mij een superlekkere en supersimpele salade om te maken. Eet jij wel eens couscous salade?

 

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Nanouk 21 oktober 2016

  Wij eten zoiets vergelijkbaars wel eens. We doen er dan normale tomaat in ipv zongedroogd, en feta. Roan eet dan eerst de feta op en begint daarna pas aan de rest 😉

 • Reageren Vlijtig Liesje 21 oktober 2016

  Eigenlijk nog nooit! Maar het ziet er lekker uit.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge