29 april 2015

Quinny Zapp Xtra 2 – Review

De Quinny Zapp Xtra 2 – Compact en flexibel voor een redelijke prijs. Toen ik zwanger was van Jim vonden we het een moeilijke keus: gaan we voor een duurder merk en model kinderwagen, zodat we het gevoel hebben iets degelijks te kopen, of durven we het aan om een wat goedkoper merk en model te nemen. Grote kans dat het verschil in kwaliteit niet zo groot is dat het die honderden euro’s in prijsverschil waard is. De dure optie die we in ons hoofd hadden was de Bugaboo Cameleon 3, de voordelige optie de Quinny Zapp Xtra 2. In dit artikel leg ik je uit waarom de Quinny Zapp Xtra 2 ons de beste goedkope kinderwagen leek.

Quinny Zapp Xtra 2 Cool

Quinny Zapp Xtra 2

De Quinny Zapp Xtra 2 is de nieuwste versie van de Zapp Xtra, met als nieuwe feature dat je hem in kan klappen. Het verschil met de gewone Quinny Zapp is de ligstand. Van de Zapp Xtra kan de zitting achterover naar een liggende stand worden gekiept. Hierdoor is de kinderwagen meer geschikt voor jonge baby’s, of om je dreumes of peuter in te laten slapen.

Wendbaar en compact

De Quinny Zapp Xtra 2 heeft drie wielen en is daarom erg wendbaar. Bovendien is de draaicirkel klein en is het een compacte kinderwagen. Met drie wielen is het wel een beetje oppassen als je de stoep afgaat.

Klein inklapbaar

De Zapp Xtra 2 is erg klein opklapbaar en daarom handig voor in de auto. De afmetingen van de ingeklapte kinderwagen zijn 28 cm hoog, 33 cm diep en 67 cm breed. Dan betekent dat hij past in ongeveer iedere kofferbak. Hij past bijvoorbeeld ook in die van de Fiat 500, zoals je hier kan lezen. Helaas is het niet mogelijk om het op de fiets mee te nemen, zoals je in deze review kan lezen. Als je een bakfiets hebt of een aanhangertje achter je fiets kan het uiteraard wel.

Perfect vanaf 6 maanden

Het zitgedeelte dat achterover te klappen is, is perfect voor baby’s vanaf 6 maanden. Als je hem eerder wil gebruiken kun je met de bijgeleverde opzetbeugels de Maxi Cosi er opzetten. Ook kan je er met een baby van minder dan 6 maanden voor kiezen de zitting plat naar achteren te klappen. De baby kan dan prima , in elk geval voldoende als je kleine stukjes wandelt.

Hobbelig

Dunne bandjes die op asfalt heel lekker rijden, maar op tegels zijn ze erg hobbelig en maken lawaai. Ook op het strand of in de natuur rijdt hij niet zo heel smooth, lijkt me, al moet ik zeggen dat ik dat niet geprobeerd heb.

Uiterlijk

De Quinny Zapp Xtra 2 ziet er heel stylish uit. Bovendien kun je hem in veel kleuren krijgen. Op de website staat dat er acht kleuren zijn, op de website van de consumentenbond zelfs staan er zelfs elf!

Quinne Zapp 2 Xtra Kleuren

Prijs

De prijs is heel redelijk, zo rond de 200 euro, zeker als je je bedenkt wat je er allemaal bij krijgt. Er zijn zeker goedkopere buggy’s, maar die zijn minder geschikt voor jonge baby’s.

Online Bestellen

Je bestelt de Quinny Zapp Xtra bijvoorbeeld bij Bol.com (€189,-).

Accesoires

Je krijgt behoorlijk wat accesoires gratis bij de kinderwagen: een zonnekap, Quinny Zapp Xtra adapters voor de Maxi Cosi, een regenhoes, een boodschappenmandje, en een parasolclip. Apart aan te schaffen zijn de Maxi Cosi zelf, een voetenzak (in bijpassende kleuren), een parasol, een reistas, een bekerhouder, een beschermbeugel en een meerijdplankje.

Last but not least: lifetime warranty

Als je zoals wij een beetje twijfelt over de duurzaamheid van zo’n relatief goedkope kinderwagen zou dit je gerust moeten stellen. Als je binnen drie maanden na aanschaf registreert krijg je levenslange garantie op het gebied van materiaal en fabricage. Je moet je Quinny Zapp Xtra dan wel op een gangbare manier hebben gebruikt. Volgens de richtlijnen in de handleiding dus.

 

 

Conclusie – Compact en flexibel voor een redelijke prijs

Dit is als je veel de auto gebruikt denk ik de must-have budget kinderwagen. Ook als je een klein autootje hebt zal deze kinderwagen er inpassen. Helaas hebben wij geen auto, en daarom is deze Quinny Zapp Xtra 2 niet geschikt voor ons. We gebruiken de kinderwagen te vaak, op te oneffen terreinen. Zeker de eerste zes maanden van Jim’s leven was het geen goed idee om hem zolang in een kinderwagen zonder echte ligbak te vervoeren. De Quinny Zapp Xtra 2 is echt een kinderwagen voor een gezin met auto.

 

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge