30 september 2016

Persoonlijke doelen nu ik werkloos word

Vandaag was officieel mijn laatste werkdag. Na vier jaar werken bij het VU medisch centrum ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik was de laatste maanden erg druk met het afronden van mijn werkzaamheden, dus ik heb nog niet echt kunnen zoeken naar een nieuwe baan. Ik heb me wel een beetje georiënteerd en ik denk dat ik ongeveer weet welke kant ik uit wil. Nu maar hopen dat ik een werkgever kan vinden die mij ook leuk vindt!

Wat zullen de buren wel niet denken 5

Zo verbaasd was ik niet trouwens hoor! Ik wist dat het er aan kwam 😉

Ik ben dus eigenlijk nog nooit werkloos geweest. Ik had eigenlijk altijd binnen een paar weken weer iets nieuws, en er was nooit reden om WW aan te vragen. Dan had ik liever een paar weken vakantie. Nu is dat echter geen mogelijkheid. We hebben het geld hard nodig om van te leven. Wél WW dus, en op zoek naar een nieuwe baan.

Aan de ene kant vind ik het stiekem wel lekker om even wat rust te hebben, maar aan de andere kant ben ik ook een beetje bang dat ik gek zal worden van het niets doen. Ik heb mezelf daarom een aantal doelen gezet. Niet zo overdreven als mijn bucketlist voor de zomervakantie, maar wel pittig genoeg dat ik niet zomaar iedere dag kan uitslapen of iets dergelijks! Dit zijn ze:

1. Baan zoeken (duh), waar ik weer enthousiast van word

Ja duh! Maar ik ben van plan dit echt aan te pakken. Ik geloof dat je officieel één sollicitatie-activiteit per week moet doen, maar dat is natuurlijk veels te weinig. Ik ga lekker 32 uur per week een baan zoeken. Ik begin met me inschrijven bij twee recruiters die ik gevonden heb. Volgens mij is het goed mogelijk dat CRM people of Goldfish recruitment me kunnen helpen met het zoeken naar een geschikte nieuwe baan. Ik hoop dat zij dat ook denken als ze mijn CV zien! 😉

2. 3x per week sporten

Die stond ook op de vakantiebucketlist. Toen is het niet gelukt, maar nu zal het toch écht moeten. Anders word ik een ontzettende papzak. Punt. En ik ga de rest van de dagen tenminste een half uur bewegen. Achter elkaar. Gewoon een stukje wandelen of fietsen ofzo.

3. Gewone mamadagen

Dinsdag en zaterdag blijven voor nu even mijn mamadagen. Op die dagen zal ik daarom alleen ‘werken’ als Jim slaapt. En werken is nu dus solliciteren. Of bloggen, dat is ook een beetje werk. 🙂

4. Blogchallenge: 31x groente die kinderen lusten

Ik heb mezelf een blog challenge gezet. Vorige week heb je al kunnen lezen dat ik in oktober dagelijks een recept ga delen voor een groentegerecht dat wél kindvriendelijk is. Alleen 31 dagen recepten delen word ik niet blij van denk ik, dus ik zal daarnaast proberen ook gewoon de persoonlijke verhaaltjes en lijstjes en shoplogjes te delen. Dat betekent dus dat ik in oktober ten minste 31+15= 46 artikelen moet publiceren van mezelf. Pittig…. maar goed, ook leuk.

5. Rogier helpen met zijn zaakje opzetten

In september vertelde ik al hoe trots ik ben dat mijn vriend Rogier freelancer is geworden. Hij is en blijft kok, maar het is toch ff anders. In oktober gaat hij zich storten op het opzetten van dit verhaal, en zal ik proberen hem zo vele mogelijk te ontlasten met andere dingen. Hij kookte de afgelopen maanden veel en bracht Jim vaak weg naar het kinderdagverblijf en dergelijke. Daar heb ik nu eigenlijk de meeste tijd voor, dus dat zal ik voornamelijk doen. Helemaal niet erg, als ik eenmaal weer een baan heb zal hij daar waarschijnlijk weer wat meer aan moeten doen, maar dan staat zijn eigen werk allemaal hopelijk een beetje op de rails.

6. Zangles

Ik kan niet goed zingen. Ik vind het wel heel leuk, maar mooi is anders. Maar dat is niet waarom ik op zangles wil. Ik wil op zangles om te leren ademen. Je weet waarschijnlijk wel dat ik een leveraandoening heb, en dat mijn lever groeit en steeds meer plaats in mijn buik inneemt. Hierdoor is mijn buik dikker, maar andere organen, zoals mijn maag en longen komen in de verdrukking. In het voorjaar is één van de cystes in mijn lever leeggezogen, en dat heeft zeker gezorgd dat ik weer meer lucht heb, maar helaas is dat geen permanente oplossing. Mijn lever blijft groeien en in de toekomst zal ik misschien weer last krijgen van kortademigheid. Wat helpt zijn ademhalingsoefeningen. Daarvoor kun je naar fysiotherapie, maar weet je, die doe je ook bij zangles. En dat is toch veel leuker?! Dat is mijn plan dus. Geen moeilijke dingen zingen hoor, gewoon leuke makkelijke chansons. Disney, de openingstune van Outlander, dat soort dingen. En dat hou ik lekker voor mezelf. 😉 (Ik hoop trouwens dat ik het lef heb om dit plan ten uitvoer te brengen… Best een stap!)

 7. Lezen

Weer eens de krant lezen. Of zelfs een boek!

8. Zuunnig an doen

Om geld te besparen. WW is minder dan het loon dat je het laatst verdient hebt. En dat is maar goed ook, anders zou je minder hard je best doen om een nieuwe baan te vinden denk ik. 😉 Ik ga de extra tijd die ik heb lekker besteden aan aanbiedingen bij (goedkope) supermarkten zoeken. Gewoon een stukje verder fietsen dan normaal is helemaal niks mis mee. In elk geval spaar ik al wat geld uit door niet te werken. In september besteedde ik namelijk meer dan 60 euro besteed aan eten op, van en naar mijn werk. Dát zal ik in elk geval al uitsparen!

Deadlines

 • Ik krijg maximaal 14 maanden WW. Dat is dus de uiterlijke deadline om een baan te vinden. Ik vind dat echt zo ongelofelijk lang! Ik hoop écht dat ik niet zo lang nodig heb.
 • Slechts de eerste zes maanden wordt de kinderopvangtoeslag doorbetaald. Daarna draai je zelf op voor die kosten, of moet je je kindje van de opvang afhalen. Dat ben ik beide niet van plan, dus ik wil binnen zes maanden een nieuwe baan hebben!
 • Mijn eigen deadline is eigenlijk nog eerder: drie maanden. Ik hoop dat ik na de kerstvakantie bij een nieuwe werkgever aan de slag kan. Ik ben zó benieuwd of dat lukt…

 

 

Ben jij wel eens werkloos geweest? En hoe lang duurde het toen voor je een nieuwe baan had?

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageren Carlijn 28 oktober 2016

  Dat is een spannende tijd voor je. Werkloos zijn is deels ook een keuze, ik weet zeker dat je binnen die zes maanden een baan vindt. Misschien is het niet je droombaan, maar je hebt een gezond verstand volgens mij en dus kom je echt wel ergens binnen. Zelf ben ik vijf maanden werkloos geweest. Ik had vast eerder een baan kunnen vinden, maar ik vond WW met twee newborns best wel relaxed en had totaal geen haast. Pas na vier maanden ben ik actief gaan zoeken en toen had ik binnen een maand een leuke baan. Heel veel succes met al je doelen en het vinden van een baan!

  • Reageren Elisabeth 28 oktober 2016

   Ja je hebt ook helemaal gelijk. Zeker met 2 newborns…. Wat goed trouwens dat je zo snel iets had. Hoop dat dat bij mij ook zo gaat. 🙂

 • Reageren Ester 3 oktober 2016

  Wat spannend! Maar wel super hoe positief je er mee omgaat.
  Zou je’t niet zien zitten je blog verder uit te werken en hier een (parttime) job in te creëeren?

  Zelf nooit werkloos geweest, dus hiermee kan ik je helaas niet helpen 🙂

  Succes!

 • Reageren Iris 2 oktober 2016

  Ik ben vorig jaar april werkeloos geworden maar had een goede deal met mijn werkgever waar ik in een loopbaantraject kon voor 10 maanden. Daar kreeg ik een loopbaancoach en die hielp me om een baan te krijgen. In november kreeg ik een nieuwe baan. Helaas dit jaar bericht gekregen dat mijn contract niet werd verlengd en stond ik weer op straat. Na 2 maanden thuis zitten en overal ingeschreven ben ik nu via randstad aan het werk bij een super leuk bedrijf. Is helaas alleen op projectbasis dus waarschijnlijk eind november weer ww aanvragen.. Maar we gaan het zien…
  Er zijn genoeg banen maar toch ook genoeg werkelozen waardoor het toch best moeilijk is om ergens op gesprek te komen..

  Succes met het vinden van een leuke baan, en probeer toch ook te genieten van de vrije tijd met je kleine man!

 • Reageren Manon 1 oktober 2016

  Ooeeee Outlander. Love it too. Goed te combineren met lezen…want er zijn ook heel veel boeken van (dduuuhhh, want daar is de serie op gebaseerd … hahaha).
  Ps je heb een jaar recht om de opvangtoeslag “uit te smeren” dus stel dat je vooruitzicht anders wordt, kun je Jim ook een dag minder brengen en na de zes maanden die dag voor dezelfde termijn inzetten. (Mijn man zit in de ziektewet bij uwv…zelfde regels).

 • Reageren Sonja 1 oktober 2016

  Ik ben er net weer vanaf, maar ik ben twee maanden werkloos geweest. Heerlijk verlengde vakantie, maar ik was zó toe aan een baan. En hoera.. die heb ik gevonden!
  Sonja onlangs geplaatst…Fall in love with Redrag & DevelabMy Profile

 • Reageren Simone 1 oktober 2016

  Ik was ooit drie maanden werkloos. Niet leuk. Maar het biedt wel weer kansen om een kritisch te kijken naar wat je echt wilt en om eens iets nieuws te gaan doen. Succes met het solliciteren!

 • Reageren Kim 30 september 2016

  Ja, ik werd drie dagen voor mijn bevalling werkloos (d.w.z. ik diende mijn proefschrift in, mijn contract liep al eerder af). Goede timing, want ik kon al die vrije tijd heel goed gebruiken 😉 Tijdens mijn verlof vond ik een nieuwe baan.

  Succes met solliciteren!

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 30 september 2016

  Ben nog nooit werkeloos geweest, sinds mijn 18e niet. Lijkt me vreselijk, ik zou me zo snel vervelen.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Verschillen tussen de eerste en de tweede zwangerschapMy Profile

 • Reageren mathiske's mama blog 30 september 2016

  Ik ben het afgelopen jaar werkeloos geweest, in de ziektewet. Ik had nu binnen 3 sollicitaties een baan. alleen wel iets heel anders wat ik deed. Maar ik ben er erg blij mee, mijn nieuwe collega’s zijn top. Ik hoop dat je snel een nieuwe baan vind met leuke collega’s en een top werkgever.
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…#30DBCNL: De inhoud van mijn tasMy Profile

 • Reageren Annelie 30 september 2016

  Hi Elisabeth, laat vooral iedereen weten wat voor soort baan je leuk zou vinden/in welke sector (ook op deze blog!). Via-via komen mensen echt heel vaak aan een nieuwe job! Zo ben ik iig aan mn huidige baan gekomen en ben er nog altijd super blij mee! Ik ben iig erg benieuwd welke kant je op zou willen. Ow, en ik heb mn cv destijds gepimpd (van standaard cv met opsommingslijstje wat ik kon/had bereikt, naar een cv die vertelde wie ik was en waarom ik de dingen deed). Laat me weten als je hem zou willen zien voor ideeën/inspiratie. Succes!

 • Reageren Mariska 30 september 2016

  Je was toch aan het promoveren? Of had ik dat verkeerd begrepen? Anyway, hoop dat je snel een leuke nieuwe baan hebt!

  • Reageren Elisabeth 30 september 2016

   Ja klopt, maar mijn contract is afgelopen. Ik mag het wel afmaken hoor, maar eerst even iets anders. 😉

 • Reageren Nanouk 30 september 2016

  Tja werkloos, technisch gezien ben ik al heel lang werkloos, sinds vorig jaar. Maar zo voelt het niet omdat ik m’n eigen bedrijf opzet. Ik snap dus heel goed dat je jezelf dit soort doelen oplegt, want bezig blijven is absoluut belangrijk! Dan is ook de overgang naar je nieuwe job weer makkelijker. Ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden om niet te werken en natuurlijk hoop ik dat je die ontzettend toffe baan gaat vinden!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge