Over alweer een nieuwe moeder

 

Elisabeth Jim Bosua

 

Ik ben Elisabeth, (kersverse) moeder van Jim. Sinds zijn geboorte ben ik helemaal verslaafd aan tijdschriften, websites en blogs over het moederschap. En, ik kom er eerlijk voor uit, ik voel de behoefte om mijn ervaringen te delen. Dus why not? Alweer een nieuwe moeder blog.

 

Contact opnemen?

Stuur een mailtje naar:

evandermeijde@hotmail.com

 

Wat voor soort moeder (en persoon) ben ik?

Ik ben vooral eerlijk. Ik zie het bloggen als een manier om mijn persoonlijke ervaringen te delen. Dat zorgt ervoor dat ik mijn emoties verwerk, en daarom is het bloggen heel belangrijk voor me. Als ik de zaken anders of mooier voor zou doen dan ze zijn zou dat niet gaan. Ik ben daarom vooraleerst eerlijk. Over de zoetsappige moedermomentjes, de ‘overwinningen’, maar ook over mijn imperfecties. Als persoon, en als moeder. Ik krijg wel eens kritiek van andere moeders. Op- en aanmerkingen lees ik, doe ik iets mee, of, als ik het er niet mee eens ben, leg ik ze naast me neer. De kritiek weerhoudt me er echter niet van om me een volgende keer anders voor te doen dan ik echt ben.

 

Ben ik een loedermoeder?

Ik word weleens uitgemaakt voor loedermoeder. Door mensen die dit negatief bedoelen, maar ook door degenen die dit juist als positieve geuzennaam zien. Zelf voel ik mij geen loedermoeder, maar ik vind het niet erg als iemand me zo noemt. Iemand die het inderdaad negatief bedoelt, is kortzichtig en weet gewoon niet hoe ik echt ben. En als iemand het positief bedoelt neem ik het als het compliment aan zoals het bedoeld is. De dames van loedermoeder hebben mij en een aantal andere mamabloggers gebombardeerd tot ambassadrices. Die functie heb ik dankbaar op me genomen.

 

Lees voor meer duidelijkheid:

 

Wil je nog meer van me weten?

Ok, ik ben 34, ben een ‘master of science’. Ik woon in Haarlem, bij de Jan Gijzenvaart in de buurt. Ik werk op het moment als junior onderzoeker bij het VU medisch centrum. Mijn project is het maken van een microsimulatiemodel van de ziekte, behandeling en kosten van melanoom. Beetje medisch, beetje statistiek, beetje programmeren, beetje economie. En een beetje onderwijs, ook leuk. Ik zit in het laatste jaar van mijn promotie, en heb nog slechts één publicatie (deze). Ik begin een beetje te zweten dus. Gelukkig is er die dreumes, helpt relativeren. 😀

 

Bekijk hier de website van mijn werkgroep, en hier mijn project!

 

 

 

1 reactie

  • Reageren Het onderzoeksprotocol | Alweer een nieuwe moeder blog 28 augustus 2015

    […] lijkt op mij (ik ben […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge