27 oktober 2015

Oproep: Wil jij een gastblog schrijven met als onderwerp “Ik voed(de) mijn baby zó!”

pixabay happy baby's

Borstvoeding wordt ontzettend gepromoot in Nederland. Dat is goed, want het is nou eenmaal het beste voor je baby. Helaas is het geven van borstvoeding niet bij iedereen succesvol en niet iedere moeder zit er op te wachten. We wonen in Nederland, daar is gelukkig volop schoon drinkwater aanwezig en is goede kwaliteit kunstvoeding te krijgen, dus flesvoeding is een prima alternatief.

Ik vind dat er te veel commentaar is op de keus van moeders (en vaders) voor het geven van borst- of flesvoeding. En het lijkt wel alsof iedereen commentaar ‘mag’ geven. Niet alleen op flesvoedende moeders dat ze geen borstvoeding geven, maar ook op borstvoedende moeders dat ze niet overstappen op kunstvoeding. Als je mijn blog vaker leest weet je waarschijnlijk wel dat ik nu al bijna een jaar borstvoeding geef. Vanaf het begin, zelfs tijdens mijn zwangerschap, heb ik mijn keus voor borstvoeding moeten verdedigen en hoe langer ik er mee doorga hoe meer commentaar ik krijg.

Ik vind dat het maar een keer over moet zijn met het vogelvrij zijn van nieuwe moeders. Achter iedere beslissing voor borst- of flesvoeding zit een verhaal. Ik geloof niet dat er ook maar één moeder is in Nederland die lukraak kiest voor borst- of flesvoeding.

Ik ben benieuwd naar jullie persoonlijke verhalen achter jullie keus voor borstvoeding of flesvoeding.

En ik denk dat er meer mensen in geïnteresseerd zijn. Er verschenen al eerder gastblogs over het voeden van baby’s op dit blog en die werden goed gelezen. Het succesverhaal van de kolvende pilote, maar ook het verhaal van Sanne bij wie borstvoeding helaas niet zo denderend ging, en ja ook het praktijkvoorbeeld over flesvoeden op verzoek van Nanouk, bij wie borstvoeden helaas in de kraamweek al mislukte.

Laten we de keus voor het geven van fles- of borstvoeding bespreekbaar maken. Ik heb er al eerder over geschreven in de posts ‘Zullen we even relaxed doen over borstvoeding?’ en ‘I support fed babies’, een tevreden baby en moeder (ok en vader) zijn toch zeker het belangrijkste?

 

Ik ben benieuwd naar jullie persoonlijke ervaringen:

 • Hoe dacht je tijdens je zwangerschap over borst- en flesvoeding?
 • Hoe ging dat in je kraamweek en daarna?
 • Wanneer en waarom ben je overgestapt op flesvoeding (of niet natuurlijk)?
 • En het liefst natuurlijk ook het resultaat: een foto van jou met blakende baby, want hoe je die ook gevoed hebt daar mag je trots op wezen, toch?

Ik wil jullie graag uitnodigen om een gastblog te schrijven, over jouw succesverhaal met borstvoeding, of juist jouw ervaring waarin dat niet lukte, en ja, ook als het jouw persoonlijke keuze was om meteen flesvoeding te geven.  Recente en on-going verhalen, maar ook de ervaringen die wat verder in het verleden liggen. 😉

 

Lijkt het jouw leuk om een gastblog te schrijven? Stuur dan een mailtje naar evandermeijde@hotmail.com of laat een reactie onder deze oproep.

 

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Mathiske's mama blog 23 februari 2016

  Lijkt me super leuk om te doen, stuur je mij een mailtje of moet ik jou mailen?

 • Reageren Annette Dijkstra 22 december 2015

  Ik heb ook wel interesse als ik de tijd weet te vinden 😉

 • Reageren Rebecca 14 december 2015

  Aangezien het artikel niet super recent is, zoek je nog gastbloggers?

  • Reageren Elisabeth 14 december 2015

   Ja tuurlijk! Ik ga je meteen even e-mailen!

 • Reageren Eline 27 oktober 2015

  Leuk idee! Ik ben erg benieuwd naar de artikelen!

 • Reageren Sanne Marlijn 27 oktober 2015

  Leuk initiatief!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge