21 juni 2016

Onze thuisvakantie bucketlist

Onze thuisvakantie bucketlist – Het is nog bijna drie weken weg, maar we maken nu al plannen voor de vakantie. We zijn niet van plan weg te gaan (al waren we dat vorig jaar ook niet), maar we hebben wel serieuze plannen. Rogier en ik zijn in hart en nieren lui. Om te voorkomen dat we drie weken lang op onze reet in een tuinstoel zitten hebben we daarom een to do lijstje gemaakt. Of een bucket list, zoals de meeste bloggers het noemen, geloof ik. Ik hoop alleen dat we niet ‘the bucket kicken’ aan het einde van de lijst.

bucket list zomervakantie

Ja je ziet het goed. Op ieder plaatje een bucket. (bron: Pixabay)

Onszelf iedere dag aantrekkelijk maken

Dit lijkt een beetje ene raar en overbodig punt, maar helaas is dat het niet. ‘We’ (lees Rogier) vinden het moeilijk om te blijven douchen op vrije dagen, ons haar te doen, leuke kleren aan te trekken, enzovoorts. Vind ik persoonlijk heel jammer, want ik vind ongewassen, stinkende, vet harige, in pyjama rondlopende mensen niet zo aantrekkelijk. En als ik mezelf en mijn man niet aantrekkelijk vind kunnen we nooit al die datenights inhalen die we gemist hebben.

Drie keer per week sporten

Dat ligt een beetje in het verlengde van het eerste punt. En eigenlijk is het altijd ons plan om zo vaak te sporten, maar ja hè… wanneer heb je daar tijd en zin voor? Ik red ternauwernood twee keer en Rogier misschien één.

Fiets voor papa regelen

Nou ja, papa gaat een fiets voor zichzelf regelen. Hij heeft nu namelijk geen werkende fiets en daarom kan hij niet mee met mij en Jim als we naar het strand/park/kinderboerderij/etc fietsen. Hij heeft wel een brommer, maar dat is zo ongezellig. En ongezond. Of in elk geval niet zo goed voor de lijn.

De eerste keer met Jim naar de kapper

Eigenlijk is het al een hele tijd nodig dat Jim naar de kapper gaat, maar Rogier en ik willen graag allebei mee en nu hebben we het te druk. Meteen eerste dag van de vakantie doen we het. Waarschijnlijk bij de Knip Inn Huiskamer. Dat is vlakbij ons, ziet er heel leuk uit en uit de website lijkt het wel alsof ze graag kindjes knippen.

Strand

We willen op een echt warme dag een keer naar het strand. Meestal gaan we naar IJmuiden.

‘t Wed

Het duinmeertje ‘t Wed is superleuk met kinderen. We zijn er nog nooit geweest met Jim, en de vakantie is een goed moment.

Zwembad de Houtvaart

Vorig jaar zijn we al wel met Jim naar de Houtvaart geweest, maar toen kon hij eigenlijk nog niks. Nu kan hij lopen, dus is het vast veel leuker.

Artis

We zijn nog nooit met Jim naar Artis geweest. Mooi moment om dat te doen in de vakantie. Jim vindt alle dieren leuk, dus hij vindt het vast geweldig.

Speeltuin

We zijn dus ook nog nooit naar een grote speeltuin geweest met Jim. Wel naar kleintjes natuurlijk, maar geen grote waar je voor moet betalen en waar een hek omheen staat.

Boerderij Zorgvrij

Ik ga regelmatig met Jim naar de kinderboerderij, en mijn ouders nemen hem er volgens mij iedere week mee naartoe. We zijn alleen nog nooit naar een grote boerderij geweest. Boerderij Zorgvrij (in Spaarnwoude) is best dichtbij ons, daar kunnen we prima naartoe fietsen.

Uit eten

We gaan bijna nooit uit eten. Rogier en ik niet samen, en ook niet als gezinnetje. Dat willen we in de vakantie zeker doen.

BBQ-en

We hebben nog nooit in onze achtertuin gebarbecued! Dat kan echt niet. Moeten we echt eens doen.

Vloggen

We willen graag familiefilmpjes maken, in Vlogstijl. Gewoon, omdat het leuk is familiefilmpjes te maken. Misschien dat we ze ook online zetten, maar daar denken we nog over. En we willen ook een keer een foodvlog doen. Rogier is kok, kan dus harstikke lekker koken en is gewoon heel leuk. Volgens mij kan hij daarom heel goed foodvloggen.

Blogcursus

Ik wil graag een blogcursus doen. Ik denk dat er wel ruimte voor verbetering is en de vakantie is een mooi moment, want dan heb ik te minste tijd voor zo’n cursus.

Heg kortwieken

In onze tuin staat niet alleen aan de zijkant een heg, maar ook in het midden. De vorige bewoners hadden daar vast een plan mee, maar voor ons is het niet zo handig. Daardoor kunnen we Jim namelijk niet zien spelen als hij aan de andere kant zit. We willen hem daarom weg halen, of in elk geval kortwieken. Hebben we tenminste weer wat overzicht.

Nieuwe kledingkast kopen

We hebben al jaren een nieuwe kledingkast nodig. Wat we nu gebruiken is een oud model van Ikea. Zo eentje waarbij je palen tussen de vloer en het plafond klemt en daar planken aan bevestigt. Op zich een heel mooi systeem, maar er zitten geen deuren voor. Veel stof dus, je ziet het meteen als het een rommeltje is en Jim kan er altijd bij. En hij trekt dus regelmatig onze kleren uit de kast…

Dat is dus best veel

Het is een aardig lijstje, maar ik denk dat het wel te doen met zijn. Mits het weer mooi genoeg is. Ik hoop op een hittegolf van een week, dan kunnen we alle wateractiviteiten afvinken. Dan wat koeler (maar wel aangenaam) weer voor de actieve punten. Af en toe een dagje regen mag, maar niet te vaak.

 

Dat zijn onze plannen. Als je nog een leuk idee hebt hoor ik het graag trouwens, er is vast nog wel tijd in onze vakantie. En wat zijn jouw vakantieplannen?

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageren Merel 13 juli 2016

  Goede voornemens!
  Hopelijk wordt het lekker weer, vooral met oog op barbecuen. Heerlijk!

  Hier ook thuis, maar wel leuke dingen op het programma. Inderdaad dierentuin, grote speeltuin (was ook de planning voor vandaag haha maar geloof dat we thuisblijven) en verder lekker fietsen. Heel misschien ook pretpark, maar moet nog even kijken hoe geschikt dat is voor onze meisjes.
  Merel onlangs geplaatst…Klimmen door het keukenraam en stiekem varenMy Profile

 • Reageren Fleur 2 juli 2016

  Jullie gaan het nog druk krijgen 😉 Wij zijn vaak ook van plan om allerlei klussen te doen, maar in de praktijk pakt dat toch meestal anders uit..

  Ik heb trouwens naar dit bericht gelinkt 🙂
  Fleur onlangs geplaatst…5 inspirerende Nederlandse Summer Bucket Lists en link partyMy Profile

  • Reageren Elisabeth 2 juli 2016

   Leuk ga jouwe lezen 🙂

 • Reageren Hanna 22 juni 2016

  Wat een goede bucketlist. Ook veel leuke dingen zeg.
  Op mijn bucketlist voor de zomer staat afstuderen.

 • Reageren MetMirjam 22 juni 2016

  Lekker druk! Ik herken het wel hoor, bij ons gaat er ook zo een weekend voorbij waarin we van alles hadden kunnen of moeten doen, maar het gewoon niet deden.. Ook wel eens lekker trouwens haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…8 tips: kamperen in de regen met een peuterMy Profile

 • Reageren mieke 21 juni 2016

  Drukke vakantie voor de boeg dus!
  Wij hebben maar 2 weken en gaan een weekje naar een landal park in Duitsland en ik ga misschien nog een paar dagen met mn zus een stedentripje doen!

 • Reageren Rebecca j 21 juni 2016

  Ziet er goed uit! Pas wel op bij het wed. Vorig jaar waren er echt enorm veel wespen en is jax gestoken. Hele nare ervaring.. mijn tip… doorfietsen naar het strand ?

  • Reageren Elisabeth 21 juni 2016

   Onee! Dat is niet leuk idd… :s

 • Reageren Mathiske's mama blog 21 juni 2016

  Een drukke vakantie! Ik vind het ook zonde als mijn man zich niet aantrekkelijk maakt voor mij. Hup! Douchen, haren doen en iets leuk aan!
  Tip! Vooral genieten van je vakantie ? lekker met z’n drieën fietsen, zwemmen en eten.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Unboxing & Unwrapping: First Birthday Swap.My Profile

  • Reageren Elisabeth 21 juni 2016

   Ja heerlijk, gaan we doen!

 • Reageren resaarcle 21 juni 2016

  Dat wordt een drukke vakantie!! Ik was (als kersvers bloggroentje wel) wreed content van de blogcursus van De Verbeelding: https://resaarcle.wordpress.com/2015/09/04/pimp-je-blog-volg-een-online-cursus/

  • Reageren Elisabeth 21 juni 2016

   Leuke tip! Ik denk aan de blogacademie.nl

 • Reageren Nanouk 21 juni 2016

  En afspreken met blogvriendinnetje moi toch?!?! Je hebt een behoorlijke lijst zeg, wel nog genieten van de rust hè! Welke blogcursus wil je gaan doen?

  • Reageren Elisabeth 21 juni 2016

   Jaja dat óók zeker!! Zondag de 23ste. Had ik dat nog in mn mail gezet?

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge