1 mei 2016

Heb ik nou rammelende eierstokken of niet?! Ik weet het even niet meer…

Heb ik nou rammelende eierstokken of niet?! Ik weet het ff niet meer… – Jim is al bijna anderhalf. Eigenlijk zeg ik al vanaf dat hij een paar weken oud is dat ik wel weer klaar ben voor de volgende. En dat meen ik echt. Ik vind mama zijn van Jim zo ontzettend leuk en ik denk dat moeder zijn van twee kindjes nog leuker is. Misschien wel zwaarder, natuurlijk, maar nóg leuker. Bovendien lijkt het me voor hem ook leuk om een broertje of zusje te hebben. Dan kunnen ze lekker met zijn tweeën spelen en hebben ze een beetje steun aan elkaar als ze ruzie hebben met papa en of mama.

Rammelende eierstokken

Het leek me het leukste als er niet al te lang tussen ze in zou zitten. Het liefste minder dan twee jaar, zoals bij mijn broer en mij. Wij schelen 17 maanden. Dan had Jim nú dus net een broertje of zusje moeten hebben. Nou, dat hebben we niet gehaald. En binnen twee jaar lukt ook al niet meer, want dan had ik nu zwanger moeten zijn en dat ben ik niet.

Toen ik net bevallen was van Jim had ik dus eigenlijk meteen weer rammelende eierstokken. Helaas had mijn vriend die niet. Die had juist het tegenovergestelde. Hij zag het niet zitten om er binnen twee jaar ‘wéér eentje te nemen’. Hij zag het aan de andere kant ook niet zitten om maatregelen te nemen. We zijn dus misschien niet echt gaan proberen, maar als het gebeurde, gebeurde het. Maar het gebeurde niet. Het was zelfs even zo dat ik het echt niet zag zitten om zwanger te worden.

Dat is nu over gelukkig. Ik ben nu echt wel weer toe aan zwanger zijn. Er zijn echter een aantal dingen aan het hele proces van een kindje krijgen waar ik niet zoveel zin in heb. Het is dus niet dat ik opzie tegen zwanger zijn, of zelfs tegen de bevalling. Bij Jim vielen beide mee, gelukkig. Ik zou heel graag zo’n 24 weken zwanger zijn. Nu meteen. Dan is de grootste moeite en onzekerheid over namelijk. Je hebt de 20 weken echo gehad, dus als het goed is weet je dat er niks mis is met je kindje. Je bent zelfs al over de 24 weken grens heen, dus als je op dat moment zou bevallen zullen ze alles doen om het kindje te redden. Bovendien heb je het onzekere eerste trimester ver achter je liggen. Krijg je een miskraam? Moet je een combinatie of zelfs NIPT-test doen?

Ook het zwanger worden, de twijfel iedere maand of je zwanger bent of tóch ongesteld wordt… die onzekerheid en teleurstelling is iets waar ik erg tegen opzie. Zeker nu ik nog steeds een onregelmatige cyclus heb. En waar ik eigenlijk ook tegen opzie is het actieve proberen. Jezelf forceren om seks te hebben, omdat het je vruchtbare periode is. Ook al ben je moe, doet je vriend nul zijn best om zich aantrekkelijk te maken voor je, of je gewoon geen zin hebt. Ik zit daar stiekem helemaal niet op te wachten…

Dit tot grote teleurstelling van mijn vriend trouwens. Hij weet natuurlijk nog hoe het was toen ik graag zwanger wilde worden van Jim. Volgens mij heb ik hem in die drie maanden al zijn goede gewoonten afgeleerd. Hij verwacht nu dat ik hem, door mijn rammelende eierstokken, bespring. Dat hij niks hoeft te doen. Dat het mij niet uitmaakt als hij een dagje niet doucht, een avondje zijn tanden niet poetst, windjes laat naast me op de bank, in zijn afgedragen joggingbroek en suffe Spaanse sloffen loopt…

En eerlijk gezegd valt mij dat dus ook tegen. Dat ik niet bereid ben me daar overheen te zetten. Hoe makkelijk was het geweest als ik dezelfde motivatie zou hebben als ik bij Jim had? Maar die heb ik gewoon niet. Zo erg rammelen die eierstokken dus blijkbaar niet. Ook al bedenk ik iedere dag hoe leuk het zou zijn als Jim een broertje of zusje zou hebben.

 

Nou ja, dit artikel heeft een beetje een negatieve toon gekregen en daar hou ik eigenlijk niet zo van. Daarom eindig ik met iets positiefs: ik word tante! En dat neefje of nichtje komt wél voordat Jim twee wordt. 🙂

 

 

Leuk? Misschien vind je deze artikelen ook interessant om te lezen:

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageren Michèle 5 november 2016

  Onze kindjes schelen 10 maand en 4 dagen… Dit is best pittig maar o zo leuk… Ik zit in de baby-branche en kom dus met veel mama’s in contact maar tot nu toe nog niemand gevonden die het “beter” deed :).. Misschien hebben we wel een record gezet? Nog mama’s met dergelijk weinig leeftijdsverschil tussen hun kindjes? Grtjs

 • Reageren Charlotte 13 juni 2016

  Het hele eerste stuk wat je beschrijft is super herkenbaar! Tien onze dochter was geboren wilde ik (bij wijze van) meteen voor nummer 2 gaan. Ik wist dat ik snel twee kindjes zou willen. Maar toen werd ze 1 en moest ik er toch nog even niet aan denken. En bij 1,5 ook nog niet. Vanaf een maand of 20 begon het geloof ik toch weer te kriebelen maar ook hier nog niet bij manlief. Hij wist zelf niet eens of hij überhaupt nog ooit een tweede wilde. Inmiddels zijn we heel wat gesprekken verder en is onze dochter ruim 2,5. Bij mij rammelt het enorm maar er zijn inderdaad ook dingen die ik liever over zou slaan (eerlijk gezegd). Ach ja, we zien wel hoe het gaat lopen…

 • Reageren Annemarie 16 mei 2016

  Hmmm.. Ik ben de vorige keer met 26.5 week bevallen en na 1 jaar precies weer zwanger. Snap je twijfels en gevoel, maar 24 weken zwanger gun je niemand! Ongelooflijk wat voor medisch traject daar bij komt kijken, als je kindje het al redt. Pijnlijk voor mensen die zoiets hebben meegemaakt..

  • Reageren Charlotte 13 juni 2016

   Ik geloof dat ze het niet zo bedoelt 😉 Ze wil juist de onzekerheid van de eerste 23 weken overslaan en dan meteen bij 24 weken zwangerschap beginnen…

 • Reageren Kirsten 4 mei 2016

  Het is geen makkelijke beslissing he.. Ik weet ook nog niet wat het bij ons zal worden: nog eentje of toch niet? Mijn vriend wil alvast wel graag nog een kindje, maar ik ben er nog niet aan uit 🙂 soms denk ik van wel & als ik dan verder nadenk.. Twijfels alom!
  Kirsten onlangs geplaatst…Op restaurant met een tienmaandertjeMy Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 3 mei 2016

  Wat leuk dat er een nichtje of neefje onderweg is!

 • Reageren Sonja 2 mei 2016

  Haha, herkenbaar. Hoewel ik -mocht ik nu zwanger raken- helemaal gek wordt (Nee, ik heb het al zo druk!) krijg ik bij het zien van een newborn een soort kriebels en wil ik ook weer een baby 😛 wie weet.. ooit
  Sonja onlangs geplaatst…Noé & ZoëMy Profile

 • Reageren Malou 2 mei 2016

  Ik vind veel dingen die je schrijft wel heel herkenbaar eigenlijk. Na de bevalling wilde ik ook wel snel weer zwanger zijn, maar mijn man wilde juist nog een hele tijd wachten. Uiteindelijk ging ik zelf ook twijfelen en toen Nomi een maand of 10 was, wilde ik het liefst nú weer zwanger zijn. En dan inderdaad meteen een week of 24 haha.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #154; regen, ballenbak en KoningsdagMy Profile

 • Reageren Marijke 2 mei 2016

  Bij ons zit er 5,5 jaar tussen. Rammelende eierstokken of niet. Manlief wilde er echt maar 1. Tot hij zich bedacht. Toen kwam nummer 2 snel.

  En ja die oude trainingsbroek op de bank herken ik wel. Best jammer!

 • Reageren (Lori) Mama's Jungle 1 mei 2016

  Haha grappig zo die heen en weer gedachtes. Herkenbaar ook. Ennn aan alle mannen: trek je vrouw graag charmant, gewassen, geschoren en met een lekker luchtje op de keuken in. Dan komt alles goed 😉

  • Reageren Elisabeth 1 mei 2016

   Ok mooie tip. Alleen ik laat ’t hem net lezen en hij focust compleet op keuken. Zucht…

 • Reageren KarinvR 1 mei 2016

  Herkenbaar! Ons zoontje is 14 maanden oud en ik sta er ongeveer net zo in als jij nu. En tweede kindje lijkt me leuk maar de onzekerheid rondom het zwanger worden is niet iets waar ik zo naar uitkijk. Mijn vriend wilde al heel snel een tweede maar ik had toch echt wat meer tijd nodig om daar weer klaar voor te zijn. We zien nu wel hoe het loopt, we zijn er niet heel actief mee bezig maar nemen ook geen maatregelen om het te voorkomen.

  Ik volg je blog pas sinds kort, wat verfrissend om te lezen en fijn om terug te lezen dat er ook anderen zijn die met deze thema’s worstelen!☺ keep up the good work!

 • Reageren mieke 1 mei 2016

  Ik denk er precies zo over als jij eigenlijk. ..Melle is nu 9 maanden en ik wil er ook niet heel lang tussen hebben..maar nu nog niet..en eerlijk gezegd zie ik ook wel tegen die eerste weken na de geboorte op…ik vond die nml erg zwaar en nu zal er dus ook al een kleintje rond hobbelen…!

 • Reageren Romy 1 mei 2016

  Ik denk dat je altijd wel twijfels zal houden, maar als ik zo lees dat jij al heel snel weer een 2e wilde denk ik dat het gewoon een kwestie is van de knoop doorhakken en ervoor gaan.

  Wij kiezen juist heel bewust voor 1 kind. Voor ons is het goed zo, al heeft het ook een medisch risico.

  Na 2.5 jaar wacht ik nog steeds op die rammelende eierstokken terwijl ik bij mijn dochter van kilometers afstand al te horen moet zijn geweest. ?

 • Reageren Nicole 1 mei 2016

  Wij twijfelen allebei nog heel erg over en eventueel tweede kindje. We komen er echt niet uit. Wat ook weer heel vervelend is, want mocht ik nog een kindje willen, dan wil ik niet dat het leeftijdsverschil te groot is. En hoe langer we twijfelen, hoe ouder ons zoontje wordt….. Zucht

 • Reageren Mathiske's mama blog 1 mei 2016

  Super leuk dat je tante word. Dat lijkt me ook super leuk. Ik heb ook echt rammelende eierstokken, alleen is het nu nog niet handig omdat het van ons via een ivf traject moet. Na onze zomervakantie gaan we er voor ?
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Plog #5. Zondag naar Intratuin, Riverdale Outlet, Ikea.My Profile

 • Reageren Ilse van Kreanimo 1 mei 2016

  5 (en een half), bijna vier en bijna twee zijn ze hier.
  Ik ben daar blij mee, maar het is allemaal zo afhankelijk van de situtatie en van je gevoel.

  En fijn een baby’tje bij in de familie

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 1 mei 2016

  Tussen mijn oudste en jongste zit 3,5 jaar. Persoonlijk vind ik dat ern mooi leeftijdsverschil. Zo was mijn oudste al zindelijk en vrij zelfstandig toen haar jongere broertje werd geboren. We hebben niet bewust gewacht met een tweede, maar we hebben heel lang getwijfeld of we zouden gaan voor een tweede kindje. Met vrijen heb ik niet gelet op mijn vruchtbare periode, we lieten het gewoon op zijn beloop en zouden wel zien of en wanneer ik zwanger zou zijn. Liever spontane seks dan volgens de kalender. Uiteindelijk was ik beide keren heel snel zwanger en ben ik heel erg blij dat we voor een tweede zijn gegaan. Mijn kinderen zijn verzot op elkaar (en wij op hen).
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik vind het moederschap soms zwaar, uitputtend en een worstelingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge