28 april 2017

Álle newborn kleertjes die ik nu al heb…

Ik heb echt al zoveel newborn kleertjes… Ik zit nog niet eens in mijn derde trimester en ik heb eigenlijk al teveel. Dat komt deels natuurlijk doordat dit het tweede jongetje wordt, en ik dus nog heel veel heb van Jim. Maar ik heb ook al zoveel gekocht. Kijk je mee naar de nieuwe baby garderobe?

Rompertjes maat 50

Jim was binnen twee weken uit maat 50 gegroeid. Ik vind het daarom een beetje zonde om allemaal nieuwe rompertjes te kopen. Gelukkig hebben we er genoeg over van Jim, en er zijn er ook genoeg terug gekomen van mijn neefje. Helaas zijn de meeste geen overslag rompertjes, en dat is toch wel héél handig. Daarom heb ik er twee bijgekocht. De twee links boven zijn nieuw, van H&M conscious. De zebrastreep vind ik heel cool, die is van Maed en heeft Jim ook gedragen. De rest komt allemaal van de HEMA volgens mij, en is tweedehands.

Rompertjes maat 56

Maat 56 heeft Jim iets langer gedragen, een week of vier denk ik. Ik ben daaroom lekker los gegaan met kopen, ze zijn zo schattig die rompers! Zoveel mogelijk overslag, en anders met een leuk kraagje of iets dergelijks. Hierboven zijn de eerste twee weer van H&M conscious, de derde heeft een heel schattig kraagje en is van ZARA, de vierde is een tweedehandse, maar ook H&M conscious, en de laatste is van HEMA.

Ik ben begin augustus uitgerekend, dus er is kans dat er een hittegolf is in baby’s eerste maanden. Lekker in een rompertje in de schaduw in de tuin laten liggen, heb ik als advies gehoord. En sowieso hoeft hij dan geen lange mouwtjes aan denk ik. Daarom ook wat rompertjes met korte mouwen. In totaal hebben we er dus tien, veel meer dan geadviseerd wordt, maar als we weer zo’n spugertje krijgen als Jim is dat geen overbodige luxe. De bovenste twee zijn trouwens van z8, de onderste drie weer van H&M conscious. En ik had die roze romper al gekocht voor ik wist dat het een jongetje werd. Wishful thinking… Of Murphy’s law in action.

Rompertjes maat 62

In maat 62 heb ik ook weer tien rompertjes. De linker vier hierboven zijn allemaal weer van H&M conscious, de rechtsboven van ZARA. Hieronder zijn de bovenste van H&M conscious, van de onderrij is de linker van ZARA en de twee ernaast weet ik niet. De middelste is tweedehands, en de rechter ben ik ergens op internet tegengekomen.

Mutsjes

Ik vind die babymutsjes dus echt zó schattig, maar ze dragen ze maar zo kort… Degenen hierboven zijn bijna allemaal tweedehands. De witte met ‘sweet lilttle boy’ erop, en die in het midden met eendjes waren van Jim. Ze waren eigenlijk meteen al te klein, hij had nogal een groot hoofd. Daarom heb ik er nog een aantal bijgezocht uit de tweedehands spullen die we gekregen hebben. Die zijn allemaal groter. Geen idee waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen.

Sokjes

Ok hier hebben we er dus zoveel van! Twee maillots die ik Jim aandeed als het vroor buiten. Vast niet nodig in de (na)zomer, maar voor de zekerheid. De grote stapel is allemaal van Jim en zijn neef. Stiekem wilde ik tóch nog een paar kopen, omdat de rest allemaal een beetje stug en hard is geworden. De drie paar die daar linksboven netjes naast elkaar liggen is wederom H&M conscious.

Dat ene jurkje om het af te leren 😉

Ja het wordt een jongetje, en nee die doe je geen jurkje aan. Toch heb ik er één, want het is zo schattig! Één jurkje in maat 56, om het af te leren. En dan niet meer doen als hij groter is. 😉 Deze komt van H&M.

Broekjes maat 50/56

Zeven broekjes, in lekker neutrale kleuren. De linker twee zijn van HEMA, waren een setje. Het ribbroekje en het lichtblauw pofbroekje midden onder van H&M. De rest tweedehands geloof ik.

Truitjes maat 50/56

Boven de truitjes die ik nieuw gekocht heb, onder de tweedehandse. Rechtsboven is uiteraard van z8. Rechtsonder en linksboven H&M. Linksonder Name it, en midden boven HEMA. Onder zie je datzelfde vestje, maar helemaal verwassen. Jim heeft het zo vaak gedragen, ik heb gewoon lekker een nieuwe gekocht. Die is maat 50 trouwens en de oude 56.

Setjes & onesies maat 50/56

Alsof het nog niet genoeg was heb ik ook nog eens zes setjes en onesies… Mijn favoriete setje is het aquablauwe middenboven. Dit komt van de Prénatal, en was een cadeautje van mijn moeder. De twee linker tuinbroekjes komen van de HEMA, het pakje rechtsonder van H&M. De andere twee weet ik niet want die zijn tweedehands.

Broeken maat 62 & herfstjas

Als Jim in maat 62 past is het al herfst. Tijd voor een jas dus! Dit rode jackje is tweedehands, mijn moeder heeft het bij de kringloop gevonden. Jim heeft het ook al aangehad, maar was er toen al snel uitgegroeid. Deze jongen krijgt hem meteen aan zodra het kouder begint te worden, en hopelijk de hele herfst.

Ik heb pas drie broekjes in maat 62. Jim had redelijk korte beentjes, en paste daardoor de broekjes maat 56 nog erg lang. Vervolgens heeft hij de maat 62 ook heel lang gedragen en door het tijgeren dat hij deed afgedragen. De bovenste twee zijn de enige die nog gaan. Links een donkerblauwe legging van HEMA, rechts een skinny spijkerbroekje van Prénatal. Die is écht heel cool, maar zodra je kindje gaat tijgeren onpraktisch, omdat hij zich er niet echt in kan bewegen. Rechtsonder een rekbaar broekje van Noppies, wel nieuw.

Truitjes & overhemden maat 62

Hierboven de nieuwe truitjes in maat 62. Linksboven een coole kikker trui van Tom Tailor, daarnaast een vestje en een truitje van z8. De onderste twee truitjes zijn van H&M.

Toen Jim zo klein was heb ik hem niet vaak een overhemdje aangedaan. Alleen de onderste hier, die is van de HEMA. Nu vind ik het echt zo cool staan bij hem, en wil ik het al eerder bij zijn broer gaan doen. Deze twee linnen overhemden zijn van NEXT.

En hierboven de truitjes die van Jim geweest zijn. Ze zijn een beetje verwassen, maar ze stonden hem zo leuk, ik kan ze niet wegdoen. Het truitje met de giraf linksboven heeft Jim niet gedragen trouwens, die heb ik cadeau gedaan aan mijn neef. Volgens mij vonden zij hem niet zo leuk, want hij is bijna niet verwassen…

Onesies maat 62

Boxpakjes blijven leuk. Ik heb er pas drie, dus kan nog flink bijkopen! 😉 De linker is tweedehands, onbekend merk, de middelste weer Z8, de rechter H&M.

Slabsjaaltjes om een outfit af te maken

Ik schreef het al, Jim was een spuger. Toen hij een week of acht was zag ik dit soort sjaaltjes bij H&M. Ik heb er toen een stuk of vier gekocht. Heel handig, en bovendien maken ze een outfit echt af (vind ik), maar er gingen er een paar per dag doorheen. Het leek me daarom niet erg om er nóg meer bij te nemen. De rechter rij zijn degenen die van Ji zijn geweest, de rest is nieuw. De onderste is een sjaalkraag trouwens, voor buiten in de herfst.

En ik wil nog veel meer!

Ik wil echt nog meer dus. Ik weet niet wat er met me aan de hand is. Bij Jim heb ik echt het minst mogelijke en zo goedkoop mogelijke gekocht… Het lijkt wel alsof ik dat nu goed wil maken. Ik denk bijvoorbeeld dat ik nog steeds de eerste outfit na de geboorte niet heb. Misschien één van de tuinbroekjes, maar er moet nog wel een perfect truitje bij. En ik wil dit pakje bijvoorbeeld nog graag hebben. Zijde met katoenmix, €29,95 bij H&M

Heb jij je ook zo laten gaan, met newborn kleertjes kopen?

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Astrid 1 mei 2017

  Wauw! Ik doe het je niet na :p Ben nu ruim 18 weken zwanger van de vierde, en heb nog niks!!!! gekocht 😮 Loedermoeder… Nee hoor, ik wil graag even afwachten of ik de meisjes kleren van zolder moet halen, of los kan gaan met nieuwe jongenskleren (omdat we die allang hebben weggegeven)

 • Reageren Henrieke 30 april 2017

  Wat leuk! Lekker toch, alvast spulletjes bij elkaar hamsteren. 🙂

 • Reageren Kim 28 april 2017

  Wat een superleuke kleren! Ik keek vandaag voor het eerst in een webwinkel naar babykleren, maar het leek mij nog een beetje voorbarig om al wat te kopen. Misschien had ik het mis 🙂 Ik ben eind juli uitgerekend. In best veel van de babykleren van onze dochter zitten vlekken of gaten (bovendien hadden we in die eerste maten niet superveel), dus we hebben nog wel wat nodig. Wij weten nog niet of we een jongen of een meisje krijgen dus gaan we alles geslachtsneutraal kopen.

 • Reageren Femke 28 april 2017

  Wij hebben best ook wel veel rompers in maar 50 tot 62, maar we hadden er echt ZOOOVEEL gekregen. En ik vond dat ik er toch zelf ook een paar nieuwe mocht kopen 🙂 Voor de rest valt het met shirtjes en broekjes best nog wel mee vind ik. Ik heb zelfs schrik dat we te weinig zullen hebben (wat waarschijnlijk toch niet het geval zal zijn 😉 ) Er zitten echt heel erg mooie stukken in de garderobe van je newborn !
  Femke onlangs geplaatst…Week #38My Profile

 • Reageren Nicole 28 april 2017

  Ik schrok laatst wel van de hoeveelheid rompers in maat 50 haha maar heb verder niet zoveel terwijl broekjes en shirtjes ook wel handig zijn ?
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 34 – Verlof en FotoshootMy Profile

  • Reageren Elisabeth 28 april 2017

   Jij vertrouwt gewoon op de hittegolf die de hele zomer aan gaat houden ?

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge