23 juni 2015

Natursutten speentje

natursutten combo

Toen ik deze speen in de winkel zag vond ik het eigenlijk maar een raar ding, zelfs een beetje lelijk. Ik heb hem daarom ook niet meteen gekocht. Na een tip (bedankt Vera!) heb ik dat toch maar wel gedaan. Goeie zet, want Jim vindt hem echt geweldig!

natursutten organic plaatje
Het speentje is gemaakt van natuurrubber en het bestaat uit één stuk, zo min mogelijk kans op chemische stoffen en geen randjes waar bacillen kunnen groeien dus. Net als de meeste spenen is hij er in verschillende uitvoeringen, in rond of vlindervorm model, met een speen in dental of ronde kers vorm. Ook zijn er verschillende maten, 0-6 maanden, 6-12 maanden en 12+ maanden. Jim heeft het vlindermodel met kersvormige speen.

heerlijke natursutten
De speen ziet er gewoon een beetje raar uit, zo’n ouderwetse latexkleur en hij flubbert. Een beetje zoals die rubberkippen van de Zweedse chef van de Muppets.

Jim met natursutten

Maar wie ben ik om te oordelen over deze speen, ik ga hem niet gebruiken! En Jim vindt hem dus geweldig. Om op te sabbelen, maar ook om met te spelen. Hij rekt hem een beetje uit elkaar, besabbelt alle kanten, knabbelt erop. Met andere woorden, feest! Op de website staat dat baby’s de speen zo lekker vinden omdat hij voelt als een echte tepel.

 

Ben ik blij dat Jim deze neptepel heeft om die fratsen mee uit te voeren, hoeft hij dat met de echte niet te doen!

 

Je kunt het Natursutten speentje o.a. bestellen via bol.com.

 

 

Leuk om te lezen? Probeer dan ook eens deze artikelen:

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren De oplossing voor stukgetrokken kettingen: Bijtkettingen | Alweer een nieuwe moeder blog 23 juli 2015

  […] had ik de ‘pineapple pendant’ om, en het was ideaal om hem bezig te houden. Ik had het Natursutten speentje ook aan de ketting gehangen, kon hij kiezen wat hij wilde, troost of spelen. Ik denk dat het de […]

 • Reageren Mama's Jungle 5 juli 2015

  Haha die hebben wij ook en mag ik zeggen dat ik ‘m extreem lelijk vind 😉
  Wel duurzaam en zeker geliefd hier. Naast zo’n harde speen altijd nr een.
  Nadelen: in de vaatwasser kan die deels een klein beetje wittig uitslaan en hij maakt met sabbelen/kauwen echt zo’n heel eng piepend geluid haha. kippenvel soms.

  • Reageren Elisabeth 5 juli 2015

   O, net zo naar als n nagels over het krijtbord geluid? Grappig…

 • Reageren Vlijtig Liesje 23 juni 2015

  Het is inderdaad niet zo’n standaard speen. Maar als je kind er blij mee is, is het goed!

 • Reageren Kim 23 juni 2015

  Daar zou ik ook blij mee zijn! Dat geknabbel lijkt me niet bepaald prettig haha.

 • Reageren Tessa 23 juni 2015

  ‘Een beetje zoals die rubberkippen van de Zweedse chef van de Muppets’. Hahahaha! Ik zie deze speen ook steeds vaker voorbijkomen en ik vond het ook altijd maar een raar ding, had niet verwacht dat baby’s deze echt prettig zouden vinden. Fijn om te horen dat het bij jou thuis zo goed aanslaat want dat is het voor een eventuele volgende baby bij ons thuis wel een mooi alternatief voor de reguliere spenen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge