9 mei 2016

De Mommy Wars Tag

De Mommy Wars Tag – Eigenlijk vul ik nooit bloggertags in. Meestal vind ik ze gewoon niet zo interessant, dus ga ik er ook niet vanuit dat anderen die informatie over willen lezen. Toen de Mommy Wars Tag van Mama Zoekt Uit, eind december ten tonele verscheen heb ik hem daarom overgeslagen. Maar ik heb hem nu bij zoveel andere bloggers gezien, en stiekem vond ik het heel leuk om overal te lezen. Daarom heb ik besloten hem tóch maar in te vullen.

Unilever Mommy Wars

Over Mommy Wars maak ik me geen zorgen. Wel om het milieu en dit soort (belachelijke) dingen. Klik voor een mooie doch sarcastische brief aan Unilever/Blue Band.

 1. Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

  Nou borstvoeding dus. Als je vaker mijn blog leest kan je dat niet ontgaan zijn. Nu al bijna anderhalf jaar! Dat had ik niet gedacht van te voren hoor. Ook niet gepland. Het plan was een jaar. Vanaf dat moment heeft je kindje namelijk geen kunstvoeding meer nodig, maar kun je gewoon koemelk, of geitenmelk (of gewoon moedermelk) geven. En mijn belangrijkste reden om borstvoeding te geven in plaats van flesvoeding was de milieubelasting van kunstvoeding. Dat het het beste is voor mijn baby kwam dus op de tweede plaats ja… Maar toen ik eenmaal een jaar bezig was had ik echter nog geen zin om te stoppen. En Jim ook niet. Inmiddels zou ik niet weten hoe ik het aan moet pakken als ik nu wilde stoppen. Soms wil ik dat wel eens, maar meestal ben ik tevreden met de één à twee voedingen die Jim nu krijgt.

 2. Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

  De eerste vijf maanden hebben we Jim bij ons op de kamer laten slapen. Wel in zijn eigen bedje, maar ik vond het fijn om hem dichtbij me te hebben en hem te kunnen horen ’s nachts. Na een maand of vier, vijf werd hij steeds vaker wakker ’s nachts. Blijkbaar was het niet het beste voor hem om bij ons op de kamer te laten slapen. Na een paar veranderingen in ons gedrag als hij wakker werd, en nadat hij op zijn eigen kamertje is gaan slapen begon hij weer door te slapen.

 3. Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

  Ik ben begonnen met wasbare luiers. Dat wilde ik héél graag, voor het milieu. Het ging best aardig. Ik hield het bij met wassen (al gebruikte ik wel de droger) en vond het prima in gebruik. Toen Jim een maand of vier was kreeg hij echter eczeem. En dan vooral op de plekken die vochtig bleven. Zijn billetjes verloren al hun vel en het ws verschrikkelijk om te zien. Ik vond het niet leuk, maar we zijn overgestapt op wegwerpluiers. Kruidvat eigen merk. Mijn plan was om weer terug naar wasbare luiers te gaan als de eczeem over was, maar die is nog steeds niet helemaal over. Ik heb het daarom opgegeven. Ik ben wel van plan om wasbare oefenbroekjes te gaan gebruiken wanneer Jim aan zindelijkheidstraining toe is.

 4. Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

  Al het speelgoed wat hij maar leuk vind. Hij heeft veels te veel. Maar eigenlijk speelt hij alleen met zijn rolauto, loopstok en loopwagen. Oja en met zijn stapelcups en blokjes.

 5. Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

  Meestal maken we zelf eten voor Jim. We hebben een stomer, mar tegenwoordig eet hij eigenlijk altijd met ons mee. Voor noodgevallen hebben we wel postjes staan.In de meeste gevallen eet ik die op, als ik geen zin heb om te koken, Jim al warm gegeten heeft op het kinderdagverblijf en Rogier niet thuis eet.

 6. Dragen of wagen?

  Meestal wagen. We hebben geen auto en uren dragen vind ik gewoon teveel. En Jim ook volgens mij. Hij zit heel graag in zijn kinderwagen. We hebben wel een draagzak, maar die gebruiken we als een wagen geen optie is. Op vakantie in Griekenland bijvoorbeeld, daar zijn zoveel trapjes.

 7. Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

  We gaan beginnen als Jim er klaar voor is. Als het hem niet interesseert levert het misschien trauma’s op, en dat willen we júist niet.

 8. Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

  Eigenlijk is Jims garderobe een mix van HEMA, H&M en Zeeman. Een beetje tweedehands erbij, misschien een ander merk als we het toevallig tegenkwamen, maar geen exclusieve dingen in elk geval. En nee, ook niet verantwoord….

 9. Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware dril sergeant?

  Ik zeg bijna nooit nee. Jim vindt het namelijk leuk als je nee zegt en dan gaat hij je uitdagen. Je kan het beter negeren, dan stopt hij snel en zoekt hij iets anders. Als hij dan iets leuks doet geef ik hem extra aandacht. Soms vraag ik me af of ik niet te weinig nee zeg. De enige keer is eigenlijk als hij de vuilnisbak open doet en er iets uit wil pakken. Voor de rest leidt ik hem gewoon af en zorg ik dat er gewoon niks gevaarlijks rondslingert.

 10. Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

  Jim is een harde. Als hij valt huilt hij bijna nooit. Als hij wel gaat huilen is er dus echt iets mis en troost ik hem meteen. Als hij huilt omdat hij iets niet mag is het een ander verhaal. Dat zal hij toch moeten leren. Ook wil hij niet altijd gaan slapen, dus moet hij helaas eventjes huilen. Gelukkig is dat de laatste tijd niet vaak meer.

 

 

Enne, ik vind die Mommy Wars zo’n onzin. Dat is volgens mij ook waarom de meiden van Mama Zoekt Uit deze tag gemaakt hebben. Zullen we gewoon stoppen met elkaar bashen, dames?

 

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Mama van Dijk 11 mei 2016

  hihi leuk om te lezen!

 • Reageren Kimberley 10 mei 2016

  Leuk om hem bij jouw ook te lezen 🙂 Zo’n leuke mix van alles daar!

 • Reageren Mary-Lou 10 mei 2016

  Dit is 1 van de weinige tags die ik lees. Hij blijft erg leuk. Leuk om ook jouw antwoorden te lezen.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Waar is binnenkort een draag evenement? +winactieMy Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 10 mei 2016

  Ik vind de Mommy Wars ook onzin, want volgens mij vallen ze best heel erg mee. De meeste vrouwen zeggen toch vooral: ‘Iedereen moet doen waar hij of zij zich het beste bij voelt.’

 • Reageren MetMirjam 9 mei 2016

  Leuk om je antwoorden te lezen! Die potjes vind ik zó vies haha – dat je die zelf weg krijgt!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Eerste keer strand, nog nèt als dreumesMy Profile

  • Reageren Elisabeth 9 mei 2016

   Heeeeeeeerlijk!!

 • Reageren Malou 9 mei 2016

  Ik vind dit ook een van de leukste tags om te lezen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…2 jaar getrouwd!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge