9 oktober 2016

Moet ik me schamen als moeder… ? #4

Moet ik me schamen als moeder… ? – Deze vraag stel ik mezelf nog steeds regelmatig. Het antwoord dat ik mezelf in mijn hoofd geef is eigenlijk altijd hetzelfde: NEE! Lijkt me logisch. 🙂 Wat vind jij?

 

Moet ik me schamen als moeder…

 • Omdat ik te pas en te onpas “zere neus” tegen Jim zeg in plaats van serieus. Het lijkt me gewoon zo grappig lijkt als hij dat gaat zeggen…
 • En dat ik alle gekke woorden die hij zegt zelf overneem. Zodat hij ze niet verleert. “Wil je even Toeppoepie kijken, Jim?” (Youtube kijken)
 • Dat ik, voor we de deur uit gaan, hem in de kinderwagen zet, met riemen vast, en dán even naar de toilet ga. Lekker rustig.
 • En ik een wandelingetje met hem in de kinderwagen eigenlijk zie als een soort powerwalk training. Stevig doorstappen, zorgen dat ik een verhoogde hartslag krijg, hoef ik niet meer te sporten straks!

img_7667

 • En dat ik de driewieler met handvat het ideale transportmiddel vind om met hem te gaan ‘wandelen’. Die heeft namelijk een riempje dat vast moet. Dus hij kan geen kant op. Bovendien heeft hij een bak achterop, waardoor ik de boodschappen niet hoef te dragen. Ideaal, en hij vindt het nog leuk ook!
 • Dat ik ontzettend gehecht ben aan zijn middagslaapje en dat ik er alles aan doe om het te behouden. En dat betekent: Ik mat hem hélemaal af ’s ochtends. Ik maak hem helemaal kapot. Wandelen, rennen, voetballen. Tot hij bijna omvalt, en dan naar bed.
123

Rennen tot ‘ie dr bij neervalt

 • Dat ik het stiekem heel fijn vind dat ik even werkloos ben en mijn kindje dus heel vaak zie.
 • Omdat  ik supertrots ben dat hij kan tellen: “Één-tee-die!!”
 • En dat ik dus constant aan hem vraag of hij de auto’s/bussen/poezen even kan tellen voor me.
spruitjes-banaan-dreumes

Hij eet spruitjes!

 • Dat ik het soms helemaal niet erg vind dat hij zijn groente niet wil eten. Want dan zijn al zijn sperzieboontjes voor mij.
knutselen collage

Zo gaat dat, dat knutselen…

 • Dat ik het soms vergeet dat hij uit logeren is, en ik me dus rot schik als ik even in zijn kamertje kijk voor ik zelf naar bed ga. Tot ik na een paar seconden denk: “Oja, hij is bij opa en oma…”

 

 

Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan denk ik. Heb jij dit soort dingen ook wel eens?

 

Ik heb al een aatal keer eerder een dergelijk lijstje opgesomd:

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Sofie van mamaABC 2 november 2016

  haha heerlijk herkenbaar
  hier nemen wij ook woorden over, ze zijn vaak zo geweldig!!!

 • Reageren Tessa 16 oktober 2016

  Hahaha, toilleteren met kind alvast in de wandelwagen doe ik ook standaard! En ook hier een fan van getallen, wat ik overdreven stimuleer. Niks om je voor te schamen nee. Ik vind dat soort dingen juist altijd wat jou, jou maakt, en daarmee de allerleukste moeder!

 • Reageren Lori (Mama's Jungle) 12 oktober 2016

  Aah liefde 🙂
  Ik moest alweer keihard lachen om die eerste zere neus.. hahaha. En dat middagslaapje is hier ook h.e.i.l.i.g. En als iemand zegt: “wordt het niet eens tijd dat ze …” NEE! Nee-nee. Echt niet door. Pas al ze 4 is :p
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Peuterboeken wishlist 5xMy Profile

 • Reageren mathiske's mama blog 11 oktober 2016

  Ik heb hier een ochtend dat ik Emily wegbreng naar het kdv zodat ik zelf heerlijk even kan douchen en een boekje kan lezen voor ik moet gaan werken, heerlijk!
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Shoplog # 18. Van alles en nog wat. Knutselspullen, vakantie spul, souvenirs en marktplaats.My Profile

 • Reageren Mary-Lou 9 oktober 2016

  Ik ben dus niet de enige die van die rare dingen zeg. Doe het ook op mijn werk. Wat een goed plank (plan)! En is je kappetje (pakketje) al binnen? Thuis liggen we met zn tweeën ook in een deuk erom. Ach… houdt ons bezig. ?
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Tip: De leukste baby voelboekjesMy Profile

 • Reageren Nanouk 9 oktober 2016

  Whahah zo herkenbaar! Hier is t middagslaapje ook heilig! En ik zet ‘m ook in de kinderwagen en ga dan nog even plassen, schoenen aantrekken etc. Is gewoon handiger zonder rondrennende dreumes. Dus nee, je hoeft je niet te schamen 😉

 • Reageren Rebecca 9 oktober 2016

  Het meeste is heel herkenbaar. Slaapjes zijn hier ook heilig!
  Mijn dochter gaat ook 1 dag naar de opvang in mijn verlof. Zo zijn er nog wel meer dingen waar ik zelf wel mijn vraagtekens bij plaats, maarja… Moet kunnen…

 • Reageren Ilse van Kreanimo 9 oktober 2016

  Nee, dat vind ik niet…
  Ik zeg ook ‘Ohhh, is het pakot?’ (kapot dus 😉 )

  En kinderen die niet thuis zijn,…. het blijft vreemd.
  Die van ons waren de voorbije nacht logeren bij oma en opa omdat wij naar een briljanten bruiloft moesten.
  En ik was stip om 6.30 uur wakker… want dan is de oudste hier altijd op weg naar het toilet, normaal gezien, als ze thuis slapen!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Weekoverzicht 40: over de blog en de kinderen.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge